Šta je novo?

Osvezavanje na laptopu-koliko Hz?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

AndrijaR

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2006
Poena
319
Moj kum ima laptop acer sa 15" xga tft lcd pa na koliko Hz da stavi osvezavanje na monitoru?Svaki odgovor je dobrodosao.
Hvala

60 Hz

Ostavi na Default
Kod TFT-a osvezavanje nije toliko bitno kao kod CRT-a gde se razlika izmedju 60,75 ili 85Hz znatno primeti,

U mom TFT slucaju vise mi prija za oci 60 nego 75Hz. Ne znam kako da objasnim ovaj fenomen.

Poslednja izmena:
@sasa022
Znam ja to sve ali nisam imao do sada iskustva sa tft-om pa ko pita ne skita.
A ja inace imam Samsung 957p i drzim ga oduvek na 100Hz.

Pa pazi.Bilo je 60Hz ali kaze da mu se cini da malo treperi slika pa je stavio na 70Hz ali bi stavio i 75Hz ili eventualno na 85Hz ali da ne strada monitor.

@AndrijaR
O razlikama u funkcionisanju TFT i CRT monitora se već pisalo na forumu pa prelistaj malo (vidi npr. http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=91742). Ukratko rečeno: princip funkcionisanja TFT-a i CRT-a je drugačiji, i poređenje frekvencija osvežavanja nema mnogo smisla.
To što se tvom kumu čini da treperi, izgleda da mu se samo čini, ili mu računar nije baš najispravniji :D.

@patton
Objašnjenje je to da monitor interno radi na 60Hz.
Na Samsung sajtu jasno piše: "The optimal refresh rate for all Samsung LCD monitors is 60 Hz, regardless of resolution."

@banzaiii
Prosvetli me malo molim te.
Lepo sam pitao za iskustvo ljudi koji imaju laptop-ove.A stos e tice razlike u tehnologijama i sta koja donosi mozemo koliko god hoces i gde god hoces.

Pa jednostavno na LCD-u nema tog treperenja karakteristicnog za CRT monitore.

Neverovatno

Pitanje je bilo iz tog razloga da ne bi nesto slucajno kvrcnulo a ja nisam bio kod njega nego smo tel. komunicirali.Kada smo se videlisve sam mu lepo podesio i nema razloga za dalje postojanje ovog treda.

Ima razloga za postojanje, a to je da prije nego sto neko drugi pita isto, vidi ovo, pa da ne pita i on :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno