Šta je novo?

Orion Telekom

Jel vredi da se uzima neki malo bolji android box pa na njega orion aplikacija da se zameni onaj laki, tj da li ce dati bolju sliku?? jer je slika previse losa
 
Ovo za b92 mi se desava samo na telefonu, na kompovima ne mogu da isprovociram problem...
 
info

za prepaid korisnike, za postpaid ne znam, net se moze po staroj ceni uplatiti unapred za vise meseci do 06.06.2022.
 
Poslednja izmena:
Vidim da sada nude neke wifi 6 rutere, ne znam da li mi koji već imamo ugovornu obavezu i Huawei ruter možemo da tražimo zamenu rutera. Koristi li neko wifi 6 ruter, i kolike su maksimalne brzine koje se mogu dobiti. Ja sa Huawei ruterom i 1 gb/s paketom, izvučem maksimum 350 MB/s na wifi.
 
Последњих десетак дана имам проблем са репродукцијом IPTV садржаја од провајдера "ТvViet.tv", који на TV BRAVIA 4K ,пуштам преко плаћене апликације "TiviMate".
У почетку сам мислио да је сигурно до провајдера IPTV садржаја и упутио сам им примедбу због константног кочења стрима.
Међутим, када сам се откачио са Орион интернета и повезао ТВ преко WiFi са "mts 4G+" интернетом ("hotspot" са телефона) стрим је ишао без грешке!
Поновним повратком на ОРИОН интернет (оптика 1000/200) дошло је и до кочења стрима.

Проверено је више пута, укључујући гледање истог садржаја на телефону.
На WiFi ОРИОН интернету гледање тв канала, од провајдера "ТvViet.tv", на телефону не ради, на "mts 4G+" ради!

Дакле закључујем да је ОРИОН почео да блокира одређени IPTV садржај. Кажем одређени садржај зато што ми неке друге листе ипак раде.

Да ли неко други има сличне проблеме?
 
Vidim da sada nude neke wifi 6 rutere, ne znam da li mi koji već imamo ugovornu obavezu i Huawei ruter možemo da tražimo zamenu rutera. Koristi li neko wifi 6 ruter, i kolike su maksimalne brzine koje se mogu dobiti. Ja sa Huawei ruterom i 1 gb/s paketom, izvučem maksimum 350 MB/s na wifi.
I 10gbps rutere kroz premium pakete
Pogledaj ovde
 
Kakvi su ovi wifi 6 ruteri u dnosu na ove Q2? Istice mi uskoro ugovor a uzecu najverovatnije ovaj single net 1Gb/s paket,pa rekoh da vidim da li da trazim zamenu?
 
Nastavak price od pre 10-ak dana i mog posta koji je na prethodnoj strani.

Dakle, probacu sto krace. Pre 10-ak dana sam presao sa single net 1000/200 na dual net+tv 2.5/0.5 gbps, top tv paket. Problem sa protokom se opet ponovio, samo sto je sada danima bio 50-150 mbps download, upload do 350 (ugovorom predvidjen do 500). I tako 24h, mereno vise puta u toku dana. Danas je bio momak iz tehnicke podrske, ustanovio je da je port 1 na Huawei ont-u pukao. Zamenio je ont za novi Huawei Wifi 6 model (tacan model je EG8145X6, novi modeli koji su nabavili) i sada je download ponovo blizu 940-950 mbps po portu. Ono sto je ostao problem je upload, gde je i dalje zakucan na 350-380 mbps, gde je nakon vise merenja ka raznim serverima, kako sa mog pc-a, tako i sa njegovog laptopa ustanovljeno i poslat dalje zahtev njihovom odeljenju za optiku da ce morati da deo korisnika na cvoriste na koje sam i ja nakacen da se rastereti, te da ce morati da se prebace na drugu liniju. To bi trebalo da se desi u toku sledece nedelje.

Ono sto ja hocu da probam da poboljsam je Wifi brzinu preko ovog novog ont-a. Iskreno, ocekivao sam bolje rezultate od Wifi 6, ono sto dobijam preko Samsung S10+ je 200-300 mbps download, upload standardno 350. Na Archeru C6 imam recimo 400-500 mbps. U podesavanjima sam probao kanal 36, 40, kao i auto rezim, nista ne menja. Pokrivenost je odlicna, mnogo bolja od prethodnog Huawei-a, kao i stabilnost brzine, samo mislim da je ovo mozda premala brzina za ovaj standard. Ako neko ima ideju kako bih mogao da poboljsam brzinu preko podesavanja, voleo bih da cujem. Imam pristup admin nalogu.
 
Koja je sirina kanala u podesavanjima? 40 ili 80MHz?
 
^^Nemam taj ruter već Huawei Q2. Isto mi je dl bio manji (na WiFi) nego preko Archer C6. Onda sam u podešavanjima promenio zemlju sa China na Romania i dobio skoro duplo veći dl. Tako da bih na tvom mestu prvo to uradio (ukoliko može da se pristupi tom podešavanju).
 
@Scyter Samsung S10+ koliko vidim ne podržava 802.11ax, odnosno WiFi 6. Tako da ne možeš ni da očekuješ bolje rezultate od prethodnog Q2, jer realno koristiš 802.11ac WiFi 5 zbog telefona.
 
Neverovatno je sta mi se desava. Problem sa protokom se vratio. Opet ista prica, brzina 20-120 mbps konstantno. Prosto covek da ne poveruje, a radio je juce kako treba nakon zamene rutera odredjeni period (3-4h). Izgleda da je stvarno tesko zagusenje, ili sam toliki baksuz da je i ovaj ruter riknuo, a mozda i oba. Vise mi nista nije jasno. Zvacu ih ponovo u ponedeljak.

@poglavicas
20/40/80/160, na Auto je opciji.

@kiza
Da, i kod mene je Kina, videcu da to uradim, ali sada mi svakako ne vredi nista dok se ne resi problem. Nakon mog prethodnog posta sam uspeo da izmerim brzinu oko 500 mbps, sto je vec bolje i to mi je ok.

@brzibg
Podrzava, kada se povezem sada na njega pojavi se pored ikonice za wifi broj 6.
Na gsm areni u specifikacijama za wlan pise da podrzava sledece standarde: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6
 
Ok, ja sam ga ukucao u pretraživač, mislim da mi je mobilni svet iskočio i tu sam pogledao spec. Tamo je pisalo da ne podržava.

Nego to je bzvz problem u odnosu na ovo što te muči sa protokom.
 
Upravo sam ih pitao da li mogu, pošto sam na paketu od 1gb/s, da zamenim ruter za novi wifi 6 i dobio sam odgovor da može jedino ako pređem na paket od 5 ili 10 gb/s. Na sajtu inače nude wifi 6 rutere i za paket od 1 GB/s.
 
Upravo sam ih pitao da li mogu, pošto sam na paketu od 1gb/s, da zamenim ruter za novi wifi 6 i dobio sam odgovor da može jedino ako pređem na paket od 5 ili 10 gb/s. Na sajtu inače nude wifi 6 rutere i za paket od 1 GB/s.
Moraju da ti zamene, reklamiraju to, ako nece obrati se ratelu, nema sanse da mozes da reklamiras nesto a da u praksi radis drugacije
 
Ne moraju da zamene, reklamiraju za nove korisnike...
 
Ne znam sto se svi provajderi jajare sa tim ruterima. Ja bih im doplatio jos 100€ samo da mi daju ruter koji ce normalno da radi i da nemam problema, ali oni imaju neku svoju logiku koja odudara od svih normalnih pogleda na problematiku. Ovi novi ruteri bi trebalo da su bolji od dosadasnjih. Ja sam skoro imao problema sa wifi, 5g mi imao domet svega 10 cm i resili su tako sto su mi stavili neki terminalni opticki uredjajcic velicine 10x10 cm i ruter tp-link. E sad su opet drugi problemi, brzina je skoro ta koju placam (200) samo na wifi 5g, a na utp ide 140-160, ne vise. Plus toga opet imam problem da mi se ponekad gubi signal na laptopu iako je na 3m od rutera, a na telefonu ga ima, tako da mi je resenje polovicno i probacu laptopna drugim ruterima i mrezama. A na drugoj lokaciji su mi stavili neki gpon verovatno huawei ali bez oznaka i sa njim imam pun signal u celom stanu, ali tih rutera kazu nemaju vise.
I to je tako sa Orionom, kako te zapadne, i za ovu intervenciju sam ih zvao deset puta, jedva ih ubedih da gpon nije bio dobar, pa eto opet nije sve kako treba. Ogluveh od njihovih reklama na telefonu i promukoh objasnjavajuci svakome ko se javi ponaosob, trajalo je vise od nedelju dana upornog reklamiranja, tako da mi dosta svega, nek ostane tako kako jeste. Probao sam i sa tri druga moja rutera i ne izvlacim punu brzinu.
 
Ja poslao mail pitao da li moze ruter, oni kazu moze nema problema pozovite samo korisnicki centar, pozovem korisnicki centar, salju me iz tehnicke na prodaju, pa iz prodaje na tehnicku da bi mi na kraju rekli, pa ne mozete da dobijete novi ruter ako vam stari ruter radi :)

Teska neprofesionalnost, jedva cekam da raskinem sa njima :)
 
Ja poslao mail pitao da li moze ruter, oni kazu moze nema problema pozovite samo korisnicki centar, pozovem korisnicki centar, salju me iz tehnicke na prodaju, pa iz prodaje na tehnicku da bi mi na kraju rekli, pa ne mozete da dobijete novi ruter ako vam stari ruter radi :)

Teska neprofesionalnost, jedva cekam da raskinem sa njima :)

Pa... može onda i da naprasno crkne :)
 
Je l' zna neko, ako se menja pre-paid paket, je l' treba neka doplata za prelazak na manji? Navodno se jednokratno plaća "povezivanje", ali mi miriše da će tražiti razliku u ovoj navedenoj jednokratnoj ceni.
 
A možemo li mi da sami kupimo wifi 6 ruter i instaliramo ga umesto ovog njihovog, dozvoljavaju li to?
 
Ne možeš umesto njihovog, koliko znam. Ali možeš da isključiš WiFi na njihovom ruteru i koristiš svoj ruter ili AP za WiFi.
Ako imas ont gde moze da se simulira sn moze da se namesti radio je to jedan clan foruma.I onda ides iz njega u svoj ruter.
 
Part 38... Juce zvao da ponovo prijavim problem sa protokom, jutros me vec zvao novi momak koji je dosao poslepodne da zamene ponovo ruter, ovog puta su poslali svoje najjace oruzje, 10gb portni Huawei HN8245Q. Ozbiljna igracka.
Ali, to na zalost nije resilo problem. Danas smo merili konstantno 60/500. Kasnije su 'oslobodili' link bez ogranicenja, i zamislite, merimo download 60, upload 940! :D Smejali smo se i on i ja, prosto neverovatno, usaglasili smo se da ovo u zivotu nismo videli :D
Zao mi sad onog Wifi 6 rutera, ostaje mi ova igracka, moracu da nakacim ponovo Archer C6 za wifi, brutalan je ovaj Huawei ali cim sam video da nema antene na sebi pretpostavih da mu wifi signal nije jace prirode. Mada, to je sada najmani problem.

Nista, idemo dalje sa resavanjem problema, poslali su dalje zahtev njihovoj ekipi za optiku, pa ce videti valjda oni sta dalje. Juce dok sam prijavljivao problem receno mi je da ce njihova ekipa u roku od 24h izaci na teren da rasterete cvoriste, ocigledno je zagusenje. Koliko vidim, za sada nista od toga, umesto toga sam dobio opet zamenu rutera.

Svakako se trude da rese problem, vise nikome nije jasno sta se to desava, prosto se isuvise cudno ponasa taj download protok, konstantno smo danas merili sa vise uredjaja 60/950, malopre probam da izmerim i iz prve izmeri 940/940, ajde da probam jos jednom, izmeri opet 60/940, a nakon toga 650/940. Sada je opet na 60/940. Ludilooo. Mislim da su me nakon toliko prijava i poziva tamo kod njih u firmi stavili na nekoj crvenoj listi korisnika za ne pozeleti :D

A ja samo hocu da dobijem ono sto je dogovoreno...
 
Ne verujem da si flagovan. :) Dolaze da poprave, menjaju opremu, daju dalje naloge za popravku... Mislim da za sada imaš šanse i da Orion generalno postupa ok. Jedino to razvlačenje, ali to je moguće do toga da ili ne znaju šta se dešava ili znaju ali ne mogu da urade ništa (mada ne verujem da je ovo).
 
Nazad
Vrh Dno