Šta je novo?

Orion Telekom

Naselje Stepa Stepanovic (Vozdovac), optika - ne radi internet od juce od 14h.
Jako neozbiljno je ovo. Za 10 godina kod drugog operatera zbir svih prekida nije kao ovaj posle dve nedelje koriscenja Oriona.

Ne moze da se pauzira, bar kod mene ili nisam ni skontao kako.

Inace meni danas proradilo, NS.

Jako neozbiljno je ovo. Za 10 godina kod drugog operatera zbir svih prekida nije kao ovaj posle dve nedelje koriscenja Oriona.
Kako se inace pokazala optika u naselju pre ovog snega? Da li su brzine priblizne ugovorenim?

Комшија у згради (Ниш) који користи орион оптику, тврди да није имао проблеме и прекиде ових дана са тв и нетом. Надам се да је искрен.

ja takode nemam prekide u bloku 45. NBG.

Kod mene u Borči takođe idu kablovi preko krova i nisam imao prekide.

Kako gde, to bukvalno zavisi od lokacije. Ja sam njihov korisnik vec pet godina, osim sto su hteli da me izvacare za poskupljenja ,pa je morao ratel da radi, net mi je radio bas stabilno. Isto fora sa kablom preko krova.

Nisi, ni 4.5. napunio nisi još a kamo li 5 :p Ja sam uveo par meseci pre tebe,a ja sam na 4.5 godine.
Ja mislim da tebi sa orionom vreme sporije prolazi pa ti se cini 😄
Čini mi se da i ne pričate o istim "kablovima" : tebi je optičko vlakno spušteno sa vrha zgrade? a njima UTP kabl koji dolazi sa WiFi antene? 😅
Aha, ako je tako onda to objasnjava probleme koje imaju. Ja sam shvatio da imaju klasicnu optiku.

Na prepaid-u se mora znati kog dana u mesecu ističe paket pa da platiš sledeći na vreme. Naravno da imam podsetik u kalendaru :p

Tog dana kadi ruter i blagosilja opticki kabl :ROFLMAO:

Ne moze da se pauzira uzivo program u aplikaciji...

Kod mene u centru 1 u Borci sada upload još gori nego što sam napisao pre par stranica, od ranijih 500mb je bilo palo na 350-360mb a sada je 250-260mb upload.
Radi internet super, ali nešto nije u redu sa uploadom.

Kad spominjete centar 3 od prekjuče i ja koristim Orion..Da li imate pikselizacija na nekim HD kanalima.Gkedam TV preko aplikacije i wifi..Ne znam da li bi to prestalo kad bi TV spojio sa mrežnim kablom.

99% bi nestalo ako bi spojio mreznim kablom :)

Pre Oriona sam u kući imao MTS-ov Box i od MTS-a mi je ostao onaj huawei ONT box koji su davali za 1 dinar.
Njega sam namestio kao repeater i u sobi koju od rutera dele dva zida radi bez problema preko wifi-ja drugi Laki Box. Ripiter radi klasika, a laki box preko lan kabla bodem u ripiter. Nema seckanja, osim onog njihovog uobičajenog zamrzavanja slike o kom sam već pričao.

Kad spominjete centar 3 od prekjuče i ja koristim Orion..Da li imate pikselizacija na nekim HD kanalima.Gkedam TV preko aplikacije i wifi..Ne znam da li bi to prestalo kad bi TV spojio sa mrežnim kablom.
Probaj da povežeš mrežnim kablom. Meni je jedan box povezan preko WiFi koji hvata signal sa rutera u susednoj sobi koja nema betonski zid, a drugi box je povezan preko mrežnog kabla.

Primetio sam jedino da je N1 lošijeg kvaliteta u odnosu na druge kanale.

Istice mi ugovor za aplikaciju za nekih mesec dva dana, da li za produzenje ugovora nude neku pogodnost?

Hvala

Istice mi ugovor za aplikaciju za nekih mesec dva dana, da li za produzenje ugovora nude neku pogodnost?

Hvala
Да. Пиши им, питај шта могу да ти понуде. Менинсу дали попуст за Основни пакет, обнова на 24. месеца.

Tebi je optičko vlakno spušteno sa vrha zgrade od antene? To nije klasična Telekom optika?

Ne, u pitanju je klasicna optika.

Kako se inace pokazala optika u naselju pre ovog snega? Da li su brzine priblizne ugovorenim?

Kada radi, radi odlicno. Ja imam paket 4.5/1 i preko lan kabla brzina je prilicno konstantna (oko 970/970).
Nazalost od sinoc opet ne radi zbog problema na cvoristu. Ovo je drugi prekid za deset dana koji traje vise od 12h.

Evo i ja da kazem koju... Od Feb koristim njihove usluge ( opticki net, tv, telefon ) i nisam mogao preterano da se zalim ( par ispada ali ko ih nema, a 1/1Gb je skoro uvek bila ispostovana brzina ). 27.12 nestaje kompletna usluga, prijavio, rekli prekid je u kablu i......
Danas je vec koji datum, sprijateljio se sa svim operaterima u centru ( znam ko se kada zeni/udaje, rodjendane dece...), i nista.....
Bar da je neko pozvao...
Tako da je cak i danas covek rekao.... raskid ugovora i kraj price, najbolje resenje.....
Jos jedna tuzna Orion prica.....

Nazad
Vrh Dno