Šta je novo?

Otvaranje prvog Internet parka u Srbiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

djuice

Slavan
Učlanjen(a)
21.07.2007
Poena
309
Studentski park u Beogradu, zahvaljujući Telenoru, postaće prvo mesto na otvorenom u kome će svi posetioci moći da proveravaju mailove i besplatno surfuju putem brzog Telenorovog interneta.

Detajnije: http://www.personalmag.co.yu/?p=2432

Prvi internet park u Srbiji
Autor: Tanjug | 11.06.2008 - 12:17

U Srbiji je otvoren prvi internet park, u Studentskom parku u Beogradu, gde će građani moći besplatno sa svojim laptopovima i mobilnim telefonima da pregledaju mejlove i surfuju globalnom informatičkom mrežom.

Besplatnu mrežu postavila je kompanija Telenor, a širom parka će korisnici moći da priključe svoje prenosne računare, zatim PDA uređaje i mobilne telefone novije generacije i to na dva načina: preko vajreles (bežične) konekcije ili preko USB modema.
Brzina protoka je oko 1,8 megabajta u sekundi, koju je Telenor obezbedio preko svoje 3G mreže mobilne telefonije. Predstavnici Telenora su najavili da će u toku sledeće nedelje i u drugim gadovima Srbije biti otvoreni internet parkovi.
Beograd se na ovaj način priključio evrpskim i svetskim metropolama, koji su pokriveni besplatnim bežičnim internetom.

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=45142

Tesko da tje biti 1.8 megaBAJTA.. opet vam press pise Milkica iz klozetskog odeljenja :D

Haha, da, sad sam pogledao prilog na B92. USB modem na klupi u providnoj kutiji.

Ha, ha, to ako prenoci u parku, ima da ga nema!

Bice guzve u tom parku ovih dana...:smash::whip::type:

Tu kutiju pored klupe sa modemom ce da razbiju za manje od nedelju dana. Kao i sve ostalo.

Poslednja izmena:
Tu kutiju pored klupe sa modemom ce da razbiju za manje od nedelju dana. Kao i sve ostalo.

Tako je. To za Srbe uopste nije :mad: I da nam daju kamene novine kao iz Flinstones-a gledali bi sto pre da ih polome :d

Bežičnu konekciju u isto vreme može koristiti dvadeset korisnika, a u Telenoru dodaju da će ukoliko bude većeg interesovanja, veza biti pojačana.

Kako organizovano cekanje u redovima, da li postoji neka zuta linija. Ko mi garantuje da u parku nece vladati zakon jacega, tj. dodje neki baja i kaze tutanj, ja sad surfujem?

Sta ako se pojave "neki" momci pa pocnu da naplacjuju koriscenja usluga na tom mestu ako vec nema obezbedjnja?

Ja ne kapiram zasto nisu mogli ceo park da pokriju wireless-om? Mnogo kosta ili.......? tako je u svetu makar........a ne 2-3 klupe imaju wireless u parku koji ima oko 50 klupa....misim stvarno
@ pajser brigada
Gde si video bildera sa laptopom:d
Nema zakon jaceg kad su geekovi u pitanju (ko prvi USB uticnici njegov modem);)

Poslednja izmena:
Ceo park je pokriven. Ja sam sa pocketom uspeo da se nakacim na net bez ikakavih problema... Modem je za one koji nemaju wireless na laptopu.

Ovo je ipak ok stvar,samo da je vise ovakvih mesta gde covek moze totalno free da se nakaci na net gde bi nam bio kraj..........:)

@ pajser brigada
Gde si video bildera sa laptopom:d
Nema zakon jaceg kad su geekovi u pitanju (ko prvi USB uticnici njegov modem);)

internet-park-v.jpg

Ovaj u zelenoj majci ti je glavni, on naplacuje svima i vodi psa sa sobom.

BTW Ponesi pare za svaki slucaj, a mozes i batine da dobije ako neces da platis :)

"There Is No Such Thing As A Free Lunch".

Poslednja izmena:
internet-park-v.jpg

Ovaj u zelenoj majci ti je glavni, on naplacuje svima i vodi psa sa sobom.

BTW Ponesi pare za svaki slucaj, a mozes i batine da dobije ako neces da platis :)

"There Is No Such Thing As A Free Lunch".

:):):):)

Nego, kad smo vec kod tih usb prikljucaka, mislim da danas uopste nije lako naci laptop bez wifi-a. Ali dobro, mora i telenor da promovise svoje 3g modeme, koji ce, nadam se, stvarno ostati tu 3 meseca... :)

OK. Evo i zvanično. Četiri dana.
Gledam vesti malopre, noćas je nestao onaj uređaj u sred parka....zovu ga Telenor connect...kao neki ruter?

Telenor ozbiljno razmišlja da napusti projekat u potpunosti.

Najgore je što je to neko uzeo samo zato što na oko izgleda vredno, a sa tim MAC/IMEI neće moći ni da ga koriti tj. ako pokuša - naći će ga.

Kompanija "Telenor" najavila je da će sutra u Nišu otvoriti drugi internet park u Srbiji, u kome će posetioci moći besplatno da se priključe na globalnu informatičku mrežu.

U Parku Vojvode Bojovića, svi posetioci će na svojim laptopovima moći da proveravaju mejlove na svežem vazduhu i besplatno surfuju putem "Telenorovog" brzog Interneta, navedeno je u saopštenju.
"Telenor" je u Studentskom parku u Beogradu otvorio u sredu 11. juna prvi besplatni Internet park u Srbiji, u kome će korisnici u naredna tri meseca moći da priključe svoje prenosne računare, zatim PDA uređaje i mobilne telefone novije generacije i to na dva načina: preko vajreles (bežične) konekcije ili preko USB modema. Mreža ima brzinu protoka oko 1,8 megabita u sekundi, što je "Telenor" obezbedio preko svoje 3G mreze mobilne telefonije.

http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=45635

Poslednja izmena:
Sta mozemo da ocekujemo nego da ne uspe, primitivci lome klupe i kante u parkovima, kako bi opstala instalirana oprema za internet.

E da je sreća da ova akcija zaživi, pa da svaki veći trg ima wireless.
Mada, ako je suditi po dosadašnjem iskustvu, neće proteći puno vremena pa da i Telekom krene da kopira akcije konkurencije i obezbedi bežični pristup još na par lokacija u gradu. Ovog puta stvarno navijam da ostanu verni svom copycat fazonu.

Rekoh vam ja da ce bagra da polomi. Pun je Beograd olosha najke mi. Sve novo sto se postavi mora bagra da razlupa, ukrade...........

Meni nije jasno kako nisu uspeli ranije da ukradu, tipa 1h posle postavljanja.
Inace ova vest je sasvim ocekivana pogotovo kada se uzme u obzir koliko smo siromasni, a jos kada uracunamo drugove Rome i njihov kompulsivno-opsesivan poremecaj posebno za kradju bakarnih stvari, sve je jasno ko dan. Sto je Bata Stojkovic davno rekao:"Zna se ovde ko krade!"
Mozete misliti kako ce biti kada deportuju i onaj ostatak olosa iz EU, jer je do sada stigno samo 10k doticnih?
Btw. Jel su rekli kolika je materijalna steta nacinjena?

a realno sto taj AP nisu postavili na krov najblizhe zgrade i uperili ka parku...da vidim tog shampiona koji cje da se penje na krov zgrade..nishta pametnije nisam mogao da smislim kao komentar osim toga da - tog ko je ovo uradio treba na PKB-ovu plantazhu i da bude malo drushtveno koristan i da bere vishenje, jagode i ostalo bobichasto vocje naravno da mu norma bude 50 kila, i tako do kraja sezone..

skroz bi bilo fer

Meni nije jasno kako nisu uspeli ranije da ukradu, tipa 1h posle postavljanja.
Inace ova vest je sasvim ocekivana pogotovo kada se uzme u obzir koliko smo siromasni, a jos kada uracunamo drugove Rome i njihov kompulsivno-opsesivan poremecaj posebno za kradju bakarnih stvari, sve je jasno ko dan. Sto je Bata Stojkovic davno rekao:"Zna se ovde ko krade!"
Mozete misliti kako ce biti kada deportuju i onaj ostatak olosa iz EU, jer je do sada stigno samo 10k doticnih?
Btw. Jel su rekli kolika je materijalna steta nacinjena?

Hm, pa ne znam kako da ti kazem, ali izgleda je i aluminijum postao popularan u poslednje vreme :D U zgradi gde zive moji roditelji, nije radio interfon nekih mesec dana i ladno je neko u tom periodu pokrao sve aluminijumske ramove koji drze staklo na vratima od lifta (na svakom spratu) - mislim, sta reci :mad:
A sto se tice tih sto nam ih tako velikodusno vracaju iz EU ;), tu silno gresis, tu je sve samo suva intelektualna elita ;):D

tog ko je ovo uradio treba na PKB-ovu plantazhu i da bude malo drushtveno koristan i da bere vishenje, jagode i ostalo bobichasto vocje naravno da mu norma bude 50 kila, i tako do kraja sezone...

Malo je to, malo...Norma bar 75kg :D pa da vidis kad ce sledeci put da mu padne napamet... A inace, nemamo mi ni tako lose zakonodavstvo u mnogim oblastima ali JEDINI i najveci problem je sto se, blago receno, ne primenjuje... Po meni, da se razrezu mega visoke novcane kazne, pa da vidis kad ga rebne po dzebu sa 1k eur i sl i jos jedno 200 sati drustveno korisnog rada (ciscenje parkova, sakupljanje smeca, farbanje putnih oznaka i sl :) )

ja sam uvek i u bilo koje doba dana i nocji i zakona i rupa u zakonu za drushtveno koristan rad. to choveka natera da razmishlja. postoje 2 krajnosti - ili cje da se dovede u red ili cje da odlepi a onda ide u tvorza LOL

ne bez zezanja super je akcija ali taj retard bi opushteno voleo da djuska sa fancy mob-om neki wi-fi negde preko, na tom istom fonu koji mu je naravno cjale kupio jer je on suvishe nemocjan da bi ga zaradio.. ma u svakom sluchaju je za no comment..

Ma to je Telenor drpio opremu da bi je instalirao u Nisu :D Pa ce za par dana da nestane i onaj tamo, pa ce da ga presele u drugi grad, itd. I za mesec dana ce da kazu da odustaju :D
Ufff, kakva teorija zavere :D

Kompanija "Telenor" najavila je da će sutra u Nišu otvoriti drugi internet park u Srbiji]

Kako drugi, pa ovaj sto je bio prvi je srusen? :smash:

oni bas imaju para za bacanje, to je cista ludost. Jedino da postave obezbedjenje koje bi to cuvalo. I sta otvaraju parkove koji posle par dana biti unisteni? Tako da se moze zakljuciti da Telenoru nisu bitni korisnici, nego SAMO marketing.

Bitno je da su medijima javili da su oni nesto otvorili sto traje par dana, da ste mislilli na korisnike, platili bi ljude da to i cuvaju.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno