Šta je novo?

OS X i forum

castor

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
705
Je li neko podizao neki forum na Mac-u i koji? Naravno i kako ste zadovoljni sa time? Ima li puno muke oko toga ili je isto kao na linux-u?

Razmišljam se da za potrebe učenja i eksperimentisanja podignem jedan forum, a kad barem malo odmaknem u tome onda i da podignem jedan pravi forum... Khm, bilo je riječi o tome u jednoj drugoj temi... Khm, khm... :-devil-::d:d

Takođe, šta od problema da očekujem, uopšteno i od kog foruma šta da očekujem? Generalno sa forumima nemam veze, ali plivam nekako u PHP-u i mySQL-u... Od programiranja jedino u tome znam da plivam, sve ostalo mi je :wall:.

Eto, pomažite drugovi...

Pozdrav.

?

pa na Macu imash Apache, mysql, php pa mozes da podignes bilo koji forum koji je pisan za ova tri!

Je li neko podizao neki forum na Mac-u i koji? Naravno i kako ste zadovoljni sa time? Ima li puno muke oko toga ili je isto kao na linux-u?

Razmišljam se da za potrebe učenja i eksperimentisanja podignem jedan forum, a kad barem malo odmaknem u tome onda i da podignem jedan pravi forum... Khm, bilo je riječi o tome u jednoj drugoj temi... Khm, khm... :-devil-::d:d

Takođe, šta od problema da očekujem, uopšteno i od kog foruma šta da očekujem? Generalno sa forumima nemam veze, ali plivam nekako u PHP-u i mySQL-u... Od programiranja jedino u tome znam da plivam, sve ostalo mi je :wall:.

Eto, pomažite drugovi...

Pozdrav.

Nema muke. Muka moze da bude samo oko instalacije AMP-a i podesavanja (ili da koristis nesto tipa MAMP PRO ili MAMP).

Stvar je jako jednostavna i prosta i dizanje bilo kakve Web aplikacije je piece of cake.

Sto se foruma tice, ako uzimas placeni moj savet je IPB tj. PHPBB 3 ako trazis free. Najbolje je da skines oba i ispitas...

Poslednja izmena:
Hvala ljudi. PHPBB 3.0.0 sam juče skinuo i biti će postavljen do kraja godine :d. Gledao sam i da skinem VB, ali nema ništa ovako, mora da se plati. Iako sam mislio da je skuplje, samo je 160$, što za sve ovo programiranje i nije tako puno. Kad pogledam, rađe bi dao tih cca 100€ za VB, nego za neke tamo programe.

Glupo pitanje, a čemu služe AMP/MAMP/MAMP PRO? :wall:

Pozdrav.

i XAMP :)

to su "paketi" koji odjednom instaliraju Apache, mySql, PHP (A.M.P.) i uglavnom sa njima dobijash i gomilu alata; web interfejsa za podesavanje opcija, rad sa bazom....

AMP = MAMP = Apache MYSQL PHP :)

XAMPP je out of date, nemaju na cemu da razvijaju.

MAMP je free i dobar je ali ne mozes da podesavas php.ini, my.cnf i httpd.conf (ja sam prevrnuo i nebo i zemlju na mom MBP i nisam nasao fajlove).
MAMP Pro je slican MAMP-u (ima bolji control panel) i opciju da podesavas parametre servera.

MAMP je jedan jako jednostavan nacin da podignes kompletan Web server na Mac-u.

Drugi, po mom misljenju, bolji je da sam skines Apache, MYSQL i PHP i instaliras ih rucno. Ja na poslu koristim MAMP Pro za razvoj svih aplikacija a servisi na lokalnoj masini su konfigurisani kao servisi na pravim serverima i sve radi ok.

E, to Kutija. :d Hvala.

Ja sam za diplomski sam podizao i podešavao konfiguracione fajlove na linux-u, pa zato pitam... Što se kofiguracionih fajlova na Mac-u tiče, pogledaj u /private/etc pa onda ispod toga traži... Tu ti je i samba, a i ostalo koliko sam uspio da primjetim...

Dakle, MAMP Pro i završio sam sa svime?

:wave:

Da, MAMP Pro i tvoji problemi su reseni.

Ako zelis da uzivas u carima MAMP-a, obrati se potpisu sa ef-iksasnim sufiksom :)

Poslednja izmena:
Nope, tu nije bilo my.cnf-a.

Nazad
Vrh Dno