Šta je novo?

Orion Telekom

Ajde da pitam ovde , mozda je neko imao slican problem .
Elem drug je uzeo kod Oriona internet , paket od 10 download , koristi ga na laptopu putem wifi konekcije , dobio je standardni tp link ruter , medjutim ima problem sa velikim pingom u igrama i sada mene pita za savet kako da resi isti , to jest da mu ping bude sto manji jer mu smeta prilikom igranja . Prvo sam pomislio da mu predlozim kupovinu nekog kvalitetnijeg rutera , ali reko da pitam i ovde u temu , mozda neko zna da me posavetuje .
 
^Drug ti ima veliki ping jer taj paket od 10 je ADSL a ne optika zato mu je veci ping nego ostalima iz teme
 
^Drug ti ima veliki ping jer taj paket od 10 je ADSL a ne optika zato mu je veci ping nego ostalima iz teme
U svakom slucaju me zanima da li ima kakva sansa da se ping smanji ili ne ?
A upravo sam se cuo s njim i nije u pitanju ADSL , nema cak ni fiksni , vec je wifi , na zgradi je postavljena antena i onda je sprovedeno u stan
 
Poslednja izmena:
Jos grdje u tom slucaju... Onda je ping jos veci nego sto sam mislio. Nazalost ne znam sta bih ti rekao, nadam se da ce neko ko se vise razume ti pomoci. Jedino sto meni pada napamet sa obzirom da je preko Wifi-ja je da se kupi jaca i kvalitetnija antena
 
Ne razumes , antena je postavljena na zgradu za taj deo grada od strane oriona , i oni su sproveli kablove a u stanu su oni modem postavili .
 
Nema resenja za manji ping. Samo da predje na optiku...

Sent from my SM-N930F using Tapatalk
 
@Copyright, koliki mu je ping na speedtest-u? ako je na speedtestu 50+ ima pravo da im se žali, a ako je na speedtest-u oke ping onda je problem što igra na udaljenom ili opterećenom serveru.
 
Na speedtestu mu je ping oko 30 , a igra najvise Zula Europe i ping mu je konstantno 80 i vise , nebitno na kom serveru igra .
 
To mu je još i odlično za wifi, preko adsl-a Telekomovog ide ping kad igra Zula preko 180. Tako da mislim da mu tu nema pomoći.

ping -t 23.236.86.36

Pinging 23.236.86.36 with 32 bytes of data:
Reply from 23.236.86.36: bytes=32 time=187ms TTL=90
Reply from 23.236.86.36: bytes=32 time=190ms TTL=90
Reply from 23.236.86.36: bytes=32 time=193ms TTL=90
Reply from 23.236.86.36: bytes=32 time=269ms TTL=90
 
Jel ima neka procedura oko uvodjenja optike, kome da se obrati drugar? Lokacija je Stari Merkator.

Na zgradi su mu kacili ponudu ali tad predsednik nije hteo da prihvati, sad je dosao upravnik pa je uvodjenje moguce...
 
Cimnes orion (ili koga hoces), izlozis situaciju, veruj mi, akviziter ce doleteti brzinom svetlosti.
 
Pa da to sam i mislio da mu predlozim, nego pomislih neko ima broj menadzera prodaje za taj reon, secam se da su pisali... Soliter od 100inak stanova je u pitanju pa bi probali da dobiju i neku kintu mesecnu posto su to nudili ali predsednik ss nije hteo ni lud da potpise :d
 
Nece dobiti pare od oriona za odrzavanje, to je sigurno. Predsednik moze samo da dobije ugovornu obavezu besplatno.
Eventualno orion odgovara za ostecenja nacinjena prilikom postavljenja instalacija.
 
Dobijale su i manje zgrade po 3-4 hiljade mesecno, dobar drugar mi je profesionalni upravnik pa su ga zvali par puta iz Oriona da da saglasnost i potpise ugovor, nazalost nije zabelezio broj... :)
 
Zamenio matori ruter, konačno svi rezultati u redu.

orion.jpg

Torrenti preko 20MB/s :)
 
Poslednja izmena:
Pa da to sam i mislio da mu predlozim, nego pomislih neko ima broj menadzera prodaje za taj reon, secam se da su pisali... Soliter od 100inak stanova je u pitanju pa bi probali da dobiju i neku kintu mesecnu posto su to nudili ali predsednik ss nije hteo ni lud da potpise :d

Poslao broj na priv, mozda ce ti on pomoci


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
TP-Link Archer C9. Uzeo ga ovde na forumu, od poznatog prodavca wifi rutera, to mi nekako bio best buy :)

Sasvim zadovoljan, namestio ga za par minuta, sve brzine kako treba, pritom značajan upgrade za wifi (sa NAS-a na laptop kopiranje oko 40MB/s, nažalost u laptopu mi je kartica limitirana na AC866).

PPPOE sada više ne zakucava procesor na ruteru, mnogo je brži, ni ne oseti više download od 200Mbps.

Realno najviše vremena mi trebalo da sve uređaje prebacim da koriste 5GHz.
 
Poslednja izmena:
Dobar je taj TP jos da sredis taj wifi da ne bude limitiran :)

Znaci bridgeovan ti je modem? Nije bilo problema da ti daju login [emoji4]
 
Bridgeovan je od prvog dana kad sam uveo Orion telekom pre skoro dve godine.

Kada su bili tehničari da završe optiku i javili da puste net, ja im kažem prebacite ga u bridge mod, oni kažu ne može, ne radimo to za obične korisnike.

Ja pozovom njihovu prodaju, kažem ili dajte mi parametre za konekciju ili mogu tehničari da spakuju to što su postavili i nema ugovora.

U roku od pola sata, zvao me njihov L2, pitao koji ruter imam i zašto insistiram na bridge, ja im rekao šta imam i kažem da stalno radim port forward i često testiram nešto od mrežne opreme, on kaže OK i prebacio njihov ruter u bridge mod i dao user i pass i od tada sve radi odlično.

Nisam kontaktirao njihovu tehničku podršku više za ove dve godine.
 
Odlicno, kako te sluzi, mislim pre svega na prekode, zagusenja i slicno...
 
Pa nisam primetio da nešto guši.

Par puta sam možda primetio da pojedini sajtovi slabije rade, ili mi se par puta (mada baš retko) desilo da imam 100-200ms ping ka WoT serverima (obično je 25-40ms) - mada je to verovatno bilo do servera, ali ništa na šta bi se žalio.

Na Targu su često znali domaći sajtovi da loše rade zbog konekcije ka SoX-u, ovde to nije slučaj.
 
Poslednja izmena:
Sa zadovoljstom možemo da Vas obavestimo da je pomenuta lokacija pokrivena našim optičkim internetom. Imate mogućnost korišćenja interneta sa brzinom do 1GB, u kombinaciji sa digitalnom televizijom i fiksnim telefonom.

Dajte neka iskustva sa Orion optikom :D
 
sa zadovoljstvom vas obavestavamo da ste u pravoj temi i da ne budete lenji i prelistate malo istu. Sve je vec odgovoreno na to pitanje pa bar jedno 200x do sad, i to sve za 0 dinara. :D
 
Ni jedan operater ni ovde ni vani ne daje rutere od 150+ eura, njihov ONT radi sasvim korektno za 99.99% kucnih korisnika, uglavnom bolje od onog sto nudi SBB za kablovsku i MTS za adsl

Inace i na ONT brzina na 5ghz je odlicna pogotovo kad se uzme u obrzir da nema externu antenu

A sta ce isti nuditi za optiku videt cemo al ja ne bi ocekivao skupe rutere koje mogu da isprate na 1000+ konekcija na 1Gbps
 
Da, ali kod Oriona mozes da trazis bridge mod i da pritom kupis ruter koji odgovara tvojim potrebama (za nas koji smo na tih 0,01%) i resis se cg-nat-a za sva vremena...

Sent from my SM-N930F using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno