Šta je novo?

Osiguranje laptopa?

DamjanMX

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2000
Poena
619
Jel je neko radio ovako nesto? Ja sam poslao mail dunav osiguranju, i na ovakav mail:

Postovani,

Nedavno sam kupio prenosivi (notebook) racunar u vrednosti nesto vecoj od 1500e. Posto cu ga non stop nositi sa sobom na razna mesta, zanima me da li je moguce I kako doticni racunar osigurati od kradje? Ako je moguce, sta mi je sve potrebno da bih tako nesto I uradio. Bilo bi mi izuzetno korisno ukoliko bi mogli da mi kazete I aproksimativnu cenu za takav vid usluge.

Unapred zahvalan,

Nikola Damjanov

sam dobio sledeci odgovor:

Postovani gospodine Damjanov,

Visina godisnje premije za Vas lap-top vrednosti 1500 evra bi iznosila oko 103 evra.
Da bi Vas lap-top bio osiguran potrebno je da nam dostavite njegove identifikacione podatke i godinu proizvodnje a, ukoliko odlucite
da poverenje ukazete nasoj kuci, najbolje bi bilo da se javite nasoj
Poslovnici Stari grad u Dobracinoj broj 1 na telefon broj 011/624-249.

S postovanjem,
Nevena Janjic,
Analiticar u osiguranju,
Filijala za osiguranje gradjana

Sto je po meni sasvim ok.....ici cu u ponedeljak/utorak do njih licno da se podobnije raspitam .......

Jel je neko imao slicna iskustva?

Pazi samo na sta oni misle, da li na osiguranje od kradje (sto ne verujem) ili na osiguranje od razbojnistva (otimacine, pljacke).

Znam da su na primer mobilni telefoni mogli da se osiguraju od razbojnistva ali od kradje ne.

Pozdrav!

Nase kuce za osiguranje su jos uvek prevarantskog tipa. U sustini, jedino sto se moze koliko toliko realno osigurati je auto. Sva ostala osiguranja su sa onim malim slovima, i retko koja uspeju da se i naplate. Uvek nadju rupu. Recimo, osiguranje za stan pokriva sve ono sto se nikada nece desiti, a ne pokriva recimo kidanje nule i 360V u mrezi, sto je ipak mnogo cesce nego poplava i sl. A ako se i desi poplava, onda je to elementarna nepogoda za koju osiguranje ne vazi. Vazi ako recimo pukne vodovodna cev, a onda ima i zackoljica cijom je krivicom pukla. Nas narod ne zna nista po tom pitanju, premije su male, ali kada mnogo ljudi placa malo, to nase malo za nekoga (osiguranje) bude mnogo, i tako se oni lepo bogate, a kada treba da plate, onda jok!

Dakle, cetvoro oci otvoriti. A ovaj Damjan mnogo gleda americke serije i filmove...

Uh... Pa samo zdravom pamecu, lako je zakljuciti da se kradju ne isplati osigurati. Zasto, pa ja osiguram notebook, prijavim da mi je ukraden, pokupim premiju, a ovo sam prodao nekome u pola cene... I tako svaki.. pa ne bi mogli da se naplacaju premija.

Ukratko ako nemate veze u osiguravajucem drustvu, srecno vam bilo |>>>

Inace mi nesto jeftino to osiguranje da bi bilo kompletno...
tj za racunar od oko 60000din, bez kradje, se placa oko 3000 din...

Pa dovoljno je sto si uopste razmisljao o takvoj mogucnosti :) i cak im poslao i mail.

Jeste, nisi Damjane ustvari ni trebao da uzimaš laptop...

Sto jes jes, nije trebao :)

Damjane, meni je već osam godina SVA oprema osigurana kod DDOR Novi Sad, u Gl. filijali Pančevo; to podrazumeva i štampače, i kater, i ploter, itd. Do sada sam imao nekoliko manjih i jednu veću štetu (vrednost cca. 600e), i NIKAD nisam imao nikakvih problema!
Da (radi poštenja) napomenem i to da za ovu kuću (DDOR) radim puno, ali sva veza koju sam imao bila je iskorišćena da ubrza isplatu štete, i ništa više.
Dakle, moje iskustvo kaže da pametno razmišljaš i da tako treba postupiti.
Inače osiguranja ne reklamiraju puno ovu vrstu svojih usluga jer je kod nas većina mašina sklapana odavde i odande, a šanse da će se pojaviti momci sa idejom o prijavljivanju crkavanja a 64 u mašini u kojoj je realno neki celeron na 366 su, jednostavno, povelike.
Ako nekoga interesuje neka se javi na PM, mogu detaljno da se raspitam o svim uslovima već u ponedeljak.
P.S. - što se tiče toga da li je oprema osigurana od krađe - pa piše u polisi koju napravite, i nema sitnih slova za takve stvari. Jedino će te poslati kod ovlašćenog servisa da utvrdite činjenično stanje (da je tvoj račinar stvarno ono što ti kažeš da jeste, itd. a u slučeju krađe prvo prijaviš policiji, jel, pa onda sve ostalo).

Poslednja izmena:
Evo ovako Damjane, i ja sam skoro kupio notebook u PC practic -u (firma u bg) uz koji sam dobio kao poklon osiguranje dunava na godinu dana...Pise da pokriva i kradju i razbojnistvo,ostecenja od svega i svacega... E sad, na srecu ne mogu ti reci da li to vredi nesto ali svi uslovi su dati u prilozenoj polisi.Sumnjivo mi je da se to deli na poklon ali mozda imaju neki dil sa njima ili slicno...ako nesto znaci moj je kostao 1100 evra,Pozdrav

Ovo sto damjan prica nema veze sa americkim filmovima. Ja imam rodjaka u svedskoj i kod njih je sve zivo osigurano. On moze istina da uradi to sto je neko napomenuo da ode u osiguravajucu kompaniju i prijavi kradju i oni ce mu isplatiti ceo iznos. Zackoljica je u tome sto ti mozes to da uradis jednom,dva puta, pet puta al kad te provale da to radis stalno ni jedna osiguravajuca kuca u zemlji te nece osigurati sto je za njih mnogo *******o.

Elem sto se tice ove price kod nas ja iskreno sam cuo razne price za nase kuci i iskreno nikom ne verujem. Isto sam ja hteo da uradim za moj lap ali posto ga retko nosim a i kad to radim uglavnom sam autom nema potrebe. Nego imam prijatelja i osigurao je auto kod jedne osiguravajuce kuce (necu da kazem koje) i imao je udes. Nije bio kriv jer ga je spucao neki kombi i prevnuo ga x puta, zena dobila teze povrede jedva se oporavila. Radi se o sledecem. Kombi je bio austrijskih tablica i ok oni su mu je isplatio stetu u iznosu od (tad) 7000dm. Medjutim kroz pricu sa nekim neko mu kaze da posto je kombi austrijski moze od njih da trazi osiguranje. (To je cifra za pretrpljeni bol jer je zena bila po bolnicama 6 meseci). On im posalje fax i stigne mu odgovor da dostavi dokaz da nije naplatio od naseg osiguranja nista na sto ovi nisu hteli da mu izda potvrdu (a ne znam da li je on vec uzeo pare ili samo dobio resenje ali mislim da je ovo drugo). I on im se zalio i stigne mu odgovor od tog austriskog osiguranja da je nase osiguranje od njih naplatilo 11000dm.

........

P.S. 105 eura mi je puno za cifru od 1500e jer su meni u dunavu za auto na polisu od 6000e (kasko) sa 20% ucesca u steti trazili 150e.

Poslednja izmena:
@Misa063
A ovaj Damjan mnogo gleda americke serije i filmove...

pogledaj sta si napisao,a kazes damjanu da mnogo gleda filmove.

ccc....kad cemo mi u Evropu?

Vrh Dno