Šta je novo?

otkacen divx problem

FNM

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
U jednoj masini sam otkacio cd, da bih vezao hard i preneo podatke. Posle obavljenog posla, kada sam vratio sve kako je bilo, cim se pusti bilo koji divx film racunar se smrzne. Instalirao sam drajver za grafiku, divx codece nanovo, ali ne pomaze. Probano iz zilion playera. Sta bi mogao biti problem? Makina je KT333+AMD Athlon XP+nVidia GF 2 MX400

Da nisi otka?io na živo? :)
BTW Majdanpek, Madball...
Goldie, da nisi to ti?

:) Mislim, ja sam baja :D i radim sve na zivo :) Nisam ja goldie. Pisi na pm, sigurno ga znam...

Pa.. iskopiraj DivX film na hard i pusti ga (kao i svi nirmalni ljudi) sa harda. Ako radi onda si u problemu... Proveri kabl na cd-u tj iscupaj ga pa ponovo vrati.. Ako ne radi sa harda onda ponovo reinstaliraj codec plejere i tsl...

Na taj nacin ces saznati ko je kriv...

Pa najveca fora i jeste u tome... Svi filmovi su pustani sa hdda... A jos gore, sto nisam ni gledao, a saznao malko kasnije: ni igre ne rade, tj. opet racunar smrzne, ni mis ni tastatura ne reaguju itd. isto kao sa divxom. ?! Ajd sad :D

Ne bi da te plasim, ali ja sam iskusio identican problem, svaki divx je blokirao masinu posle par minuta ili na pocetku. Probao sam sve ko i ti, kodeci, plejeri sveze instalacije, graficke, memorije i na kraju problem je bio procesor :( ali je na drugoj masini radio bez problema. Nije ni do ploce, i ona je bila ok.:confused: Znaci, probaj da stavis neki drugi pa javi.

Dešavalo mi se isto kad je na mašini bio Win ME i Win98,a kad se stavi XP prof. sve nestane. Verovatno su drajveri problem. Odnosno chipset.

Cepao sam se barem pola sata kada sam video u cemu je problem. Zaboravio sam da napomenem da sam stavljao i zvucnu kartu. Kada sam je stavio, izgleda da sam nekako (nije mi jasno kako) izvukao AGP kartu malko iz zadnjeg dela slota. Dakle, 2d je savrseno radio u windowsu, ali cim sam pokusavao koristiti overlay ili 3d komp blokira. Dakle, video karta nije dobro lezala i problem je resen (D)

Nazad
Vrh Dno