Šta je novo?

Otklucavanje BIOS-a na laptop-u Dell

lemik

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poena
169
Doneo mi je rodjak laptop iz Amerike u pitanju je Dell latitude 5420 model ne standardni nego poboljsan..
Ali je zakljucan bios imali neki nacin da se to resi, a da se ne rastura laptop?

Skini Hiren's BootCD,imas na njemu par programa za to sto tebi teba...pa probaj sa njima...Imas i na YT video kako se radi...

I na kraju će ipak nositi u neki servis da mu to odrade za pare. To je inače veoma popularan sport ovde, stiže dosta laptopova za kojima kukaju vlasnici po svetu pa treba otključavati BIOSe. :) Naravno, uvek je neki ortak od ujaka doneo i tako to, niko neće da prizna da je na bubanj potoku kupio laptop za 30€ i da zna da je kraden. :)

Te probleme rešavaju programatorom. Skinu BIOS čip, (ima pored još jedan) i onda ih "pune" pa leme nazad. Nema te alatke da softverski otključa BIOS na laptopu, posebno ne na nekom koji nije standardan već poboljšan, šta god to značilo. ;)

Laptop je kuplje preko i poseduje i racun kao NESPRAVAN! Sta ne radi? BIOS zakljucan. Sta su poboljsanja mesto i3 nalazi se i5 i hdd na 7200 rpm i mislim jos 2 gb rama vise.
Znaci jedino programator?
Imam i to nije mi ni to problem, ali sam zeleo da ne rasturam....

Jos jedan ispao iz kamiona?:d

Imas negdje na netu kalkulator, po serijskom broju. Skinuo sam ga na poslu prije 2-3 mjeseca.

skripta je u pythonu. Ako ne nadjes javi pa postam ovdje, mislim da ce ti otkljucati bios

Nazad
Vrh Dno