Šta je novo?

Otvaranje agencije za konsalting u oblasti informacionih tehnologija

ZeXx

Cenjen
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poena
170
Nisam znao gde da postavim ovu temu pa sam to uradio ovde, ako sam pogresio pod forum neka je moderatori prebace u adekvatan pod forum. Tnx

Naime odlucio sam se za otvaranje agencije za konsalting u oblasti informacionih tehnologija, sifra delatnosti bi mi bila 6202, svi papiri predati itd.

Danas sam bio u poreskoj upravi i usledio je sok za mene u krajnju ruku, posto sam trazio da mi kazu koliko ce me od prilike oporezovati? Sediste agencije je u Zrenjaninu i za Zrenjanin i za moju sifru delatnosti je porez na mesecnom nivou je oko 35000, a sok je usledio jer neke opstine u Beogradu i neki manji i veci gradovi po Srbiji u kojima neko otvori agenciju sa ovom sifrom delatnosti placaju negde i duplo manji porez?

Ja agenciju otvaram iz ranog odnosa pa cu imati manji izdatak jer mi se odbijaju neke stavke tipa za zdravstveno osiguranje i za nezaposlenost, koliko mi rekose nekih 7-8k ali i sa tim smanjenjem cu placati vise nego neki po drugim mestima koji agenciju otvaraju kao nezaposleni...

E sad moja pitanja, postoji li neka olaksica koju mogu da zahtevam? Jel imao neko iskustva koji je proces ako zelim da promenim sifru delatnosti posto ima srodnih sifri delatnosti kao moja ali pitanje je koliko je manji porez kod njih ( oticu ovih dana da proverim u poreskoj koliko bi me za neke druge sifre delatnosti izaslo sve to ).

Dodajte bilo sta sto mi moze bilo kako pomoci da me na mesecnom nivou agencija manje kosta.

Svaka pomoc mi mnogo znaci, i hvala unapred na odgovorima.

Izabrao si da budes pausalac. To je dobro kad imas veliki promet. Menje dazbine imao bi kao PDV obveznik.

Najbolje u knjigovodstvenu agenciju s malim poklonom da ti kazu kako najbolje da prodjes. To zaista puno zavisi od toga ko ti je referent u optinskom ogranku poreske sluzbe.

Nazad
Vrh Dno