Šta je novo?

Outlook problem

JosTheBoss

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
604
Kako da nateram MS Outlook da prima .exe ili .bat file kao attachment?
Outlook takve fajlove automatski blokira i ne moze nikako da im se pristupi. Neko mi rece da ima nesto da se prepravi u reg bazi, pa ako neko zna...

tools/options/security/do not allow attacments... to unchekiras

Microsoft Knowledge Base

Imao sam ja ceo taj tekst kako se resava problem, ali ne mogu sada da ga nadjem. Uglavnom, imas u Microsoft Knowledge Base opis problema i resenja. Dakle na sajtu, pa Support, Knowledge Base, Clanak br. 290497

Pozdrav

Re: Microsoft Knowledge Base

ymiljan je napisao(la):
Imao sam ja ceo taj tekst kako se resava problem, ali ne mogu sada da ga nadjem. Uglavnom, imas u Microsoft Knowledge Base opis problema i resenja. Dakle na sajtu, pa Support, Knowledge Base, Clanak br. 290497

Pozdrav

Dodao bih samo......to nije PROBLEM, vec olaksica za slabije poznavaoce interneta (odnosno, onoga sto se iza njega skriva). Prvenstveno mislim na viruse i slicnu gamad koja ovih godina njime hara. Pozdrav!

P.S. Ne shvatam zasto ti je to toliko potrebno kad mozes da ga lepo skines na hard ali ajde.....

ja malo pre napisa resenje a vi sada raspravljate o knowledge bazi :D

Miroslav je napisao(la):
ja malo pre napisa resenje a vi sada raspravljate o knowledge bazi :D

Pa nema to u options bar ne kod office-a XP(mozda nisi shvatio da je ovo Outlook a ne "Outlook express")

Dodao bih samo......to nije PROBLEM, vec olaksica za slabije poznavaoce interneta (odnosno, onoga sto se iza njega skriva). Prvenstveno mislim na viruse i slicnu gamad koja ovih godina njime hara.
Koristim internet svakodnevno....duze od dva dana.
Da li vam se uopste ikada desilo da vas napadne virus, ne mislim sad ono kad ti izbaci Save As nesto kao LOLITAS.exe ili sumnjivi attachment kog se lako moze resiti?? Svima su puna usta antivirusnih programa, da ne pominjem casopise a narocito Mikro, a koliko je sve to uopste opravdano? Po meni su sve to gluposti, osim ako neko ne radi u nekoj velikoj firmi.

soulfly je napisao(la):
Koristim internet svakodnevno....duze od dva dana.
Da li vam se uopste ikada desilo da vas napadne virus, ne mislim sad ono kad ti izbaci Save As nesto kao LOLITAS.exe ili sumnjivi attachment kog se lako moze resiti?? Svima su puna usta antivirusnih programa, da ne pominjem casopise a narocito Mikro, a koliko je sve to uopste opravdano? Po meni su sve to gluposti, osim ako neko ne radi u nekoj velikoj firmi.

Pa mnogi ljudi ne koriste. A znam neke iskusne koje je "pojeo" virus.
Ja koristim po potrebi. Ponekad monitor (AVP) internetu i proverim poneki sumnjiv fajl skenerom (sve diskete, hardove, i cd-romove koji dolaze sa strane)

JosTheBoss je napisao(la):
Kako da nateram MS Outlook da prima .exe ili .bat file kao attachment?
Outlook takve fajlove automatski blokira i ne moze nikako da im se pristupi. Neko mi rece da ima nesto da se prepravi u reg bazi, pa ako neko zna...

eve
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q318515

ja sam prepravio sam ono u registiju (nisam skido patch jel je za stariju verziju) tako da ne znam da li jos radi (treba restart)

Re: Re: Outlook problem

Resenje za primanje virusa u atachmentima je upravo ne primanje atacha. Dakle, atachment otvaras ISKLJUCIVO kada ti ga salje proverena osoba ili prijatelj. Ja cak ni obicne poruke koje mi salje neko nepoznat ne otvaram.

Sta ima ko da ti salje u atachu osim ako se nisi dogovorio.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno