Šta je novo?

osudjen na default

fikfil

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2008
Poena
309
imam problem sa gigabyte pločom,u pitanju je G33m-s2l,pri pokišaju overkloka krene da butuje,restartuje se i sve vrati na def.inače do pre par dana je htela da istera oko 300 htt. Sve živo sam probao i c cmos i vadio bateriju vadio ram.Problem je što je htela da butuje pre par dana a sada neće.Proc je celeron duo 1200 ram apacer(onaj zlaćani) napajanje OCZ 600W.A da flešovao sam i bios.svaka sugestija dobrodošla,samo nemojte tipa gigašit i slično,znam to al kriza je:mad::mad:

Da li je ovo pocelo pre flash-a novog bios-a ili posle?
Ako je posle, probaj da vratis stari bios, mozda pomogne.

probaj da dignes FSB za nekih 10-20 pa vidi da li ce da boot-uje..Nemoj odmah na 300...Ako nece ni tada onda je ploca prsla...I ja imam gigabyte mobo i dosta puta mi se desava da mi sve vrati na def...pri pokusaju OC...Cudno,ali desava se...:( Kazu da se to desava kada ploca nece da prihvati klok i kada joj ne odgovara voltaza!!!

ma neće ni mhz a terao sam i do 340 htt

ajde probaj iz gigabyte easy tune-a...da je kloknes iz Windowsa...

Poslednja izmena:
uspeo sa easy tune al me i dalje interesuje WTF se dešava sa pločom

probaj da dignes FSB za nekih 10-20 pa vidi da li ce da boot-uje..Nemoj odmah na 300...Ako nece ni tada onda je ploca prsla...I ja imam gigabyte mobo i dosta puta mi se desava da mi sve vrati na def...pri pokusaju OC...Cudno,ali desava se...:( Kazu da se to desava kada ploca nece da prihvati klok i kada joj ne odgovara voltaza!!!

Sta je tu cudno :smash:.
Pa tako ploca stiti ostale komponente. Recimo posle dizanja FSB-a, zaboravis da spustis/podesis mnozioc za memoriju. I sta treba ploca da ukljuci i da krene Win, a memorija koja je po def na 800MHz treba da radi na lupam 1200MHz ;).
Isto to se desava kada ne das dovoljno napona ploci, procesoru ili memoriji...

I sta ti stedis taj E4400, grooni ga na 3GHz, ne sekiraj se za visoke temperature, jednostavno takvi su primerci :). A imas i dobar kuler.

Nazad
Vrh Dno