Šta je novo?

Otišla grafika na laptopu?

Kada si rekao da radi u kom smislu radi ? Jel se i dalje pregreva, puca aero i 3d ili posle ove akcije sve izgleda "kao novo" ?

Radi lepo, laptop mi je uglavnom kod jednog druga koji piči FIFU na njemu.

I onda mi nisi odgovorio koliko te je izashla akcija u servisu, mada dosta vremena je proshlo od tada...

Ne paziš šta ti se priča, još tad sam ti odgovorio

Popravka me nije koštala ništa, samo sam platio produžetak garancije.

Ja ti preporučujem da je svakako zagreješ ako ti ne radi pravilno. Otkud znaš da je kod mene u pitanju memorija? Ja baš mislim da su isto bumps na GPU. Inače iako fora sa rernom zvuči kao ******* poduhvat, veruj mi da kada vratiš karticu u laptop i on radi kao nov, to rešenje ti deluje kao najlogičnije na svetu. Doduše moja uopšte nije radila pa nisam imao šta da izgubim.

Bilo kako bilo iako mi ova kartica sad radi, nabavio sam novu, tj uzeo sam dve za $210. Jednu istu ovakvu GeForce 8600M-GT a drugu ATI Mobility Radeon 3650. Naručio sam iz Hong Konga a prodavca našao na sajtu www.alibaba.com

Zdravo. Zahvaljujući tvojim savetima sam oživeo moju NVIDIa 8400 m G na acer aspire 7520 g . Nisam je još pekao u rerni , ali sam je običnim fenom grejao 2x5 min tako što sam fen prislonio uz sam GPU.Prethodno sam naravno skinuo grafičku sa laptopa prema uputstvu na http://www.mxm-upgrade.com/7520G.html.
Moja grafička je MMX I type 70 x 68mm ( merio sam je ) , a na sajtu http://www.mxm-upgrade.com/7520G.html piše da se može zameniti sa ATI mobility 3650 iako je dotična MMX II.

Možeš li da mi pojasniš kako si platio karticu na tom alibaba sajtu ( jer pay pal za Srbiju ne radi ) , koliko koštaju troškovi transporta, koliko si je čekao i sl. Pozdrav.

Naručio sam je preko drugara iz Holandije koji mi je ubrzo doneo kartice u Beograd. Cenu ti ne bih odavao jer sam prodavao tu karticu nedavno i ne bi bilo mudro da odajem koliko sam je platio.

Inače rerna ti je bolje rešenje od fena jer se ravnomerno zagreva, a i hladi jer je ne izvadiš odmah već pustiš da se postepeno hladi zajedno sa rernom (malko ubrzaš povremenim otvaranjem vrata).

Meni kad su grejali fenom držala je 7 dana, a nakon rerne evo radi već 4 meseca bez problema (da kucnem u drvo). Ipak imam i rezervnu novu karticu da zamenim ovu kada jednog dana potpuno rikne.

P.S. Imaš korisnika Insomnia ako se ne varam koji ima tu ATI HD 3650 novu koja mu ne služi ničemu. Pitaj ga možda bi ti je prodao.

Poslednja izmena:
Update: Danas je, nakon čini mi se tačno 6 meseci, opet otkazala grafa u laptopu (GeForce 8600M-GT), i opet sam je stavio u rernu i nakon 15 minuta opet imam ispravnu grafičku :)

Iako imam novu u fioci, hoću da eksperimentišem sa ovom koliko puta ću moći da je oživim i koliko dugo će raditi. Znači nakon prvog "pečenja" je radila 6 meseci. Videćemo koliko će ovog puta :)

Poz.

Na koliko stepeni stavljate rernu za ovaj poduhvat???

Znam da za te svrhe posoji duvalica koja ide na 200-300 C ali mi se cini da se ovako ravnomernije kartica zagreva i hladi.

Nazad
Vrh Dno