Šta je novo?

Otvaranje prozora u minimized modu

Dadoaprile

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2006
Poena
304
Ne znam da li postavljam pitanje na pravoj temi.
Na jednom sajtu, koji koristim svakodnevno, određeni prozor mi se uvek otvarao u minimiziranoj formi, što je u redu i sasvim mi je odgovaralo, tako sam navikla. Međutim, od skoro je taj isti prozor počeo uvek da se otvara maximized, grrr:mad: Ne znam koji je razlog, i uvek mi je potreban dodatni klik kada ga otvorim da ga smanjim. Ima li pomoći? Bila sam ubeđena da će se otvoriti onako kako ga poslednji put zatvorim, ali jok - od skoro, uvek maximized:wall:.
Koristim Mozillu Firefox.

U properities-u od shortcut-a tog programa možeš da odabereš pod opcijom "run" da li hoćeš da se program startuje minimiziran ili maximiziran.

Pozdrav,

Hvala ti na odgovru, medjutim, to je samo jedan prozor na sajtu, nema uopste properties. Otvaram sajt iz Mozille.

To je onda popup prozor koji mozes da kontrolises jedino nekim popup blokerom. Posto si ga minimizovala, pretpostavljam da ne zelis da ga gledas, pa bi najbolje bilo da se uopste ni ne otvara.
Od popup blokera bih ti preporucio AdMuncher - apsolutno fenomenalno programce koje uz kontrolu popup prozora efikasno sklanja i sve reklame, ukljucujuci i Adsense.

Da, to je pop-up. Do sada mi se otvarao kao recimo, prozor na jednoj cetvrtini ekrana, a od nedavno, kada ga startujem, otvori mi se na celom ekranu. TO mi se ne svidja, kako da vratim da mi se otvara koa pop-up, na cetvrtini ekrana? Pomoooc i hvala!!!:wave: Uprvo kao recimo ovaj pop-up za smajlije na ovoj strani. kada kliknem na smajli, otvori se mali prozorcic (TO MI TREBA), a ne preko celog ekrana! Uf!

Ah, znaci nije dobro da prozor nestane.

Mozda nece upaliti, ali nije tesko probati:
otvori 1 prozor Firefox-a, otidji na taj sajt i kad iskoci popup promeni mu velicinu na ono sto ti treba, onda ugasi glavni prozor tog sajta pa na kraju i popup (koji je sad dobre velicine).
E onda probaj ponovo, i stisni palceve :)

Ako ne upali, mozes da probas Actual Window Manager - ako mu zadas parametre tog popupa (title, tacan URL i sl) moci ces da definises u piksel tacnu velicinu tog prozora, ali cak i lokaciju samog prozora na ekranu. To, naravno znaci jos jedan program u startupu, ali sta ces...

1. trik nije upalio:crash:
Za ovo drugo treba da instaliram taj Windows manager, je l' tako?
Uopste mi nije jasno sta se desilo i zasto je poceo da ga otvara na celom ekranu??? Totalna misterija, a jos gore sto ne moze da se vrati u predjasnje stanje nego sad jos neka instalacija :wall:

Hvala ti mnogo na odgovoru.

Sada sam probala da otvorim u IE, sve normalno, mislim pojavi se pop-up onako kako treba, zauzme samo jedan deo ekrana. Znaci, nesto se poremetilo kod Mozille:-(

Ok, onda reinstaliraj FF. Prvo temeljno deinstaliras, reset pa install.
Nego, ima jos jedno resenje - naviknes se :)

:D Ovo drugo, tesko. Toliko me nervira da...
Hvala mnogo na odgovorima. Nadala sam se da ce dva, tri klika da mi rese problem, al... :rupa:

Nazad
Vrh Dno