Šta je novo?

Otisla memorija ili ne?

djwibe

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2005
Poena
349
Desava se da me izbacuje iz programa, da se toliko zaglupi masina da mora da se restaruje, itd. Odradio sa memtest par sati i izbacuje gresku na istom mestu.
Ovo je siguran znak da je memorija otisla, jesam li u pravu?
Modul je Kingmax 512MB DDR2-800.

Evo i slike (120KB)

Nisi napisao na kojoj frekvenciji / latencijama / naponu radi memorija ? Da li je oc-ova ?
Probaj da testiras i sa GoldMemory.
Testiraj i svaki modul ponaosob - ili si vec to uradio?
Resetuj CMOS pre toga.
Probaj i drugo napajanje - nemoj menjati memoriju dok ne proveris sve.

Poslednja izmena:
Proveri i sa Gold Memory ali bojim se da je memorija neispravna i ako zelis da ti komp radi stabilno i sigurno to nece moci sa ovom memorijom.

pusticu nocas posebno da se testiraju. sve je na default-u,nista nije OC-ovano.

CPUZ

Proveri i napon memorije meni se dešavalo na nekim pločama da mi ploča na defaultu stavi manje napone od onih po spec. memorije.

a da, napon memorije je 1.8V.

Probaj ,testa radi, sa malo vecim naponom. Kao sto vlawyer kaze - to sto setujes u BIOS-u , ne mora da znaci da je tacno tako i u praksi.

Ja sam imao skoro GA ploču i Kingston 533, i takodje mi je prijavljivao grešku na memoriji u memtestu! Mislio sam da memorija nije ispravna, ali sam prethodno ispitao na drugoj Intel mašini i memorija je 100% bila ispravna! Jednostavno bila je nekompatibilnost izmedju memorije i ploče, pa sam morao da menjam ploču, jer nije bilo trenutno druge memorije! Inače ako memtest javi grešku i na drugoj ploči, onda je memorija neispravna, njoj je default voltaža 1,8V, ne vidim zašto bi je dizao na veću voltažu, ako neće da radi na toj nosi je u servis i nek ti je menjaju! Pozdrav!

Resetovao sam nocas CMOS i testirao u Gold Memory (u dual modu) i nije prijavio ni jednu gresku do jutra.
Danas u toku dana sam testirao MemTest-om module posebno po 4h i nije izbacio ni jednu gresku.

Nocas cu opet da pustim MemTest za obe zajedno u dual modu, da vidim sta ce da se dogadja.

:cuss:

Mislim da je taj reset pomogao... Verovatno neko setovanje memorije nije bilo na mestu.

Testirano nocas MemTest-om kao sto sam i rekao (obe memorije u dual modu) i test prosao bez greske.

Sta sad da radim. Ocigledno je da su memorije bar po testiranju posle reseta CMOS-a ispravne.

Memorija je ispravna :)
Neko setvanje u biosu nije bilo kako treba i zbog toga je memorija padala na testovima.

Ma izvrteo si testove i vise nego sto je dovoljno, ako oba (i gold i mem) prolaze, to je to, ispravan si 100%.

Nazad
Vrh Dno