Šta je novo?

OS ili HDD?

Love Hunter

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
390
Ja mislim da je HDD pre. S vremena na vreme dogodi mi se da sistem (Win XP Pro SP1) nece da se podigne, umesto windows XP logoa samo stoji crn ekran i HDD se cuje kao da ne moze da procita odredjeni sektor na disku. Posto sam sa tim diskom imao ranije problema (softverski bad sektori), normalno da sumnjam na njega. Ali sta je cudno, Win98/ME bez problema se podizu, a XP ni da mrdne dok ga ne reinstaliram. Da li je moguce da XP kao NT sistem pravi drugacije upise u FAT tabelu, pri cemo dolazi do pojave ovih softverskih bad sectora?
Inace, HDD je Quantum Fireball a obe particije za sisteme su FAT32.

Love Hunter je napisao(la):
Ja mislim da je HDD pre. S vremena na vreme dogodi mi se da sistem (Win XP Pro SP1) nece da se podigne, umesto windows XP logoa samo stoji crn ekran i HDD se cuje kao da ne moze da procita odredjeni sektor na disku. Posto sam sa tim diskom imao ranije problema (softverski bad sektori), normalno da sumnjam na njega. Ali sta je cudno, Win98/ME bez problema se podizu, a XP ni da mrdne dok ga ne reinstaliram. Da li je moguce da XP kao NT sistem pravi drugacije upise u FAT tabelu, pri cemo dolazi do pojave ovih softverskih bad sectora?
Inace, HDD je Quantum Fireball a obe particije za sisteme su FAT32.
Ajde ti pusti neki surface test, pa proveri ima li BS-ova na tom disku, jer je moguce da ti se neki vitalni fajlovi od XP-a nalaze bas na nezgodnom mestu, pa bi to mogao biti razlog zasto se 98/ME dizu bez problema 😉

probacu surface test... ali to zna da potraje do bola.

Hvala na sugestijama Crni & Frogman.

Onaj PowerMax program javlja gresku na onom duzem testu. Zapisao sam broj greske pa cu da vidim na sajtu.

Evo sad sam stavio WinXP na C: a WinME na D: i radi odlicno, bas da vidim hoce li se sad desiti da WinME pukne kao XP posto je na drugoj particiji...

Nazad
Vrh Dno