Šta je novo?

Orion Telekom

Instalacije ne radio Orion, vec X podizodjac , koliko je onaj koji zapadne tvojoj zgradi u tom omentu lenj tako ti urade instalacije, kod svih je isto, svi koriste iste podizvodjace samo se vrte u krug
 
Da li je moguće pristupiti podešavanjima HG8245Q2 od spolja?
Da li podešavanje DDNSa i otvaranje porta 80 završava posao?
Da li postoje neka posebno korisna podešavanja na HG8245Q2 koja koristite?

Bezuspešno pokušavam da podesim ručno kanal za 5G na HG8245Q2... u podešavanjima stoji jedan, u stvarnosti je i dalje default(36).
Restart ONTa ne pomaže.
 
Poslednja izmena od urednika:
da li neko zna..imam 100/10 brzinu i pre 7-8 meseci sam potpisao prvi nov ugovor sa njima na 30 meseci..one specijalne promocije od promotera..meni nece menjati brzinu na vecu pretpsotavljam ? :)
uvecanje ide samo za regularne kupce sto su na 24 meseca ugovorimo? :)
 
Ovi mi poslali SMS da sam aktivirao neku promociju. Nit pise koju n koliko para niti kada. Nista aktivirao nisam.
 
Možda slučajno neko od ukućana prihvatio neku ponudu pri paljenu TV-a... Zovi ih odmah
 
HBO... ne traze ni pin ni sifru. Minsko polje.

Nigde ne pise sta je aktivno od promocija...
 
to im je uzas jednom dok se azurirala aplikacija i sam sam u brzini aktivirao neku promociju..i iste sekunde zvao i otkazali su...pitao sam jel mogu odmah da se izjasnim da neku nikakve te promocije - rekose ne moze to kao ide automatski ,bla bla :)
 
To su i meni rekli još davno... Meni su deca prihvatila tako neku ponudu pa sam otkazao uz prigovor da nije u redu da tako poturaju jer deca ne znaju šta prihvataju, stariji takođe ali odgovor je bio da to ide automatski... Izgleda je sve kod nas sistem ako prođe prođe...
 
Poslednja izmena:
Jesi pogledao na svim njihovim sajtovima/u aplikaciji?
Jesam. Na STB pise app u izradi, na atv app nema u opcijama. Mnogo toga fali ovde, vrlo ogoljena app, ne moze ni screensaver da se potpuno iskljuci.
 
Jedno blic pitanje, agent je u zgradi nudio godinu dana besplatno (ili za dinar), da li je dovoljno pouzdan Orion internet (naspram SBB-a), pogledao sam kanale i ono sto mi je jedino bitno (decji) je cak i bolje od trenutne SBB osnovne ponude.
Na flajeru je DUAL TV START 2550 dinara, sledeci paket CLASSIC je 500 dinara skuplji i ima 20 kanala vise i 7 dana unazad - kanali mi nisu potrebni pa mogu 7 dana unazad dobiti za 2750 u TRIPPLE START paketu (s telefonijom).
 
Poslednja izmena:
Ako je optika onda jeste, ja sam imao 2 prekida za godinu ipo dana (ali tada bukvalno ceo nbg nije imao net)
 
Da, tako je, ja sam tada dobio mesec za dinar ali je ugovor na 25m
 
ja sam u specijaloj ponudi dobio 7 meseci za dinar a 23 placeno (istina dobio sam i gratim laki tv uredjaje , gratis arene i cenu nesto nizu od redovne cene tada aktuelne )

verujem dakle da se na taj nacin vade. da im se uvek plati barem skoro 2 godine plus odredjen brojh meseci free..svakako daleko povoljnije od sbb lopova (pa i mts lopova kad mts nema one svoje box akcije godinu dana za dinar)
 
Ja sam potpisao pre nekoliko meseci, UO je 24 meseca s tim da je prvih 12 meseci 0 dinara. E sad ja sam uzeo malo jači paket pa će mi drugih 12 meseci pretplata iznositi 5550. Nigde se ne spominje 36 ili neki drugi broj meseci već samo i isključivo 24. Takođe u ugovoru piše da je setap 60000 dinara s tim da se korisnik oslobađa plaćanja ako ispoštuje minimalno trajanje ugovorne obaveze (u mom slučaju 24m).
Internet preko kabla je stabilan ali preko Wi-Fi i ne baš, biće da je to do Huawei ONTa koji daju, a možda i oni nešto stalno čačkaju pa nastaju ti mikro prekidi. To može donekle da se ublaži dodavanjem još jednog rutera na ONT koji će da služi samo za WiFi.
 
Već imam svoj ruter, jer i SBB ima krš opremu.
 
Zavisi koji paket se uzima, ako se uzima samo net onda nema to za 0 dinara, tj. ima samo prvi mesec, na 24 ugovor.
Prvih 10 meseci nakon prvog tog besplatnog je skoro 50% jeftinije zato.
 
Orion na lokaciji gde mi je novi stan nema optiku niti redovnu kablovsku nego mi njihova operaterka rece da postavljaju neku antenu na krov (ili terasu nisam siguran) pa onda razvlace kablove i tim putem moze net, tv, fix... Moze li neko da pojasni kako to tacno ide?

Investitor mi je u svakoj sobi napravio izlaze za tv pa ne bih da mi ovi buse kojekuda
 
Pa bas tako, postave antenu na krov pa ti spoljnim mreznim kablovima spustaju kablove za stan, preko terase. Nije neko elegantno resenje, ali opet zavisi od toga gde bi ti bili uredjaji.
 
Jesus... Nece da moze
 
Zavisi i koju su ti max brzinu ponudili, kod drugara tako isporucuju stabilnih 500/50.. A ima i ona obicna varijanta od tipa max 30/x koja je kriticna.

U svakom slucaju ako u zidovima imas coax kablove to ne mozes da iskoristis
 
kod drugara tako isporucuju stabilnih 500/50
Па сад стабилних...биће стабилних док се не накаче на исту антену још двојица, тројица. И онда је свима стабилно :)
Ствар је у томе што они поставе горе антену са којом упуцавају предајник, на том линку имају 1Gbps, а онда доле испод антене ставе свич и праве развод ка корисницима.
Али која је права лепота овог решења? Тај свич мора некако да се напаја, а струје на крову нема. Да, тако је, из корисничких станова му шаљу напајање кроз PoE.
Ма милина.
 
Pa gledaj, ja nisam mogao da provalim neku bitnu razliku u radu dok sam imao paket 500/50 sa tim sto on ima. Stalno igramo csgo zajedno i ping mu je identican kao i meni, postojala je razlika u brzini gde je njemu limit lupao na tipa 480/50 dok je meni bilo 550/60 ali nikada nismo bili u situaciji da njemu radi nesto "losije nego meni". E sad, stoji da je ovo daleko od idealnog pristupa ali u odsustvu zicanih varijanti bolje ista nego nista. Znam da nije bas merodavno, ali se godinama patio sa radijus vektor/supernova i beogrid/sbb kombinacijama dok nije presao na ovo..
 
Jedno blic pitanje, agent je u zgradi nudio godinu dana besplatno (ili za dinar), da li je dovoljno pouzdan Orion internet (naspram SBB-a), pogledao sam kanale i ono sto mi je jedino bitno (decji) je cak i bolje od trenutne SBB osnovne ponude.
Na flajeru je DUAL TV START 2550 dinara, sledeci paket CLASSIC je 500 dinara skuplji i ima 20 kanala vise i 7 dana unazad - kanali mi nisu potrebni pa mogu 7 dana unazad dobiti za 2750 u TRIPPLE START paketu (s telefonijom).
Kod mene je internet pouzdan ovih mesec, dva. TV je dzank mada to mislim i za EON iako jeste bolja platfoma. Laki TV box je zasu, ako imas Android TV samo instaliraj app.
 
Poslednja izmena:
Imam Android box, proverio sam da li je podržana aplikacija pre nego što sam uzeo u razmatranje prelazak, jer u tu sobu gde je box ne bih da razvlačim kablove.
 
Umro im DNS server oko 6:30am
 
Nazad
Vrh Dno