Šta je novo?

Outlook Express dva pitanja

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Ukratko, kako da podesim da mi mailovi koje prvo procitam stignu i na webmax-usluzni mail servise na web sajtu providera - znam da sam negdje ranije trazio opciju leave u copy on...?

Kako da back upovane: adrese importujem u Outlook Express, u ovom momentu nakon File/Import - jednostavno ne prepoznaje back up file. Ista stvar je je i sa back up mailovima u *dbx formatu, koje nakon pokusaa iporta, mail client uopste ne prepoznaje.

Prvo, da bi mail-ovi ostali na serveru, ides na Tools>Accounts>... selektujes zeljeni nalog...>Properties>Advanced kartica i tu imas opciju da li da ostavi na serveru ili ne.
Sto se tice adresara, ako ne radi File>Import>Address Book, onde ne znam u cemu je fora.
Back up mailova radis tako sto snimljen *.dbx kopiras na lokaciju sa koje si i uzeo kada si pravio back-up:
C:\Documents and Settings\Ime usera\Local Settings\Application Data\Identities\{B967A41D-FE9C-4CF2-B060-E94DEB8F3BA5}\Microsoft\Outlook Express\

Ovo sve podrazumeva da je back-up radjen iz Outlook Express-a.

Imenik: Probaj sa other aderss book, pa recimo text file, zavisi kako si ga sacuvao. Ja nikada nisam imao problema sa back-up-om za OE

Da priupitam i ja nesto. Imam povecu blacklistu sendera koju sam kreirao aktivno mesec dana.
E, sad, ako mi dune [a to je kada mi bas bude dosadno i ne bude me mrzelo 😀] da reinstaliram win, da li ja tu listu mogu IKAKO da exportujem pa importujem, ili back-up-ujem nekako? Da ne moram o5 da se smaram?

Ama kako da ne može... Nađeš u Registry-ju i eksportuješ. Posle reinstalacije u tim reg fajlovima promeniš ID prema onom koji je dodeljen novom useru i to importuješ.

Ovaj genie-soft OE backup sam par puta isprobavao i napravio mi je cirkus na kompu.

Ovo je odličan FREEWARE OE backup program:

http://www.picobackup.com/pboe/index.html

a evo još dva free OE backup programa:

http://www.oehelp.com/OEBackup/Default.aspx

koristim genie-soft OE backup godinama, nikad nikakav problem nisam imao. verovatno je nesto drugo u pitanju, promenio sam par verzija. imam mail od kada ga koristim i samo sa njim radim stvar.
i moj drug isto tako sa registry key radi stvar, ali ja se ne usdjujem jer mi ovo sljaka...pa da se ne cimam ukoliko mi ne uspe.

inace freeware je josh bolja solucija ukoliko rade back up black liste.

Poslednja izmena:
Pitanje je otkad ga koristiš? Ja sam ga isprobavao daaaaavno, možda je poboljšan u međuvremenu. Osim toga, pitanje je i koristiš li više profila u OE? I onda je radio dobro sa jednim profilom, ali je pravio haos kad ima više profila (ono što pripada jednom profilu strpa delimično u drugi i sl). To je čudo šta je meni uradio, ni u ludilu ga više neću instalirati!

pa koristim ga vec jedno 7 godina, ali samo sa jednim profilom. meni je umeo ponekad da ne bekapuje imenik. pa ga odradi iz drugog puta, kada samo imenik mu stikliram. znaci bagovit je, verovatno kada je presao na XP. no osim tog, nikakav drugi problem nisam imao. sada koristim zadju verziju i ona radi savrseno. stvar navike a i u to vreme verujem da je bio jedini program.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno