Šta je novo?

Oscar XL-740k

Rinsvind

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2006
Poena
319
Od pre neki dan koristim ovaj mis i mogu reci samo reci hvale za njega osim jedne stvari. Naime, iako je ovaj mis poznat kao izuzetno brz, ima 3600 dpi, kod mene je slucaj da se recimo 2000dpi ne osete ni blizu kao kod, recimo, X7 XL-750bf koji na 2000 deluje mnogo brzi, dok Logitech mx518 deluje mnogo brzi i na 1800dpi. Podloga koju koristim ja Razer Goliatus Control. Da li je ovo uobicajena pojava za ovaj model? Sve ok radi, mis je neverovatan za te pare ali ipak mi je malo cudno sto trebam da ga postavim na 2500-3000dpi da bi imao brz odziv, obzirom da sam sve miseve stavljao na maximum 1800dpi ?

Meni je skripalo dugme na a4 x7 pa sam uzeo razer, nisam bio zadovoljan nesto

Ja imam X748K...opricku varijantu tog misa...opticki sam uzeo jer mi se nije svidela boja XL740k..mogu ti reci da mi lepo radi...
Sto se tice brzine,primetio sam da nije bas brz ni na max dpi...pre njega sam imao OCZ koji je bio brzi,ali je nazalost riknuo posle 2 meseca...
jedino sto mi ovaj a4tech bolje lezi u ruci.
Probaj da mu cackas sa podesavanjima oko dpi i report rate...probaj razne kombinacije mozda uspes da ga ubrzas...

Ok, da javim da sam resio problem, izgleda da je problem bio u software-u, tj. na starijoj varijantu editora lepo radi, tj. brzine se realno osete.

moz da okacis linkove ka toj starijoj varijanti (koja je vec)?

fala

Pa povecaj osetljivost u win-u, ima da ti leti na 2000dpi. Podesavaj ga kako ti najbolje odgovara jer nemaju svi misevi istu optiku/laser. Ja kad sam presao sa nekog ubogog geniusa na x-738k bilo mi je sve cudno (x-738k sam tad drzao na 800dpi kao sto je bio i genius) dok nisam poceo da cackam podesavanja i nastelovao po sebi.

Pointer speed treba da vam stoji na 6/11 uvek, povecavanjem cete dobiti pixel skipping
jer tada imate software-sku interpolaciju. Moze eventualno da se ide na manje od 6/11 (tipa 3/11 ili 4/11) za miseve kao sto je Deathadder.

to nema nikakve veze sa verzijama softwera editora i tralala...

mis je jako dobar , imam uz njega i x7 podlogu 300 mp koja je savrsena i pravo je uzivanje igrati u ovakvim uslovima!!!

to nema nikakve veze sa verzijama softwera editora i tralala...

mis je jako dobar , imam uz njega i x7 podlogu 300 mp koja je savrsena i pravo je uzivanje igrati u ovakvim uslovima!!!

Nemoj da pricas napamet, to sto tebi radi na odredjenoj verziji software-a ne znaci da ce svima da radi. Meni na novijoj verziji koja moze da se skine sa njhovog sajta editor jednostavno ne radi kako treba, i sa njim vidim promene u dpi-u ali ne realne tj. kao sa starijom verzijom koja kod mene savrseno radi.

Posto mi je na Mx400 oslabio levi mikroprekidac(god i po je ziveo) i dugme je postalo skoro neupotrebiljivo odlucio sam da se otvorim za neki novi mis i to bas za ovaj A4 XL-740K Laser.Sta reci posle Mx-a ovo mi deluje kao avion mis je dosta veci sto mi se dopada nemam nikakva skripanja dugmica sve je na svom mestu,3600 dpi i cena su odlucili iskreno mislim da ovaj mis moze da parira mnogo skupljim pacovima za 20eu ja neznam da li ima nesto bolje, ja sam zadovoljan za sad.

imam ga oko godinu dana i radi ok, tj radio je.predpostavljam da treba da ga ocistim posto je otkazao poslusnost.ocistio sam ga sa spoljne strane odozdo i vratio se u normalu. hteo bi da ga otvorim i lepo ocistim ali ne znam kako posto nema srafova,bar ja ne vidim,pa ako neko moze da pomogne

Šrafovi su ispod klizača. Slobodno ih skini, odšrafi, očisti, zašrafi, zalepi :d

savrsen mis za te pare, jos jednom ,dobri klikovi i ergonomija

Imam XL-747H (laser, 3600dpi) spolja isti ko ovaj gore samo sto ima reljefnu teksturu pauka, oko 2 nedelje i zadovoljan sam.
Sada planiram da uzmem podlogu Razer Sphex, posto mi ova stara se odlepila pa se materijal pod njim savija i to mu utice na preciznost...
Ne svidja mi se sto ima prazan hod levog i desnog dugmeta, dok Razer Imperator to nema.
Popravio mi se skor u CS:S za 12-15% (vecinom trcim u neprijatelja, tako igram) a na daljinu i dosta vise. Smanjio sam osetljivost u igri na 1.0 a mis na maks 3600 i znaci na daljinu.
Ako bude neceg lose, napisacu.

Ovaj pa on je u principu isti samo ima neku Anti-Vibrate Laser foru kao kad dignes misa da se ne pomera kursor iskreno mnogo mi se vise svidja ta spider fora od ovog mog kao zmiskog ali nije bio da se kupi kad sam ja kupovao.Inace i ja igram isto tako na 3600DPI i u CS na 1.7 sens odlican mis.

mi je fenomenalan ja ga imam nekoliko meseci i prezadovoljan sam

I ja imam x7 748, odlican mis za novac (1600), cak bolji i od nekih Logi/Razer/Steelseries koji kostaju duplo vise.

Pozdrav!

jel probao neko na 747 u oskar editoru, pod "DPI settings",

"set DPI memory mode" promeni na
"Select the shiftable mouse button for memory function",

tj. da svaki put kada se ugasi racunar ne zaboravlja na koju je rezoluciju bio podesen, vec da pamti u misu. Posto to kod mene nece da radi, ako ne bi bio problem da neko proba pa da kaze da li uspeva, i koje drajvere ima (kod mene pise 5.20, ustvari skinut najnoviji sa sajta), da znam da li da probam da reklamiram.

Ja imam x-748 i prezadovoljan sam! Meni pamti rezoluciju na misu kad se iskljuci komp, samo sto kad menjam DPI ne pokazuje na monitoru koju sam rezoluciju izabrao nego moram da uploadujem profil na misa pa tek onda pokazuje!

jel probao neko na 747 u oskar editoru, pod "DPI settings",

"set DPI memory mode" promeni na
"Select the shiftable mouse button for memory function",

tj. da svaki put kada se ugasi racunar ne zaboravlja na koju je rezoluciju bio podesen, vec da pamti u misu. Posto to kod mene nece da radi, ako ne bi bio problem da neko proba pa da kaze da li uspeva, i koje drajvere ima (kod mene pise 5.20, ustvari skinut najnoviji sa sajta), da znam da li da probam da reklamiram.

Pazi, ja kada ucitam u mis koje rezolucije zelim, ostaje zapamceno i dok opet ne promenis u Oscar Editor-u, trebalo bi da pamti? Nezavisno od toga da li si iskljucio racunar.

Imam ja jedno pitanje u vezi software-a cuo sam da treba da mi pokazuje u cosku kada menjam dpi ali kod mene se to ne pojavljuje... u cemu moze da bude problem.... u pitanju je mis 747h

kod mene radi, koristim drajvere 10.06V6, i pojavljuje se ispis (info) o trenutno koriscenoj rezoluciji, stim da a$teck-ov softver mora da bude pokrenut u takbaru (kod sata)... jos mozes podesavati u kom delu ekrena da ti se pojavljuje info (Function/Key reminder), takodje proveri dali ti je ovaj opcija enable-ovana...

Vrh Dno