Šta je novo?

Osvetljavanje monitora

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam DTK DC770 17'' monitor sa tamnom slikom koju moram pomocu kojekakvih porgrama da posvetljavam kada hocu da radim nesto ozbiljno (konstrast i brightness monitora su na maximumu)....sve sam pokusao i ne uspeva
Cuo sam da neka firma vrsi osvetljavanje monitora pa ako iko zna gde je to....

Mogu u bilo kom servisu za monitore... Ja sam imao taj monitor i nisam imao tvoje probleme.

Oni koji rade, to nazivaju bombardovanjem monitora. Ja sam imao dtk 15icu koja je nakon 3 godine imala slicne probleme, i nakon jednog takvog servisnog zahvata bio je ok nekih par meseci. U svakom slucaju mislim da za tako nesto ne bi trebalo platiti vise od 10, najvise 15 evra.

Sta moze da se ucini kada je slika previse svetla?

Stavi suncane naocare :D

Savet vazi isto kao i u prethodnom slucaju

kUdtiHaEX je napisao(la):
...Cuo sam da neka firma vrsi osvetljavanje monitora pa ako iko zna gde je to....

Ima jedan tip koji se bavi osvezavanjem ekrana televizora. Odsece kompletan top na cevi i zameni ga novim - efekat je kao da ti zameni ceo ekran. U slucaju da nema takav top kakav je tvoj, radi klasicno osvezenje, koje ne daje bas toliko dobre rezultate.

E sad... da li radi monitore - to ne znam. U svakom slucaju, ako te zanima, mogu da ti nabavim njegov broj telefona pa da ga licno nazoves i pitas.

Btw, tip je u Kotezu.

Pozdrav! ;)

Nenad je napisao(la):
Sta moze da se ucini kada je slika previse svetla?
U ovom slučaju može dosta da se učini.
Na VF trafou ima dva potenciometra. Jedan je za fokus a drugi baš za generalni osvetljaj slike. Dakle treba otvoriti monitor i pažljivo izvesti podešavanje, pažljivo u smislu ne dodirivati komponente zbog visokog napona. Zbog toga to treba raditi sa nekom izolovanom odvrtkom. Uspeh zagarantovan :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Imam DTK DC770 17'' monitor sa tamnom slikom koju moram pomocu kojekakvih porgrama da posvetljavam
Pogledaj moj prethodni post, ali tu uspeh nije baš zagarantovan.

Vrh Dno