Šta je novo?

Ova situacija

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
Avast je od nedavno počeo jako često da izbacuje poruke kako je pronađen trojanac.

Prvi put sam tu poruku video pšre par meseci kada sam otvorio sajt jedne naše muzičke kuće.
Raspitao sam se i rekli su mi da to nije virus nego eto..kao neki zez na sajtu i da to ignorišem.
Sajt je u međuvremenu sređen, ali meni već nedelju dana, ako ne i više, Avast sve češće izbacuje poruke o virusu. Do skoro je to bilo sporadično, ali sada sve češće, skoro svakih par minuta.

Virus se redovno pakuje u Windows/Temp i ima na kraju svchost.exe.

Brišem ga i u Avastu i "ručno" iz Temp-a, ali..Avast i dalje nastavlja da ga pronalazi i izbacuje.
Čak sam išao i u services da poisključujem gde god mi se učini da svchost.exe sumnjiv, ali Avast i dalje nastavlja da izbacuje obaveštenja o trojancu.

Juče skinem i Aviru (ili tako nešto), pregleda ceo komp, nađe 5 komada i kao izbriše.
(za to vreme sam isključio Avast)

Pre nego sam ugasio računar, "primorao" me je da instaliram update za windows (nekih 19, koje nisam instalirao jer sa prošlim OS sam imao više problema nego koristi od toga)

Sada treba ponovo da ga pokrenem i vidim da li se šta promenilo tj, da li će Avast da nasatavi da izbacuje te trojance sa svchost.exe a ja da opet krenem da ga non-stop brišem..

Moje pitanje je, da li (ako se to desi) deinstaliram Avast (jer je možda on zaražen) ili imate još neki predlog?

Zahvaljujem

daj adresu problematičnog sajta
(a sumnjam da je avast zaražen ;) )

kojim browserom ideš na net? da li se to dešava i kad ideš nekim drugim?

sajt je bio mitros.co.rs (sada je mitros.com), ali onikažu da su nešto sredili..

Browser je Firefox, ali se dešava isto i sa Operom npr.

Pa brate sve i da su bili zarazeni (oni) pa tako shirili okolo "zarazu" jel stvarno mislis da bi ti priznali. Da decko, imali smo problema sa virusom, sada je sve u redu?!

jasno je to meni, samo zna li neko kako da rešim ovo?

btw. da li je problem ako rade dva avr-a istovremeno? (avast i avira)

Problem je kako nije, ako imas dva, brisi jedan pod hitno.

evo sada sam na to kompu, ne prijavljuje mi trojanca više (kanda ga je ubio)..

i radio je neko vreme sa dva avr-a istovremeno...ali sad ne znam koji da brišem?

I da li da ga baš deinstaliram, ili samo isključim, a ostavim drugi da vrti..?

dosta ti jedan av program (ja bih pre ostavio avasta, ali to je manje-više svejedno)

Da ga deinstaliras obavezno, ne mogu biti dva antivirusa na jednom sistemu nikako. Ne mozes ti nikako da iskljucis antivirus, mozes stalnu zastitu, ali on je i dalje aktivan i ometa rad drugog antivirusa i moze da ti stvori ozbiljne probleme sa sistemom.

Poslednja izmena:
deinstalirao Aviru, ostavio Avasta.
Za sada radi ok.

hvala puno
:wave:

Nazad
Vrh Dno