Šta je novo?

osvetljena srpska tastatura

maddog74

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2006
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
Samsung np350e5c-a02hs 01.2015.
Tablet
/
Mobilni telefon
XIAOMI Redmi-Note 8 Pro
Pametni uređaji
XIAOMI Smart Band 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle,otkad sam se preselio u dečiju sobu,često radim i igram se na kompu u mraku,a svetlo mi smeta,pa ko velim da nabavim ja tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem.Gledao sam ovde na forumu šta se preporučuje,ali navikao sam se na ovu srpsku tastaturu,a i trebaju mi često srpska slova.Ima li toga negde ,gledao sam po cenovnicima većih računarskih firmi,ali kao i što sami znate njihovi opisi su često netačni,hvala.
Lova nije problem,ali bih izbegao tastature skuplje od 50e...

LOGITECH K300 Compact YU, cena oko 2500 din.

to nije tastatura sa pozadinskim osvetljenjem. ona ima led osvetljenje aktiviranih media funkcija (sasvim gore na vrhu). sami tasteri nisu osvetljeni, a to sto je podloga ispod njih uradjena u nekoj fluoroscentnoj red-orange varijanti predstavlja samo vest trik (prilicno beskorisno za namenu o kojoj pricamo).

inace, video sam speed-link osvetljenu tastaturu u desk-u (2k din., istina qwertz) za koju mislim da ima "nasa slova" (nisam 100% siguran).

video sam u desku 3 modela speed link darkmet,atmos i alterno.Tačnije to sam video na Deskovom sajtu,ali na svim slikama su nemačke tastature,moram otići lično.A ova alterno mnogo dobro izgleda i svetli pa bih nju uzeo košta oko 4000(uh, mnogo je).Ali ako je srpska ima da je kupim.

Možda problem možeš rešiti i bez kupovine tastature kakvu si naumio.

Nisam imao problema poput tebe ali sam još poodavno iz nekih razloga postavio jednu diskretnu, nejaku neonkicu iza monitora čime sam dobio mnogo prijatniju sliku koja ne ubija kontrastom i osvetljenjem u mrklom mraku, kao i dovoljno a ne prejako osvetljenu tastaturu.

Poseban bonus je i dobar izgled, naročito od kada sam montirao monitor na zidni držač.

Korektna neonka, uža od širine monitora ne bi trebalo da pređe cenu veću od jedne crvene, pre bi trebalo da je oko 600-700 dinara.

logitech je stvarno super,ali deru preterano,ja u kuci nemam nista njihovo,jedna tastatura mi je microsoft mk 3000 placena je oko 2000 din. i ne bih je menjao,ali ko sto rekoh proteran sam u deciju sobu za drugi komp,a tamo je neka gigatech srpska tastatura placena 300 din. i na nju sam se navukao,a ovo sa neonkom nije losa fora,samo sto monitor ne mogu da kacim na zid,jer mi ne odgovara kad se prebacim u krevet da gledam TV onda moram da ga okrenem za 90 stepeni,mada bih mogao da je nalepim iza donje ivice monitora,razmislicu,hvala.

video sam u desku 3 modela speed link darkmet,atmos i alterno.Tačnije to sam video na Deskovom sajtu,ali na svim slikama su nemačke tastature,moram otići lično.A ova alterno mnogo dobro izgleda i svetli pa bih nju uzeo košta oko 4000(uh, mnogo je).Ali ako je srpska ima da je kupim.

Inace ova dark met je njesra,osvetljena je povrsina ispod tastera,a sami tasteri su neprozirni,tako da u mraku vidis razmak izmedju tastera,ali ne i slova :S:

Dakle,otkad sam se preselio u dečiju sobu,često radim i igram se na kompu u mraku,a svetlo mi smeta,pa ko velim da nabavim ja tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem.Gledao sam ovde na forumu šta se preporučuje,ali navikao sam se na ovu srpsku tastaturu,a i trebaju mi često srpska slova.Ima li toga negde ,gledao sam po cenovnicima većih računarskih firmi,ali kao i što sami znate njihovi opisi su često netačni,hvala.
Lova nije problem,ali bih izbegao tastature skuplje od 50e...

I ja tražim istu stvar, ali potpuno bezuspešno, pa te molim da javiš ako nešto pronađeš. Neko je ovde na forumu rekao da za microsoft x4 tastaturu postoje originalne nalepnice koje od nje naprave srpsku tastaturu. Nisam video kako to u praksi izgleda, ali nešto imam utisak da to nije to. Uostalom, ne razlikuje se samo raspored slova, nego i raznih karatktera.

Nazad
Vrh Dno