Šta je novo?

Oulook Express Spor start

• Začetnik teme Začetnik teme JOBAH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Presao sam sa w2k na wXP i prebacio sve poruke iz Oulook Express... medjutim stariji OE 5 se na slabijoj masini sa istim porukama startovao momentalno a na novoj u OE 6 cekam po 30 sec na uvodnom ekranu...

Ima li neko ideju sta se desava?

to se i meni desavalo bez obzira na OS i verziju OE pa ako neko zna resenje bilo bi dobro mada mi se sada ne desava ....... imam xp i stavio sam SP1

Meni zavisi od instalacije do instalacije,a na osnovu ovoga tek nemam ideju sta bi moglo da bude...🙁

Deinstalirajte Microsoft Messenger, on je razlog sporom startovanju OE.

Ja imam jednu ideju posto mi se desava identicna stvar od kad sam spicio spi1 na xp a pri tom sam prebacio ceo folder OE sa cirka 60mb poruka. Mislim da to ima veze za odvratnim win mesindzerom a ja kao za inat ne mogu da se setim kako se on ubija u redzistriju🙁 Juce sam kopao dva sata ali nisam mogao da se prisetim...ako neko zna gde se ono bese stavlja vrednost 0 umesto 1 molim ga da ovde postuje...

poz:wave;

Aha vidi Alexandar me prestigo🙂 Kako to da uradimo?

Alexandar je napisao(la):
Deinstalirajte Microsoft Messenger, on je razlog sporom startovanju OE.

Odnedavno imam isti problem sa OE i mislim da nije u tome stvar.
Jos kada sam prvi put instalirao XP dosadu zvanu Messenger sam utepao onim cackanjem u registry-ju.Nakon sto sam aplicirao SP1 naravno prvo sto sam uradio je kompletna deinstalacija Messengera.
Otprilike u isto vreme (instairanje SP1) mi je i usporio OE.
Sad, ko stvarno tu koga zeza (SP1, Mess., OE) nemam pojma.

Broz je napisao(la):
Ja imam jednu ideju posto mi se desava identicna stvar od kad sam spicio spi1 na xp a pri tom sam prebacio ceo folder OE sa cirka 60mb poruka. Mislim da to ima veze za odvratnim win mesindzerom a ja kao za inat ne mogu da se setim kako se on ubija u redzistriju🙁 Juce sam kopao dva sata ali nisam mogao da se prisetim...ako neko zna gde se ono bese stavlja vrednost 0 umesto 1 molim ga da ovde postuje...

Da nije ovo:
---------------------------------------------------
u Windows\inf diru postoji fajl sysoc.inf, i u njemu svakakvo djubre 😉, ali najzanimljiviji je red:

msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf, hide, 7

Ako se skloni ovo "hide" iz reda, Windows Messenger se pojavljuje u
Add/Remove Programs listi (Add/Remove Windows Components). Kada se odcekira njegov cek-boks, vise se nece dizati sa WinXP-om (mada je, mislim, i dalje na disku, ali to valjda nije toliko bitno).
----------------------------------------------------

Je*i ga, pisem sa posla, a imam negde kuci u masini ceo postupak, pa cu pogledati kad se vratim.

Proverite da li vam se startuje servis protected storage. Ja sam malo brljao po servisima ranije i kada je on iskljucen outlooku treba dosta duze da se startuje. Ako je iskljucen, ukljucite ga i namestite da se startuje automatski

SP1 mi je zesce usporio OE i sad nemogu da iskljucim mesanger kad otvorim OE nego se iskljuci kad zatvorim OE i ovo je mnogo sporije nego pre ...

Tek sad videh da nisi presao sa winxp na win2k nego obrnuto🙂
Neka posta ipak, mozda nekom posluzi

Momci ja vas prosto obozavam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!🙂
OE mi leti od kad sam ubio zlikovca WM🙂

hvala jos jednom svima🙂

Broz je napisao(la):
Momci ja vas prosto obozavam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!🙂
OE mi leti od kad sam ubio zlikovca WM🙂

Blago tebi druže maršale, ja ga izubijao na sve moguće načine, ali OE i dalje sporo startuje 🙁

I meni se i dalje sporo startuje, bez obzira na zlikovca 🙁

Inace, primetio sam da se ista stvar desava i kada iznad Inboxa pa iznad Local Folders kliknem na "Outlook Express"... da li je tako i kod vas?

u OE 6 cekam po 30 sec na uvodnom ekranu...
Ne koristim Outlook Express, ali on beše ima neku opciju za prepakivanje baze u backgroundu ili tako nekako... Možda ga to usporava?

Ljudi ne znam u cemu je caka ali meni se momentalno otvara. Cak i sad kad sam stavio NAV koji ulazi u sve pore sistema. Cudno...

JOBAH je napisao(la):
I meni se i dalje sporo startuje, bez obzira na zlikovca 🙁

Inace, primetio sam da se ista stvar desava i kada iznad Inboxa pa iznad Local Folders kliknem na "Outlook Express"... da li je tako i kod vas?

Da.

to ZorMi:

Znam da je još odavno bilo nešto na tu temu, mada kod mene je baza poruka veoma mala, pa zaista ne znam šta ima da prepakuje toliko dugo. Ipak ,pogledaću.

to Broz:

Pao je i meni na pamet NAV, mada imao sam ga i pre nego što mi se ovaj problem javio.

Momci, evo resenja za outlook express i sporo startovanje...

Increase speed of Outlook Express when Messenger is removed or disabled:

For some users when they remove windows messenger or just disable it from starting up automatically they experience a great slow down when launching Outlook express. Users who experience such a slow down will find a error in the system error log saying The server {FB7199AB-79BF-11D2-8D94-0000F875C541} did not register with DCOM within the required timeout. The solution this problem is quite simple. Just Open up regedit and search for the string {FB7199AB-79BF-11D2-8D94-0000F875C541} and modify the keys InProc32 and LocalServer32 default key to a empty string. After a reboot, Outlook will start up as fast as possible.

zmile je napisao(la):
Momci, evo resenja za outlook express i sporo startovanje...

Increase speed of Outlook Express when Messenger is removed or disabled:

Bravo zmile, to je to. Sad se pokreće brzo ko munja 🙂

Mala dopuna. Pošto se kod mene u Registryju grana u velikim zagradama javlja na 3 različita mesta evo i malo preciznije:

Treba naći sledeće HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}\InProcServer32

i

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{FB7199AB-79BF-11d2-8D94-0000F875C541}\LocalServer32

i u oba, dvoklik na istavku (Default) i obrisati sve.

Ovaj, a i mnoge druge savete vezane zai OE možete naći na http://www.xs4all.nl/~koch01/insideoe/index.htm

Sad mi je jasno sto kod mene to ide brzo - nema tih linija...

Nazad
Vrh Dno