Šta je novo?

Orion vs KDS?

miloshs

Slavan
Učlanjen(a)
11.08.2008
Poena
319
Pozdrav,

Verujem da se ovakve teme prožimaju kroz forum unazad mesecima, ako ne i godinama, ali mi treba malo svežija informacija.

Naime u Novom Sadu koristim ADSL internet Orion Telekom-a (16mbps) s kojim sam bio u potpunosti zadovoljan dok se nisam preselio na drugi kraj grada (sa Detelinare na Novo Naselje - Bistrica). Sada se ispostavilo da je telefonska linija na Novom Naselju toliko očajna da mi net stalno puca, konektovanje na internet traje i do 45 min, a kada se konektuje konekcija bude ispod očekivanih 16mbps (uglavnom oko 10mbps) - međutim brzina konekcija nije toliko problem, koliko mi se čini da je latency povećan do bola i odziv neta na request je očajan.

Naravno pošto poboljšanja telefonske linije se od Telekoma ne može očekivati razmišljam se o KDS internetu, pa me zanimaju sveža iskustva ljudi sa Novog Naselja i okolini u korišćenju KDS interneta. Navodno mreža i oprema je mnogo poboljšana (malo je reći da sam skeptičan po pitanju ovoga) od kako su se SBB i KDS spojili, te gomila likova iz KDS-a tvrdi da internet sada leti i da nema dropova u konekciji kao što je bilo ranije.

Neka iskustva? Predlozi? Onako FYI, trebao bi mi net 16-24mbps pa može i predlog ko još to nudi (TotalTV?!)

Nazad
Vrh Dno