Šta je novo?

ORION telekom (NeoBee) ukidanje mejla. Šta zakon kaže?

joza

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2006
Poena
309
Pozdrav pre svega, problem koji imam glasi nekako ovako, pošto radim u školi kao profesor informatike i od kako sam tamo uveo sam dosta izmena što se tiče interneta, mreže i uopšteno svega oko računara. Pre par meseci uspeo sam da se izborim i da dovedem SBB (BizSmart Pro) u školu a pre toga smo imali TRI interneta (Telekom, Orion i neki lokalni wi-fi). Jasno je da mi pored SBB-a oni nisu više potrebni sa svojim brzinama DO 10/0,000215 :D.
U medjuvremenu Orion je ukinut i tu problem i počinje...
Mejl adresu ne mogu da korisitm poslednjih 4 meseca kako valja uvek im je nešto u prekidu, pa ne radi slanje, pa se pristigli mejlovi ponavljaju i trako u krug... kontaktirao podršku bar 10 puta u tom periodu... to je posebna priča...
Uglavnom kako mejl adresa [email protected] jedina koja se koristi u školi i koja se koristila unazad godinama dok nismo sad prešli na SBB ona trenutno nema nikakvu funkciju sem zbunjivanja a uz to i ne radi.
JAKO je teško naterati ostale škole, ministarstva, administracije, gradske uprave i ostale da u svojim mejl klijentima stave naše nove adrese i ako je prošlo skoro dva meseca mejlovi i dalje stižu na @neobee.
Iz ORIONA pored svih mojih kukanja i molbi da odrade redirekciju dolaznih mejlova, ukinu mejl adresu (ali da server bar nešto javi kad se pošalje poruka ma nju) ili da bilo šta urade oni jednostavno kažu da je taj domen na starom serveru i da nemaju mogućnosti...
Na internetu sam probao da nađem zakon koji kaže nešto o tome (ukidanju, suspenziji ili nešto vezano za prava korisnika odnosno vlasnika mejl adrese)
Nešto slično https://www.dropbox.com/s/xrvqcrd60gsaafg/Pravilnik_email.pdf?dl=0
Šta mi je činiti? Predlog, sugestija, savet...
Hvala

Poslednja izmena:
Taj pravilnik je za gov.me (verovatno postoji slican i kod nas), ali ne vazi za adrese javnih sluzbi kod privatnih firmi.

Vi ste sa Orionom/NeoBee-em imali komercijalni ugovor, posle koga oni nisu u obavezi da vam odrzavaju e-mail naloge. Jedino da se dogovorite da platite da vam odrzavaju e-mail naloge.
Da li lazu da ne mogu ili ne nije toliko bitno, ovo je komercijalna usluga, ne prijateljska :(

Pamet u glavu zato, i bez koriscenja e-mail naloga vezanih za providera.

Да ли постоји неки активан уговор, пакет, било шта везано за стари налог? Код свих провајдера се мејл гаси оног тренутка када истекне уговор, једино решење је да се обнови или да се некако одржава та адреса. Ја још увек користим sezampro мејл који је такође под Орионом али имам неки налог само за мејл и доплаћујем колико је потребно. Ако више ништа не плаћате Ориону, не можеш да очекујеш да они тек тако одржавају налоге.

Ne ocekujem odrzavanje naloga, ugovor je bio ADSL , Hosting i Domen to je sad sve prebaceno na SBB a oprema uredno vracena i vise sa njima nemamo nikakvih dodirnih tacaka. I ja sam se nadao da ce ta mejl adresa biti izbrisana ali je ona i dalje aktivna i ne mogu nista da uradim. Kao sto rekoh redirekciju nisam mogao da uradim ni kada smo bili aktivni korisnici ORIONA sama podrska je i tad bila na najnizem mogucen nivou, citajuci po forumima iskustva sa njima su slicna kao moja ili jos gora...

I meni se isto desavalo ali tek sad, godinama kasnije nego vama. U glavnom koliko sam shvatio, Oriona vise nema, pa sad treba da se promeni sve na sezampro podesavanja, pa moze dalje da se koristi neobee adresa.

Nazad
Vrh Dno