Šta je novo?

Osvetljenje ekrana na CRT monitoru

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Da li je moguce nesto uciniti kada monitor potamni tako da i na Brightnes/Contrast postavis na 100 a slika i dalje nije dovoljno svetla (sto pre svega u igrama pravi problem), i koliko takav zahvat moze da kosta?

Neznam stvarno shta bih mogao da uradish ja za tako neshto nisma chuo, mozda je najbolje da prodash taj tvoj pa kupish neki koji ti odgovara!
Poz

To je jedan od prvih i sigurnih znakova da monitor crkava... na nekim monitorima kada se otvore na "trafou" postoje dva "tockica" od kojih jedan kada se vrti moze da posvetli sliku ... to je neko privremeno resenje ..drugi monitori sa tim tockicima podesavaju fokus i ostrinu slike

E meni ta dva tockica sluze za fokus i ostrinu. :mad:

Meni je skoro dosao decko sa istim problemom. Ispostavilo se da je graficki cip ili nesto na kartici otislo, jer je u svim kombinacjama slika bila jedva vidljiva. Zamenom kartice, problem se resio. U pitanju je bila nVidia Gf-256.

moze da se regulise...ja imam 750s samsung sa istim problemom i moj drug koji radi u servisu rekao mi je da mu ga donesem da ce to zavrsiti vrlo brzo...ali nista sto bih ja mogao da odradim vec nesto malo komplikovanije za laike po tom pitanju kao ja...eto posto ga vec sjutra nosim mogu i da ga pitam sto ce tacno da uradi
nije znaci neki servis koji svasta radi vec prakticno samo monitore samsung i lg...

Poslednja izmena:
Ja imam jedan IBM sa istim problemom, za sada je to reseno u povecavanju osvetljenja u drajverima graficke kartice.

Van Gogh je napisao(la):
moze da se regulise...ja imam 750s samsung sa istim problemom i moj drug koji radi u servisu rekao mi je da mu ga donesem da ce to zavrsiti vrlo brzo...ali nista sto bih ja mogao da odradim vec nesto malo komplikovanije za laike po tom pitanju kao ja...eto posto ga vec sjutra nosim mogu i da ga pitam sto ce tacno da uradi
nije znaci neki servis koji svasta radi vec prakticno samo monitore samsung i lg...
Ajde ako uspe nesto da odradi javi mi na PM.

javio mi je vec da je zavrsio....stvarno nisam jos vidio kako to izgleda ali nema razloga da mu ne vjerujem :)

ma kakva grafichka ljudi?!?!
u najboljem sluchaju su se samo rasushili neki elektroliti u monitoru.
i treba ih zameniti. to bar nije previshe skupo,
a mozesh i sam da probash.

Imam slican problem. Naime jos od kad sam kupio '96 Samsung SyncMaster 3NE imao je prilicno dobar koloritet ali ima i jako lose osvetljenje. :crash: Problem je resen uz pomoc programa Power Strip sa kojim i u toku igranja mozes da povecavas i smanjujes gamu i osvetljenje. Za filmove uzmi MV2 player. U njemu imas slajder kojim povecavas osvetljenje i staje ti da uzivas (pod uslovom da nemas jos neke probleme hardverske prirode) :type:

Ima to i noviji BS player. Do sada sam koristio iskljucivo MV2 player ali sam sada poceo i BS jer MV2 ima dosta bagova i cesto mi se desi da zablokira. Nisam video jos noviju verziju od ove koju imam RC2.

The Spinner je napisao(la):
ma kakva grafichka ljudi?!?!
u najboljem sluchaju su se samo rasushili neki elektroliti u monitoru.
i treba ih zameniti. to bar nije previshe skupo,
a mozesh i sam da probash.

A jel mogu odokativno to da utvrdim ili preko unimera?
A, da - pod elektrolitima podrazumevas elektroliticke kondenzatore?

Vrh Dno