Šta je novo?

OS Airlines :)

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
Malo (više :) ) je matoro, ali neka :)

Kako bi avionski saobracaj izgledao kada bi softverske firme vodile avionske kompanije? (preneseno iz PC-Press, broj 5, 1995).

* DOS Air: Molimo cenjene putnike da tokom poletanja poguraju avion, i da uskoce u njega kada se odvoji od piste...
* Windows Airlines: Beskrajna flota Lear Jet-ova, cist i uredan terminal, lepe stjuardese, strucni piloti... Avion poleti, popne se na 10000 metera i eksplodira bez razloga.
* OS/2 SkyWays: Gotovo prazan terminal, personal ljubazno, tihim glasom, objasnjava kako ce putovanje biti mnogo prijatnije i sigurnije nego u kompaniji Windows Airlines, pokazujuci povremeno divne avione koji su parkirani pored piste. Samo treba sacekati da tehnicari naprave motore.
* Unix Express: Putnici obavezno donose sa sobom po jedan deo aviona i odgovarajuci alat. Onda se par sati svadjaju oko toga koji avion uopste zele da grade, dele se u grupe i sastavljaju nekoliko razlicitih aviona kojima daju ista imena. Na kraju samo poneko stigne na zeljeno odrediste, ali su svi odusevljeni sto su bilo gde stigli.

:d :D vrh.

Bas vala vrh! :D :D :D

Lepo, lepo, dajte josh:)

Verovatno postoji i Linux-air, fantasticni avioni, sa brzinama do 3 maha, fantasticno ljupke stujardese, i najnoviji HD-DVD filmovi za vreme letova, samo je steta sto nema obucenih pilota :d.

Postoji :) :

Linux Airlines

Disgruntled employees of all the other OS airlines decide to start their own airline. They build the planes, ticket counters, and pave the runways themselves. They charge a small fee to cover the cost of printing the ticket, but you can also download and print the ticket yourself. When you board the plane, you are given a seat, four bolts, a wrench and a copy of the seat-HOWTO.html. Once settled, the fully adjustable seat is very comfortable, the plane leaves and arrives on time without a single problem, the in-flight meal is wonderful. You try to tell customers of the other airlines about the great trip, but all they can say is, "You had to do what with the seat?"

Wolfman je napisao(la):
Verovatno postoji i Linux-air, fantasticni avioni, sa brzinama do 3 maha, fantasticno ljupke stujardese, i najnoviji HD-DVD filmovi za vreme letova, samo je steta sto nema obucenih pilota :d.

To bi pre bio MacOS X Airlines :)

Zna se ko je the most fancy :)

Anegdota iz stvarnog života:

Kada su na nekom skupu Bila Gejtsa (ima tome već više godina) pitali šta misli o domaćim (američkim) putničkim avionima, u smislu da im kaže kako bi on unapredio poslovanje firmi koje ih prave - on je odgovorio nešto u smislu kako bi on, svojim poslovanjem omogućio istima da zgrću milione.
Na to mu je predsednik Boing-a, odgovorio:

"Kada bih ja pravio avione kao što vi pravite operativne sisteme, ja bih bankrotirao za dva meseca!":banana:
(bilo je to u doba Windows-a 95 ili 98, sada se ne sećam)

Poslednja izmena:
Trajce je napisao(la):
Anegdota iz stvarnog života:

Kada su na nekom skupu Bila Gejtsa (ima tome već više godina) pitali šta misli o domaćim (američkim) putničkim avionima, u smislu da im kaže kako bi on unapredio poslovanje firmi koje ih prave - on je odgovorio nešto u smislu kako bi on, svojim poslovanjem omogućio istima da zgrću milione.
Na to mu je predsednik Boing-a, odgovorio:

"Kada bih ja pravio avione kao što vi pravite operativne sisteme, ja bih bankrotirao za dva meseca!":banana:
(bilo je to u doba Windows-a 95 ili 98, sada se ne sećam)

Uopste se nije radilo o avionima i Boeing-u vec o automobilima :) Mada dobra adaptacija u cilju topic-a :)
poz.

Eeeee, možda i grešim. Mada mi se po glavi sve motao Boeing, pa zato...

Mislim da je u pitanju ovo:

Na nedavnom sajmu računala COMDEX, Bill Gates je usporedio računalnu i auto industriju i izjavio: "Da je GM držao korak sa razvojem tehnologije kao što je računalna industrija to radila, sada bismo vozili automobile po cijeni od 25 dolara, koji bi za galon goriva prelazili 1000 milja."

Kao odgovor na Billove komentare,General Motors izdao je izjavu za tisak koja glasi:

Da je GM razvijao tehnologiju kao Microsoft, svi bismo vozili aute sa slijedećim karakteristikama:

1. Bez apsolutno ikakvog razloga, auto bi se slupao dva puta dnevno.

2. Svaki put kada se ofarbaju linije na putu, morali bismo kupiti novi auto.

3. Povremeno bi vaš auto jednostavno crkao na autoputu, bez ikakvog razloga. Morali biste stati sa strane, zatvoriti sve prozore, ugasiti auto, izaći iz njega, ponovno ući, upaliti auto i ponovo otvoriti sve prozore prije nego što biste mogli nastaviti dalje. Iz nekog razloga, ovo biste prihvaćali kao normalno.

4. Povremeno, izvođenje nekog manevra kao što je skretanje ulijevo, prouzročilo bi gašenje vašeg automobila koji se ne bi mogao ponovo upaliti; u tom slučaju biste morali ponovo instalirati motor.

5. Macintosh bi napravio auto koji se napaja solarnom energijom, koji je pouzdan, pet puta brži i dvostruko jednostavniji za voziti - ali bi mogao voziti na samo 5 posto putova.

6. Lampice upozorenja za ulje, temperaturu vode, i alternator bi sve bile zamijenjene jednim svjetlosnim upozorenjem na kojem bi pisalo: "This Car Has Performed An Illegal Operation."

7. Sistem za izbacivanje zračnih jastuka bi prije izbacivanja pitao, " Are you sure?"

8. Povremeno, bez ikakvog razloga, vaš bi se auto sam zaključao i ne bi ste mogli ući sve dok istovremeno ne pritisnete bravu, okrenete ključ i uhvatite se za radio antenu.

9. Svaki put kada se pojavi novi auto, kupci bi morali ponovo učiti voziti, jer nijedna od kontrola ne bi radila na isti način kao na starim automobilima.

10. Morali biste pritisnuti gumb "Start" da biste ugasili motor.

Ovo je najjache :d:d:d
8. Povremeno, bez ikakvog razloga, vaš bi se auto sam zaključao i ne bi ste mogli ući sve dok istovremeno ne pritisnete bravu, okrenete ključ i uhvatite se za radio antenu.

A bio je i odgovor od MS-a, izmedju ostalog bilo je i nesto u stilu "Da je GM pravio kompjutere, svi bismo se pogusili od izduvnih gasova" :D

Meni je najbolje:
7. Sistem za izbacivanje zračnih jastuka bi prije izbacivanja pitao, " Are you sure?"
:d

Tipican Forum Airlines: avion polece ka odredistu, u sred leta putnici se posvadjaju i pilot izlazi iz kokpita i izbacuje par putnika, avion nastavlja da leti ali stigne na sasvim neki drugi kontinent.

ha ha ha ha ovo poslednje je extra, e da abdee ekstra ti fotka :) gde je smao nadje??!!??

Vrh Dno