Jednostavno, nema šanse da profunka jer se kolje sa eltexom + njegov portforward uopšte ne radi kako valja. Mora da se otvore svi portovi na njemu i da to nefiltrirano ide do mikrotika.
U kombinaciji sa time da ruter gubi podešavanja, ovo jelte nije rešenje.
CCR-1009 ima 2, jedan gigabitni i jedan 10G. Ovaj od 10G je za kasnije proširivanje 10G mreže u stanu. Ovaj od 1G je za optiku (uz transiver).
Zašto nisi stavio eltex u brigde mod? Meni je od prvog dana tako, već više od godinu i po i niti znam kako mu radi portforward niti me zanima, sve radi moj ruter na kome je podešen pppoe, eltex je sveden na ulogu glupog kablovskog modema.
Danas potpisao novi ugovor, trebalo bi da me prebace sa 100/5 na 200/20 za isti novac.
Cekaj, nisam te razumeo. Uzeo si gpon sfp? I njihov kabl si ustekao u svoj mikrotik? Ja sam to pokusao ali ne radi... tako da mi je eltex u bridge modu...
Ako ti je ovo kao sto si napisao, javi kako si uspeo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ah sve mi je jasnoMoja firma ima brdo usluga kod njih na drugim lokacijama, pa preko biznis podrške. Bez nekog biznis naloga koji je u vezi sa privatnim - no dice.
Nice
Koliko dugo je trajao setup sa njihove strane?
Okaci neki speedtest.![]()
Mikrotik - v1
Sta je v1Cisto pitam jer me zanima da li bi RB3011 mogao da izgura 1gbit
Nemam poverenje u fabričke rutere kad su ove brzine interneta, a sa ovim mojim rešenjem dobijam da kad torrent ide 22MB/s, nije ograničen u klijentu, sve radi QoS na PC mašini (200Mbps link) ping bude oko 1ms do provajdera. Vidi skrinšot s laptopa:
Pogledajte prilog 248729
Ono što hoću da kažem da low power PC mašine mogu dosta toga da reše ako se koriste kao ruteri![]()
Sta je v1Cisto pitam jer me zanima da li bi RB3011 mogao da izgura 1gbit
Nema sanse.
Ne lupetaj, plz
Verovatno, ali ether-->ether/master port. [emoji23]Nema sanse.
Sve se to okači na zidUz 3x veći fizički prostor.
Cekaj, ako moze sad finalni odgovor
Eth1 = wan, eth2 = dhcp i iz njega sve u externi gigabitni switch, i u toj konfigiraciji rb3011 ne moze da izgura gigabitnu brzinu?
I sta sad na kraju, da li njihov Eltex u bridge mod i uzeti neki ruter ili ne? Uzeo bih 100/10 i fiksni tel. Isao bih iskljucivo preko wifi-ja na 2 kompa i laptop. Da li stvarno njihov ruter ima slabiji signal preko wifi-ja?
Evo degenerici mi sjebase net jer sam trazio da mi prebace ruter u bridge mod.
Aj sto su mi sjebali net dok sam igao ranked dotu nakon cega sam ih zvao i rekose, bice to za 10ak min sve ok, momci rade na tome. Reko ok, ne mora za 10 al nek bude gotovo kada se vratim kuci za sat ipo. Evo dosao i stoji mi zuti trogao.
Zaboravih kako se zove onaj *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* koji mi je rekao da ce sve biti za 10min da odem sutra lepo licno da ga pitam jel retardiran posto su mi tu u blizini.
Dunsteri su to,lepo je receno milion puta kakva im je tehnicka podrska.
Ulaze gde mogu
Salim se. Pa ako imas nekoliko opcija, izaberes koja tebi odgovara. Meni su iz hodnika kabl sproveli do stana kroz vec postojecu rupu od proslog provajdera, ali da sam im trazio da izbuse negde drugde, izbusili bi.
Tako da im slobodno predlozi, mislim da nece biti nikakvih problema, a sto se tice pripreme, ne znam iskreno sta bi tio mogao da uradis pre njihvog dolaska. Pripremi metlicu i djubrovnik da pokupis ono sto ce da popada oko tog zida koji su busili![]()