Šta je novo?

Orthos i pucanje

sysninja

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
750
Kod:
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 17 seconds - 1 errors, 0 warnings.
Execution halted.

Imam problem, orthos puca na početku testa, dok mašina inače radi kako treba na 3.2 GHz. U potpisu možete videti ostale karakteristike.

U attachu su setovanja za memoriju i screenshot greške orthosa.

Prilozi

• memorija.webp
    memorija.webp
    19.7 KB · Pregleda: 190
  • orthos.webp
    orthos.webp
    34.3 KB · Pregleda: 196
zbog memorije 99% ali nemari dok ti racunar radi i ne resetuje se povremeno. Ako hoces da cackas probaj kako radi u singl chanelu onda olabavi malo memoriju na 5-5-5-12 pa probaj

Poslednja izmena:
Cim Orthos puca,sistem nije stabilan!Bez obzira sto masina "radi stbilno za svaki dan".Jednostvno,nije stabilna ili bolje reci pouzdana.
Smanji klok malo,olabavi latencije pa probaj(eksperimentisi).

Dođoh do sledećeg zaključka..

Memorija je sada setovana na 4-4-5-12 (na 4-4-4-12 neće da butuje) i kada stavim vcore na auto onda orthos ne puca. Čim stavim voltažu na 1.4v onda orthos puca. Ne verujem da mu treba više od 1.4v za 3.2 GHz, probao sam i na 1.4215v i tu puca. Kada stavim na auto, everest i speedfan daju voltažu od 1,55v, dok u cpu-z stoji default voltaža.

stavi memoriju na 5.5.5.15

do procesora odnosno do voltaze procesora sumnjam da je,tako da prvo eliminishi memoriju ....

Cim auto vcore funkcija menja Vcore na 1.55V(sto je iskreno receno mnogo) i omogucava prolazak orthos-a,logican zakljucak je valjda da je do Vcore-a...Tj. tvoj primerak trazi dosta Vcora za taj takt.Sta je sa chipset voltazama?Jesi li dizao nesto na tom polju?

Znaci CPU treba oko 1.5V+ za 3.2Ghz.Mozes da probas sa manjim naponom(recimo 1.45V) a sa labavijim latencijama(5-5-5-18) i vidis sta se desava.

Poslednja izmena:
Za čipset ništa nisam dirao.. Stavio sam memoriju na 5-5-5-15 i opet ista greška:
FATAL ERROR: Rounding was 0.4978485107, expected less than 0.4.

EDIT:

Sad sam stavio vcore na 1.45v u biosu (sa vdropom pod opterećenjem 1.36v) i memoriju na 5-5-5-15 (2.1v) pa će da vidimo kako će da radi..

Poslednja izmena:
Podigni chipset voltazu za oko 10%.Cini mi se da je to prva svar koja se radi pri malo ekstremnijem Conroe OCu 🙂.

Ima samo FSB Termination Voltage u opcijama, nema ništa za dizanje voltaže Chipseta.

Nego, evo orthos ne puca već 10 minuta, pre je pucao posle 20ak sekundi.. :d

EDIT:

Definitivno je bilo do voltaže.. Evo sad opušteno radi Orthos.

Poslednja izmena:
Eh kad treba AMDovac da pomogne pri Conroe OCu 😀.Aj pa sa srecom da je stabilan i da krcka rendering i Stalker ko od sale 🙂.

Poz

PS Proveri samo load temperature oba jezgra preko TAT-a i core temp-a.

Dobre su temperature, Thermaltake Big Typhoon vrši svoj posao. 😀

Da ne otvaram novu temu, preko kog napona ne bi trebalo da se prelazi u BIOSu za svakodevni rad sa mojim procesorom (C2D E6400)? Trenutno mi je setovano na 1.45v, ne želim da spržim procesor. :d Hlađenje je TT Big Typhoon.

Da ne otvaram novu temu, preko kog napona ne bi trebalo da se prelazi u BIOSu za svakodevni rad sa mojim procesorom (C2D E6400)? Trenutno mi je setovano na 1.45v, ne želim da spržim procesor. :d Hlađenje je TT Big Typhoon.

Po meni je i ovaj napon 1.45V previsok, ja sam taj napon setovao kada mi je procesor radio na 3.7GHz za 3dmark testiranje 🙂 Inace moj e6400 je radio na 3.2GHz pri 1.365V. Cekaj tebi je samo setovano u bisu 1.45V, to ne znaci da je stvarno toliki napon? Koliki je stvarno napon?

Stvarni napon je 1.416v u idle, pod opterećenjem 1.368v. Veliki je vdrop..

Poslednja izmena:
Procitaj koliki je default napon u Core Temp-u, ona "VID" stavka.

Neces nista da "sprzis" sa 1.45V za vcore,problem moze da predstavlja samo temperatura(stvarna) oba jezgra.
Overvolt moze da smanji "trajnost" procesora(jer se prevazilazi specifikacija proizvodjaca..),ali ti ces taj CPU da prodajes sigurno kroz 2-3 godine,tako da nemas sta da brines.

Poslednja izmena:
Na to sam i mislio, stvarna temperatura oba jezgra ne bi trebalo da bude problem pošto Big Typhoon već sada odlično hladi na minimalnom broju obrtaja venta. Hoću da pokušam da overklokujem još malo ovaj cpu, mislim da može više na ovakvom hlađenju (možda sa kvalitetnijom memorijom?).

Za prodaju procesora si u pravu. 😉

Samo teraj i gledaj temperature.Za ostalo ne brini 🙂

VID je 1.3250v.
U tom slucaju, 1.45V za "dobar dan".
Taj napon bi (procentualno gledano) mogao da bude visok za one procesore kojima je VID 1.26-1.27V (a ima ih)... za tvoj primerak je bezbedan.

Poslednja izmena:
Još jedno pitanje, do koliko bih smeo da idem sa voltažom u biosu sa Big Typhoonom? :d

~1.55V, eventualno 1.6V max.
Uglavnom, 15% od nominalnog napona, 20% ako si malo hrabriji 🙂

To ti je za svaki dan, dok za neko kratkotrajno testiranje... koliko hoces! :d

CAR, hvala. 🙂

Inače, ovo su mi trenutna setovanja u BIOSu:

Napon 1.55v (u idle 1.5v, pod opterećenjem 1.432v)
Memorija 425 MHz 5-5-5-15, 2.0v

To mu daje 3.4 GHz, ali čini mi se da je prevelik napon za ovu frekvenciju, ali, Prime95 i Orthos neće da prođu na manjoj voltaži. Temperatura pod Prime95 ili Orthosom je 67C po jezgru.

I inače, imam još jedan problem, ali sam to ostavio u drugoj temi:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=137874

EDIT:

Upravo je puko prime na ovoj voltaži, klasičan error, Rounding was 0,4998321533, expected less than 0.4. Ne znam šta više da mu radim..

Poslednja izmena:
To mu daje 3.4 GHz, ali čini mi se da je prevelik napon za ovu frekvenciju, ali, Prime95 i Orthos neće da prođu na manjoj voltaži.
Znaci da nije previsok napon :d
Upravo je puko prime na ovoj voltaži, klasičan error, Rounding was 0,4998321533, expected less than 0.4. Ne znam šta više da mu radim..
Dizi jos, za korak... nema tu mnogo filozofije.

Mada je tebi grozna i fluktuacija napona izmedju idle i full load stanja... :S:

Moraće vdrop mod da se odradi kad-tad.. 🙂

Inače, podigao sam voltažu u biosu na čini mi se 1.565v, typhoon na 1300rpm, orthos ne puca, slika je u attachu. :d

Prilozi

• cpuzorthoscoretemp.webp
    cpuzorthoscoretemp.webp
    126.4 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Malo si poranio... ipak je ovo nakon samo 25 minuta testa 😉... daj mu vremena, puci ce :d

Dve stvari:
1. Digni prioritet programu, stavi na 9 ili 10 (10 ti bas ubije komp, ne moze nista da se radi uz ukljucen Orthos... dok uz 9 moze)
2. Ostavi da radi 12h (taman preko noci, i osines mu i prioritet 10)

To ako prodje... na dobrom si putu :smoke:

Uradiću to večeras, ako me probudi pištanje Orthosa - kriv si. 😛

Blah, totalno si bio u pravu, puko je posle sat vremena.. 🙂 Smanjio sam klok na 3.36 GHz i stavio 1.55v u biosu, već 2 sata orthos ne puca, videćemo kako se razvija situacija.

Nazad
Vrh Dno