Šta je novo?

Osmica sa jakim protokom

Miki-Car

Cenjen
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poena
151
Daklem, na ovom kineskom napajanju koje imam (koje sluzi svrsi) imam nepodnosljivo bucan ventilator, koji doduse vuce bolje od dvanaestica koje su mi u kucistu :trust:. Hteo bih da ga se resim i da stavim nesto tise a (koliko-toliko) podjednako efikasno, pa mi treba predloga.

Poslednja izmena:
Mozda se vent zapusio pa je bucan ? Uzmi bilo koje brendirane osmice.

Na kineska napajanja idu osmice koje vrte na preko 3000 obrtaja, a takav ventilator ne moze da bude tih ne znam sta da mu radis. Nemoj da stavljas nesto sporije, ima da ti se zapali napajanje.

Nema razloga da se zapali.
Ovako nesto bi moglo biti solidno resenje, mada opet ne bas tiho ali sigurno tise od fabrickog venta.
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/16783/28

Mozda sam ja malo paranoican, ali dva puta sam imao doslovno vatru iz kineskih napajanja. Nakon toga sam poceo da cenim kvalitetna napajanja. Mislim da postoji razlog zasto fabricki na ta krs napajanja idu ventilatori sa velikim brojem obrtaja i velikim protokom. Taj scythe sa 2000 obrtaja i 27 cfm nije nesto posebno efikasan, mozda je dovoljan, ali ja ne bih rizikovao. Mozda ovaj Cooler Master moze da odradi posao 2500 obrtaja 34 cfm, ali ja mislim da je prava mera 3000 obrtaja i preko 40 cfm.

Mozda sam ja malo paranoican, ali dva puta sam imao doslovno vatru iz kineskih napajanja. Nakon toga sam poceo da cenim kvalitetna napajanja. Mislim da postoji razlog zasto fabricki na ta krs napajanja idu ventilatori sa velikim brojem obrtaja i velikim protokom. Taj scythe sa 2000 obrtaja i 27 cfm nije nesto posebno efikasan, mozda je dovoljan, ali ja ne bih rizikovao. Mozda ovaj Cooler Master moze da odradi posao 2500 obrtaja 34 cfm, ali ja mislim da je prava mera 3000 obrtaja i preko 40 cfm.
Vatra je nastala iz drugih razloga ne zbog sporog venta.;) Ja sam imao pre par nedelja situaciju u firmi gde je kinez radio 3-4 dana sa crklim ventom, bio je vreo ali je radio.:D

Sto nije efikasan? Ima odlican motor (Sony FDB), dok specifikacije CMa uglavnom nisu tacne.:)

Nazad
Vrh Dno