Šta je novo?

ostrina slike na monitoru ????

velija

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
610
Interesuje me iz kog razloga je slika na ivicama ekrana kod mog monitora malo mutnija , dok je na sredini dosta izostrena.
Ovo se moze bas videti kad su textovi u pitanju...
Interesuje me koja je to vrsta kvara , ili se mozda ekran namagnetisao ili vec sta ???

hvala !!!:wave;

Nisi napisao koji je monitor u pitanju i da li je kupljen sa tom "boljkom"... mnogi low-cost monitori imaju takve probleme (recimo Hansol monitori iz A serije su sampioni u tome).

Pozdrav

Radi se o losem fokusu katodne cevi, Po mom misljenju to se moze nastelovati ali nikako ne cackaj sam nego se obrati nekom servisu,mada bi bilo najbolje da zamenis monitor ako mozes...

Pa pazi to je u pitanju i focus i konvergencija..za sve ovo imash potenciometre odmah iza katodne.. i nije neka frka da doterash sam.. Chak kada otvorish monitor lepo pishe "focus" ispod potenciometra koji je za to itd itd..

Skini Nokia Monitor Tester i pogledaj malo po testovima i videcesh.. U principu nashtelovati konvergenciju je jako zeznuto ali mozesh da probash.

Nije to kvar to ti je takoreci normalna pojava. Nekad moze da bude i da se kartica i monitor "ne slazu". Mislim da ne mozes realizovati reklamaciju zato sto je slika uz levu i desnu ivicu mutnija. Nemoj mnogo da se cimas oko toga...

Vrh Dno