Šta je novo?

OUTLAST

Twi$teR

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7800X3D & Arctic LF III 360 A-RGB
Matična ploča
Gigabyte B650M Aorus Elite AX (rev. 1.3)
RAM
T-Create Expert 32GB DDR5 6000 CL30
GPU
Gigabyte Gaming OC GeForce RTX 4090
Storage
Kingston KC3000 1TB Gen.4 NVMe
Zvuk
Pioneer VSX-921 / Jamo S426 HCS3
PSU
FSP Hydro G Pro 1000W (ATX 3.0)
Kućište
Asus A21 (4x Arctic P12 PWM PST A-RGB)
Monitor
Gigabyte Aorus FO27Q2 (QD-OLED)
Miš & tastatura
Razer DeathAdder V2 Pro & Logi MX Keys S
Pametni uređaji
Steam Deck OLED
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pretragom foruma nisam uspeo da nadjem thread posvecen ovoj igri, te iz tog razloga imam cast da ga ja pokrenem. ;) Kazem cast jer verujem da ce ovo biti odlicna igra (survival horror), koju je vredelo cekati. Da li sam u pravu, uvericemo se vrlo brzo (mozda vec u toku dana), zato sto igra danas treba da se pojavi u prodaji (PC verzija). Igra ce se jos pojaviti i za PS4 (Q1 2014).

Release Date – 04.09.2013
Developer – Red Barrels
Genre – Survival Horror
Platform – PC, PS4

PLOT
In the remote mountains of Colorado, horrors wait inside Mount Massive Asylum. A long-abandoned home for the mentally ill, recently re-opened by the “research and charity” branch of the transnational Murkoff Corporation, has been operating in strict secrecy… until now.

Acting on a tip from an inside source, independent journalist Miles Upshur breaks into the facility, and what he discovers walks a terrifying line between science and religion, nature and something else entirely. Once inside, his only hope of escape lies with the terrible truth at the heart of Mount Massive.

Oficijalni sajt igre

Uh... kad ovako napisu plot, pa ti sad nemoj da probas :D.

Ne znam - meni lici na mesavinu Cthulhua i Slendermana... Nekako su, zadnjih godina, jako tipicne sve ove igre, a i zapleti nisu na nekom zavidnom nivou... Naravno da su Nazi Germany....

Ja bih voleo da je ovaj na trejleru usao, video vojnike, preobukao se i uzeo oruzje i onda idemo na PRAVI survival horror rampage! :)

Misliš kao Resident Evil 5? :d

Mislim da nema ovde oruzija... Ako sam dobro razumeo, jedino 'oruzije' u igri je ona kamera za nocno snimanje.

Pojavila se.

Možda nije loša, ali čekam da izađe Amnesia: A Machine for Pigs. :type:

Mislim da nema ovde oruzija... Ako sam dobro razumeo, jedino 'oruzije' u igri je ona kamera za nocno snimanje.

Najjače je kad neko traži od ovakve igre da bude još jedna glupa pucačina...

Doduše, slažem se da je koncept igre bez ikakvog oružja malo šupalj. Mnogo bi bolje bilo da oružja ima ali jako malo i da je generalno neefikasno protiv većine strašnih stvari u igri. Kao što je u svim dobrim horor filmovima već decenijama. Alan Wake je bio solidan pokušaj ali suviše repetitivan gejmplej na krajnje ograničenoj mapi (linearno do bola) uz prežvakanu ali odlično produciranu priču su razlozi zašto Vejk nije zasijao punom snagom.

...videcemo sta su smislili. Tamo na klipu leze neki specijalci, i glupo bi bilo da bez valjanog razloga ne mozes koristiti njihovo oruzije... mozda mora da se pazi da se ne pravi buka i galama jer ode glava kao i tim specijalcima.

Samo da javim da se pojavio narodnjak tezak 3.5 GB. ;)

Gledao sam gejmplej i mislim da ću sačekati popust. Nije loše ali nije baš ni ko Amnesia. Na istu foru ali ni približno strašno. Mada je dobra fora kada te isčupaju iz ormarića a ti mislio da si na sigurnom :)

Nije loša. Lepo je videti horor sa normalnom grafikom. Kao što reče neko, nije baš kao Amnezija, ali je sasvim okej. Kad pređeš preko barice, čuju te i krenu ka tebi.

Samo da je gejmplej malo dublji. Ukratko, ovo su horor zmurke. Okruzenje i prica su interesantni (ne bas i originalni), ali sve se svodi na bezanje i skrivanje u ormaricima pod krevetima. Fora sa night vision modom na kameri je lepo odradjena. To se ne moze reci za stelt koji je precesto neupotrebljiv / nepredvidiv. Takodje, nedostaje i malo interakcije sa okolinom, a i neka vodovodna cev ili palica bi dobro dosli za udri i bezi. Celokupna prezentaciji i atmosfera su ono sto najvise vadi stvari.

Poslednja izmena:
Ja probao sinoc u zamracenoj sobi sa malko pojacanim zvucnicima i oduzeo sam se jednoj sceni ono poskoci bukvalno u P.M. :p:d neznam kako je dalje ali ima atmosferu opasnu.

kad se sad nisam slogirao...ima straha i skakanja sa stolice...nisam siguran da bi bas da igram na sluske i u tami...

U cemu je poenta horor igre ako zelis da te igra manje uplasi. Ako neces da budes uplasen, zasto jednostavno ne batalis i ukljucis Raymana. :)

U cemu je poenta horor igre ako zelis da te igra manje uplasi. Ako neces da budes uplasen, zasto jednostavno ne batalis i ukljucis Raymana. :)

poenta je da me uplasi taman koliko meni odgovara ;)

Krenuo sam i ja juce malo, seting odlican, prica obecava, ali me nervira ono iskakanje i vristanje, kao za decu pa da ih prepadaju malo ... Jos ja na slusalice i pojacao...
Meni je strasnije kad se polako neka vrata odskrinu nego ova vriska..

Poslednja izmena:
ja rage sinoc, usro se i gasi :D mnogo dobra igra :D

Dobra je, samo mi nije trebalo da vidim tukije od ona dva gola lika što hoće da te ubiju. Nije kao Amnezija jer te tamo monster lagano stigne i gotov si, onda te udari i možeš da pobegneš i sakriješ se, pa mi je manje strašno. Ume da te iscima, što jes' jes', ali više volim strah sam po sebi, nego te džamp skerove. Amnezija je umela to da uradi kako valja. Samo čuješ u daljini da zavija ona budala i znaš da je tu, ali ne znaš gde.

Ne znam dal je zdravo da se ovoliko prepadam od ove igre...

Ladno na tom klipu pise da ona kola kosta 2 dolara, a u mojoj verziji igre kosta 1.75 :D

To je zato sto si igru uzeo na "snizenju" :D

Nazad
Vrh Dno