Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Zaboravio sam to da uradim kad su mi menjali ruter, sad me mrzi da se petljam sa sumom kablova. Od starog imam sliku negde.. 🥲🥲🥲

A da možda resetujes ruter na fabrička podešavanja

Pozdrav. Ima li koga iz Vrnjačke Banje koji koristi orion net i stb za gledanje kablovskih kanala. Interesuje me jeste li zadovoljni i jesu li montažeri stručni prilikom postavljanja i podešavanje opreme. Vidim da im je izašla neka dobra ponuda koja traje do kraja meseca a istekao mi je ugovor sa SBB. Nisam kod SBB koristio EON nego sam još uvek na kablu na d3 2.0 i nisam imao nikakvih problema osim kada su veći lokalni kvarovi. Ako neko ima iz Banje neka mi javi pozzz

Pozdrav. Ima li koga iz Vrnjačke Banje koji koristi orion net i stb za gledanje kablovskih kanala. Interesuje me jeste li zadovoljni i jesu li montažeri stručni prilikom postavljanja i podešavanje opreme. Vidim da im je izašla neka dobra ponuda koja traje do kraja meseca a istekao mi je ugovor sa SBB. Nisam kod SBB koristio EON nego sam još uvek na kablu na d3 2.0 i nisam imao nikakvih problema osim kada su veći lokalni kvarovi. Ako neko ima iz Banje neka mi javi pozzz
Vrnjacka Banja nema optiku na zalost

ne to je druga firma ovo pitanje je vec bilo

Mozda pogresna tema , izvinjavam se onda, ali imam jedno pitanje : sta se desava od jutros u Orionu, dobio sam u roku 10 minuta preko 15 mail-ova o verifikaciji mail naloga ( naravno, neiniciranih sa moje strane) ?
Nisam uzvratio, naravno, ali smrdi mi na neki phishing ili slicno.
orion.JPG

Mozda pogresna tema , izvinjavam se onda, ali imam jedno pitanje : sta se desava od jutros u Orionu, dobio sam u roku 10 minuta preko 15 mail-ova o verifikaciji mail naloga ( naravno, neiniciranih sa moje strane) ?
Pogledajte prilog 436364
Meni je stiglo desetak komada malopre na adresu na koju su mi već slali svašta (tj. nema šta da je verifikuju kad su mi već slali nešto na tu adresu). Ni na šta nisam kliktao :)

Има ли неко да се играо са овим лаки боксом модел M6CW? Неки кастом фирмвер? Ако сам добро видео - у питању је S905X3 чипсет.
I mene to interesuje.. Hteo bi da instaliram Eon. Takođe Netflix na boxu neće da radi preko daljinskog (u Orionovoj verziji Netfllix je kao na mobilnom telefonu i može samo preko miša da se koristi) ne mogu ništa sa USB da instaliram... Ako neko zna kako ovo uraditi bio bi zahvalan na odgovoru

Pogledajte prilog 436364
10 samo? 25 iz cuga! 😄

Stigao 41 email

IMG_2307.jpeg

Pozdrav, ne znam da li ovde mogu da pitam nisam nigde na forumu našao odgovor... Ako neko zna kako na Laki Boxu instalirati aplikacije kao kod drugih provajdera (Eon, Supernova, Yettel...na čije Boxove može da se instalira i smart Orion aplikacija)Hteo bi da instaliram Eon. Takođe Netflix na boxu neće da radi preko daljinskog (u Orionovoj verziji Netfllix je kao na mobilnom telefonu i može samo preko miša da se koristi) ne mogu ništa sa USB da instaliram... Ako neko zna kako ovo uraditi bio bi zahvalan na odgovoru. Hvala puno

Pregledao i po njihovim savetima preko Google chroma ušao u pley prodavnicu i uspeo da skinem npr. Televizo apk. Eon ne podržava🤔... Netflix i dalje ne radi preko daljinskog... I na žalost ni jedna od skinutuh aplikacija ne može da se postavi na početni ekran, treba ti veština i vreme da ih nađeš...

Nazalost kineska djubrestina mi ne treba ni zabadava, osim modula za sve ostalo nek prodaju sami sebi

Jedini razlog sto sam otisao na ovu stranicu je taj sto mi brzina vec dosta dugo ne prelazi 300 preko dana. Na kablu.

Da je nekad 200 nekad 800 pa ok, ali uvek 300 i ni makac, kao da preko dana limitiraju.
Nisam razmazen, znam da je u ugovoru "do 1000Mb/s" ali gigabit se ne secam kad sam imao, jedne mirne veceri oko ponoci...

Sreca pa sad imam i ovo povecanje brzine na mesec dana, kakva sprdacina.
Usto , sve cesci su i prekidi - rezultat: sumnjam da cu da obnavljam ugovor.

Prilozi

• 2024-04-02_15-19.png
    2024-04-02_15-19.png
    32.3 KB · Pregleda: 63
Istekla mi odavno UO sa sbb-om pa razmatram alternative. Išao u Orion poslovnicu, devojka kaže da u mojoj zgradi nemaju optiku nego se razvlače kablovi preko fasade zgrade do stana, što mi ne odgovara jer je to i slučaj sa sbb-om sada (a dolazi do čestih prekida, konekcija nije stabilna). Kakva su vaša iskustva? Nude ovaj sonic 250/60 i supersonic 450/100 ali preko tog satelita.

ali uvek 300 i ni makac, kao da preko dana limitiraju.
Bez brige nisi jedini:

Screenshot_20240402_161859_Chrome.png

Očigledan limit na 300-350 Mbps u trajanju 7 do 11 sati je češća pojava kod mene a rekord je ( za sad) kad je 2.5 dana konstantno bilo limitirano na ~320 Mbps max.

Očigledno da baš vole tu cifru 300 Mbps bez obzira na koji su paket prodali korisniku... Ja "imam" 500 Mbps paket a ti eto 1 Gbps...

Da nasao sam ali ti imas GPON a ja 10/2.5G xgpon to mi ne bi znacilo, ja vec imam 1G bridgovan i to mi je ok ali ako ocu da iskoristim brzi net ne mogu

ovi iz oriona nikakvu opciju mi nisu prizuli, ocekivano mrzi ih da zive a ne da se bakcu sa sfp modulima i ont oredjajima

Poslednja izmena:
Da nasao sam ali ti imas GPON a ja 10/2.5G xgpon to mi ne bi znacilo, ja vec imam 1G bridgovan i to mi je ok ali ako ocu da iskoristim brzi net ne mogu
moze uzmes 10Gbps paket dobijes 10Gbps ruter

Nazad
Vrh Dno