Šta je novo?

Orion Telekom

Istekao mi je ugovor sa MTS-om, koristim BOX 4 paket (optika, TV i dva mobilna broja) za 5500 dinara mesečno. Razmišljam o prelasku na Orion (nisam siguran da li samo internet ili neku kombinaciju), gde nude 20 meseci po 1800 dinara, a nakon toga puna cena. Zna li neko da li se Iris i EON mogu gledati preko aplikacija na smart TV-u preko njihovog neta naravno?

Iris ne moze, a Eon zavisi od naloga... Ako je Eon van mreze moze, ako nije ne moze.

Može EON običan, samo ne može više SK da se gleda

Da li Orion daje Laki televizore, da se otplaćuju kroz mesečni račun korisnicima koji nemaju TV paket već samo internet?

Da li Orion daje Laki televizore, da se otplaćuju kroz mesečni račun korisnicima koji nemaju TV paket već samo internet?
Ako malo pazljivije pogledas ponudu na trzistu, mozes naci i prodaju na 24 rate bez kamate i izabrati. Orion je nudio samo par modela i po meni nisu neki, a sta momentalno imaju u ponudi nisam gledao. Uglavnom su dosta pale cene televizorima u poslednjih godinu dana. Okreni ih i pitaj ako ne nadjes nista bolje.

Da li neko koristi Orion na Vozdovcu, preciznije na Banjici, da prenese iskustvo. Interesuje me samo internet.
Da, Orion optika na Banjici već 5 godina.

Njihov ruter u bridge mode-u, iza toga moj ruter pa sve ostalo. Bukvalno nikakvih problema. Imam postavljen monitoring koji prati prekide u radu interneta: 14 puta nije bilo neta za ovih 5 godina, uglavnom po minut-dva. Ja sam zadovoljan.

Istekao mi je ugovor sa MTS-om, koristim BOX 4 paket (optika, TV i dva mobilna broja) za 5500 dinara mesečno. Razmišljam o prelasku na Orion (nisam siguran da li samo internet ili neku kombinaciju), gde nude 20 meseci po 1800 dinara, a nakon toga puna cena. Zna li neko da li se Iris i EON mogu gledati preko aplikacija na smart TV-u preko njihovog neta naravno?
Iris ne moze, a Eon zavisi od naloga... Ako je Eon van mreze moze, ako nije ne moze.
Moze Iris ja koristim na Orion optici takode i EON moze opet zavisi od naloga nekad blokiraju Novu S i Arena Sport.

Na laptopu mi javlja:
g5blCee.png

Trenutno ne mogu da probam preko aplikacije na TV-u.

EON zavisi od samog EON naloga. Ako je EON van mreže može, ako nije - ne mogu Sportklubovi i Nova S.

Na laptopu mi javlja:
g5blCee.png

EON zavisi od samog EON naloga. Ako je EON van mreže može, ako nije - ne mogu Sportklubovi i Nova S.
Nije tacno ja gledam Eon na Orion optici imam nalog preko total tv-a sve radi 😁
Na laptopu mi javlja:
g5blCee.png

Druze iris mi takode radi ne siri drugacije informacije. Hvala.

Da li je neko imao sledeci slucaj. Naime ruter od Oriona HN8055Q sa statickom javnom IP adresom sam povezao sa mojim Mikrotikom koji od njega po DHCP-u uzima adresu iz unutrasnje mreze rutera, u ruter sam usao kao admin i razresio portove preko DMZ-a ka toj adresi ka Mikrotiku. problem je u tome sto sa svih mreza sa strane ulazim u mikrotik preko javne IP adrese a preko njegove unutrasnje mreze (kada se povezem laptopom lan kablom na gigabitni port od Orion rutera) ne izlazi na javnu IP adresu. Samim tim servere koje povezem na bridzovane portove Mikrotika medjusobno ne razgovaraju preko javne IP adrese. Da napomenem da sam pre toga uzeo isti taj paket sa ruterom HN8255Q (znaci maltene isti ruter) i povezan na isti nacin sa drugim Mikrotikom i nema takve probeleme.

Nije tacno ja gledam Eon na Orion optici imam nalog preko total tv-a sve radi 😁

Druze iris mi takode radi ne siri drugacije informacije. Hvala.
Bitno je kakve naloge za iris i eon imaš.
Ako imaš iris preko soko mobilne tarife onda će raditi na svakom internetu u Srbiji.
Takođe svaki eon radi na svakom interenetu u Srbiji samo što je razlika što za eon u mreži može biti problem samo za UM kanale (nova s, sport kub....) u zavisnosti od inernet provajdera koji koristiš. Osim u poslednjih par dana, izgleda da su ukinuli restrikcije, meni radi i na mts netu, a pre 7 dana nije

Ako imaš iris preko soko mobilne tarife onda će raditi na svakom internetu u Srbiji.
Takođe svaki eon radi na svakom interenetu u Srbiji samo što je razlika što za eon u mreži može biti problem samo za UM kanale (nova s, sport kub....) u zavisnosti od inernet provajdera koji koristiš. Osim u poslednjih par dana, izgleda da su ukinuli restrikcije, meni radi i na mts netu, a pre 7 dana nije
Iris imam free 3 meseca samo. Eon imam preko total tv-a sve radi za sad.

Danas sam probao da gledam F1 na orion netu, ne rade sportklubovi. Možda su ukinuli restrikciju za mts, ali ne i za Orion. Opet, ako je nalog van mreže, onda druga priča.

Iris imam free 3 meseca samo. Eon imam preko total tv-a sve radi za sad.
E pa u tome je fora. Total tv nalozi nisu blokirani. A taj iris na 3 meseca je vrv preko mobilne tarife, nešto kao promo, tako da takođe nije blokiran.
Iris koji ljudi imaju u okviru mts box paketa radi samo na mts mreži, a eon kao što sam i objasnio.
@nidzesi
Izgleda da su nešto ovi iz sbb-a gadno pobrkali. Bilo je o tome reči i na njihovoj temi alii da ne širimo, da se Vlasi ne dosete

Da, Orion optika na Banjici već 5 godina.

Njihov ruter u bridge mode-u, iza toga moj ruter pa sve ostalo. Bukvalno nikakvih problema. Imam postavljen monitoring koji prati prekide u radu interneta: 14 puta nije bilo neta za ovih 5 godina, uglavnom po minut-dva. Ja sam zadovoljan.
Kako si zadovoljan sa ping-om, brzinama, da li koristis wifi 6 i koji paket imas?

Razmisljam se da predjem sa SBB-a na Orion. Zbog cene. Kad god negde predjes, dobiješ mnogo više nego kao stari korisnik…
Nego me interesuje na šta treba da obratim pažnju, da li treba da insistiram na odredjenim uredjajima koji se dobijaju na korišćenje ( tipa traži taj i taj modem, a ovaj nemoj uzimati jer taj najčešće daju i loš je, jer na sajtu ništa ne videh za opremu), da li ima kao u SBB da se doplati mesečno za još jedan uredjaj za povezivanje drugog TV-a…?

Kako si zadovoljan sa ping-om, brzinama, da li koristis wifi 6 i koji paket imas?
Imam super sonic na city optika. Download ne mogu precizno da podmerim jer je 1.5 Gb/s, upload redovnih 500Mb/s.
Ping 6/7/8 ka domavim serverima.
Imam wifi 6 ruter i jako sam zadovoljan sa njim, znatno bolje resenje od onog starog Q2 sto sam imao pre njega. Ima bolji domet, vise gigabitnih portova i nema pucanja konekcije koja sam imao na starom , pogotovu na 5Ghz.

Pozdrav, ima li neko da koristi Orion iz Bloka 64 na Novom Beogradu cisto da vidim da li je zadovoljan? Uzeo bih
NET HYPERSONIC 4.5 Gb/s

Ja sam u bloku 45 radi odlicno :)

Do kraja bloka 70 radi savrseno, ali su u bloku 64 neka zracenja pa radi katastrofa sem ako stavis ruter da bude okrenut ka istoku i moras da ga okadis jednom mesecno...

To je optika, radi super svuda, skoro 500 strana tema a i dalje ista pitanja...

Mts i SBB su otključali, tradicionalno, HBO za NG... Orion se ne oglašava.

Do kraja bloka 70 radi savrseno, ali su u bloku 64 neka zracenja pa radi katastrofa sem ako stavis ruter da bude okrenut ka istoku i moras da ga okadis jednom mesecno...

To je optika, radi super svuda, skoro 500 strana tema a i dalje ista pitanja...
Kakva zracenja ?
Kakvo okretanje rutera na optici?
Ja imam optiku i u bloku 64 i odlicna je.

Nije bilo očigledno da sam se šalio? 😀

Razmisljam se da predjem sa SBB-a na Orion. Zbog cene. Kad god negde predjes, dobiješ mnogo više nego kao stari korisnik…
Nego me interesuje na šta treba da obratim pažnju, da li treba da insistiram na odredjenim uredjajima koji se dobijaju na korišćenje ( tipa traži taj i taj modem, a ovaj nemoj uzimati jer taj najčešće daju i loš je, jer na sajtu ništa ne videh za opremu), da li ima kao u SBB da se doplati mesečno za još jedan uredjaj za povezivanje drugog TV-a…?
Traži "noviji" 4K stb, ruter ne verujem da ćeš moći da biraš. 2 uredjaja imaš bez doplate + 3 slota za aplikaciju ako imas smart TV

Nazad
Vrh Dno