Šta je novo?

Ormarici pored klima uredjaja- koliko blizu/daleko

Marija82

Zapažen
Učlanjen(a)
16.06.2021
Poena
21
Naime, zelela bih da postavim neke ormarice sa obe strane klima uredjaja i ugradim spot svetla koja bi osvetlila taj zid. Elem, problem je sto moj suprug kaze da ne moze pored a ja sam smislila neko resenje koje mi se cini da bi mozda i moglo. Nacrtala sam kako sam ja to zamislila. Naime mislila sam da bas pored uredjaja ne bude nista vec samo maska bocno ispred u dole kao L sve do nekih 15cm koliko pise da mora da se odvoji. Sa druge strane bih ostavila 30cm posto je tu zid. U svakom slucaju ne moram da ga zalepim gore za plafon, moze da viri 1-2cm da bi ulazio vazduh. Na skici sam obojila ivericu koja ide bocno od klime posto je njena blizina problematicna kako sam ja razumela. Da li moze ovako ili ne?

Skica je na linku https://drive.google.com/file/d/1EQwMTtuxd_o2ICApGoQc8yCC8usZE-tH/view?usp=sharing

Ne bih da se raspravljam sa suprugom ako stvarno nije moguce :) . Hvala

malo je 1-2cm iznad plafona, trebalo bi vise.
sigurno ces umanjiti efikasnost rada klima uredjaja, mozda ako ostavis 15-20cm do plafona.

jel to mislis na sam klima uredjaj ili na to sa strane? da li si pogledao skicu? odnosno da li to bocno samo u gorenjm delu desno i levo od klime iako nije zatvoreno moze toliko da utice na rad klime? iznad i ispod same klime ne bih nista stavljala.

Pogledao sam sliku...
Ti ormarici ce da remete normalnu cirkulaciju vazduha.

U gornjoj zoni bar 20-25cm do plafona klima uvlaci vazduh i greje ili ga hladi i izbacuje dole na izduvu, tako da umesto da povlaci sa citave povrsine plafona moci ce da povuce samo u sirini klime.

Treba biti slobodno bocno od unutrasnje jedinice bar 30 cm i bar dvadesetak cm od plafona, mislim da tvoj plan moze da se prilagodi tome.
Evo na brzinu prva slika koju sam nasao kao ilustraciju.

ugradnja-pozicija.jpg

Nazad
Vrh Dno