Tačnije da ti ja objasnim.Ja sam imao ranije jednu nazovimo je utičnicu u kucu gdje je ova prva vlasnica živjela.Tu je ona internet uzimala preko lan kabla.Ja sam izmjestio tu "utičnicu" na drugo mjesto i na isto mjesto doveo LAN kabal od kompjutera iz moje sobe do te utičnice(računaj da će jedno pored drugog prolaziti miloilaziće se i neće smetati jedno drugome).Sad ja sam doveo kabal optički iz Crne Gore i proveo ga od te nove "utičnice" do stare utičnice gdje treba njihov kabal da dođe i da se to splajsuje.Sad ako ti što nije jasno ja mogu još kraće napisati odnosno da li će moći moja optika koju sam sproveo od mjesta gdje treba da dođe njihov optički kabal do mjesta gdje će ruter da bude.Znači ja sam pomjerio wan "utičnicu" sa toga mjesta na drugo.Od koje opticke kutije? Od postojeceg ZOKa na zidu u stanu ili si iz podruma zgrade razvlacio (nesto si pitao u vezi podruma).
Kod mene je ok, isti graf u poslednjih 30 dana (koristim 1000/200 paket).
E cujem da je brdo montera otislo preko da radi, da podizvodjaci imaju problem sa radnicima da ne zna mnogo njih da popravlja prekide na optici pa tih par sto znaju su razvuceni na maxOd pola 11 nema neta, navodno prekid kabla negde. Do sad bi završili operaciju na mozgu...
Iskreno da ti kazem dok ne probas nista, na jednog lokalnog provajdera se isto tako ljudi zale, dok meni radi skroz ok, prvo probaj, ako ne valja promeni.Iskreno kada pogledam šta sve ljudi pišu o Orionu, posle SBB-a sve su manje sanse da ću se na njega prebaciti, iako vidim da ljudi sa Novog Beograda i nemaju baš problema, opet sam u dilemi jer vidim da su zamerke uglavnom česte, msm još ima vremena do isteka ali dobro ću da razmislim...
Ima online i za to kazu da ti se odmah aktivira net cim platis, ali ja jos nisam probao jer nisam imao odgovarajucu karticu, ne moze svaka, preporucuju visa, pa si me bas potsetio da probam. Evo stranice gde treba da se ulogujes za placanje: https://prodavnica.oriontelekom.rs/Razmišljam da do kraja meseca raskinem ugovor dok je bez penala pa pređem na pripejd internet a zanima me samo kako se dopunjuje/plaća, jel može online? Nisam video na sajtu da imaju online dopunu.
Plaćao sam sa master karticom bez problema na tom sajtu.Ima online i za to kazu da ti se odmah aktivira net cim platis, ali ja jos nisam probao jer nisam imao odgovarajucu karticu, ne moze svaka, preporucuju visa, pa si me bas potsetio da probam. Evo stranice gde treba da se ulogujes za placanje: https://prodavnica.oriontelekom.rs/
Drugar će tebi da da njegov EON slot a ti bi da ga prošvercuješ nekome za Orion slot?Za nekih mesec dana bi trebalo drugar da mi da slobodnu aktivaciju za eon smart ,ima light paket.Mislim da ima tu par sk kanala u paketu,pa bi je menjali za orion smart aktivaciju sa arenama.Ako je neko zainteresovan nek pise u inbox.