Šta je novo?

Outlook kako da koristim mail u mrezi?

pikac

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2000
Poena
609
Kako da koristim mail u outlook-u ali u mrezi.
Ali da neide mail na server pa sa servera na client nego direktno sa kliente na klienta.
Ista tako da se dopisuje preko outlook-a nesto kao chat.
Ali napominjem da ne ide prekko servera nego direktno sa stanice na stanicu.
Znam da moze samo neznam kako?

Ja vec pomislio da ti treba mail klijent The Bat! ali tebi treba ako je mreza u Windows-u program "Winpopup" koji je vec u Windows-u! Dakle ukucaj u RUn "winpopup" i u prozoru otkucaj ime kompjutera ili radne grupe i poruku i to je to, ako je to sto ti treba :)

Ok je to sto si napisao ali kako to da koristim u win2000 ili XP
kad tamo nema winpopup.

Ali nisam na to mislio nego da se salju mail-ovi direktno sa jednog mesta na drugo ali da neide preko servera.

U outlook-u postoji i organiser , tj. kalendar da i to bude dostupno svima u mrezi.
Ako se stavi naprimer na jednoj stanici da u petak 10.00h uradi nesto da mogu to nesto svi da vide.

Kao neki Share-ovan organiser.

Da li je to uopste moguce ja mislim da jeste.
Inace Golden hvala na odgovoru.

i jos nesto u win NT4.0 postoji Chat kako se taj servis tj. aplikacija zove u Win XP i win 2000.

Ne razumem kako si mislio da se mailovi salju bez koriscenja mail servera ? To bi bila poprilicna 'revolucija' :)

Svaki od tih mail-klijent programa zahteva mail server (POP3, IMAP, ...) zbog vise razloga - kao sto je mail protokol, na primer, ali i jedna od osnovnih stvari - sanducici. Odakle bi inace tvoj mail klijent znao gde je taj ciljni korisnik ? Teoretski gledano, mogao bi da se napise mail klijent koji ima informacije o svim ciljevima, ali to onda mora da ima svaki klijent (sto "malo" komplikuje posao - imaj u vidu makar dinamicko dodeljivanje adresa), ne resava se redundantnost, itd. Da skratim: ne moze bez servera.

Sto se tice deljenja zadataka, to i jeste jedna od osnovnih funkcija Outlooka. Ukoliko imas neki stariji Outlook, proveri da li imas NetFolders plugin.

pikac je napisao(la):
Ok je to sto si napisao ali kako to da koristim u win2000 ili XP
kad tamo nema winpopup...

mozes koristiti programcic turbo note (shareware je ali to nije problem zar ne!?! :)) )
ps. jesi li naterao dmi 128i+ da radi pod XP-om (ja ga jos nisam instalirao)

Sto se tice NetFoldera pokusacu da vidim da li je to.
A jesam naterao D-link da radi na XP ali pazi.

Na RC1 verziji driver radi bez problema dok prvi put kad sam
stavio na Final version nije hteo da radi.

Sledeci i svaki predhodni put driver sam postavio i internet je radio kao i sve ostale stvari.
Ali izgleda da mi je drver uzrok sto nemogu da ugasim XP ili se resetuje ili blue screen.

silverglider sad cu da probam sa Net Folderom.

Nazad
Vrh Dno