Šta je novo?

ORION Telekom - Internet za poneti

Ja imao i nisu iskutva neka mada je to meni bilo za lokaciju n kojoj nije bilo sanse za bilo kakav drugi net, pa samo da se surfuje po malo i proveri mail...Slabo je to a i nisu sirili mrezu tako da ja to ne bih opet uzeo

Da li bi mogao malo detaljnije da objasnis svoje iskustvo?
Kvalitet signala, stabilnost veze, brzina, protok!?

Osim ako ti cena i "mobilnost" igraju ulogu, uzmi standardan wifi paket ukoliko je moguce na toj lokaciji.

Treba mi nesto prenosivo, sada koristim Vip-ov internet ali problem mi je ogranicenje prenosa, a i brzine...

Da li bi mogao malo detaljnije da objasnis svoje iskustvo?
Kvalitet signala, stabilnost veze, brzina, protok!?

Pa evo:
Ja sam kupio praktično za vikendicu, koja je na ibarskoj magistrali, za tu lokaciju su mi rekli da će "sigurno biti dostupna".Naravno od toga ništa.
Veza je nestabilna, u gradu gde je bilo signala razlikovalo se od lokacije do lokacije.
Brzina deklarisana 750kpbs.Onde gde sam merio nikad nije bilo preko 500kpbs.na kraju sam dongle dao prijatelju u Ugrinovcima i tamo se on mučio malo ima malo nema...

Meni je potreban za po gradu, da mogu malo da surfujem, posta, skype i ponekad mozda YouTube...
Kao sto sam vec rekao imam Vip-ov internet, radio ok ali je skup jer mere kolicinu, a kada je potrosis smanje ti brzinu...

koristim, ok funkcionise.... u poedinim delovima grada nema signala, iance generalno je ok!

Da li mozda jos ko od clanova foruma ima neko iskustvo sa CDMA tehnologijom pristupa internetu?

Pa i nije za očekivati mnogo sa CDMA, to mu dodje kao savremeni dial-up.

Pa nije bas...
Vise je kao UMTS koji radi na 400 MHz, a brzina mu je do 1 Mb/s. I sto je vrlo bitno da je bez ogranicenja prometa.

Evo ja se zeznuh i uzeh orion telekom-internet za poneti od 1mb.Uzas!Pogledajte ove dve slike i sve ce vam biti jasno.Kolika je to ne stabilnost protoka u razmaku od nekoliko minuta.Slika 1.pngSlika 2.png

koristio sam internet za poneti i zadovoljan sam bio 15 dana sam ga koristio jer adsk nisam bio platio.cak sam gledao i utakmice na njemu i radilo je odlicno.mislim da cu ga opet koristiti imam pripeid znaci uzimam uplatim kada hocu.

Moje iskustvo, uzeo sam ga na popustu po ceni od 5900 jer imam adsl kod njih, dali su mi test period od mesec dana da isprobam i fino je radio brzina oko 1 mbps fino, signal uvek pun, kasnije mi se desavalo iako je signal pun da brzina bude 0.12 ili 0.07 cak, zvao sam podrsku i naravno nikakvih problema nisu videli. Kasnije je radio, retko kad oko 1 mbps, ali dobro. Inace nisam znao, tj. nisu mi rekli da mi se ovaj ugovor za adsl produzava, tj. krece novi ugovor od datuma kada sam uzeo Internet za poneti, a i internet za poneti mi je bio na 2 godine, iako sam ja mislio da je samo na jednu. To je pisalo u ugovoru samo sto ja nisam procitao, a i fina radnica mi nije objasnila. Zakljucak, Internet za poneti nije los za mejl i neki obican surf ili youtube u nizoj rezoluciji moze ukoliko internet radi na "normalnoj" brzini, igrao sam WoT i nije bio toliko veliki ping, moglo je da se igra. Inace, ne preporucujem.

koristio sam internet za poneti i zadovoljan sam bio 15 dana sam ga koristio jer adsk nisam bio platio.cak sam gledao i utakmice na njemu i radilo je odlicno.mislim da cu ga opet koristiti imam pripeid znaci uzimam uplatim kada hocu.

Gledao si utakmice na 1Mbps? Prepaid i Orion?

gldao sam utakmice preko striminga na sajtu utakmice.rs

Novi paketi Interneta za poneti rade odlično, brzina je više ne go ok za ovakav pristup netu.

3048441795.png

To je ono gledaš tekmu i umesto igrača na terenu vidiš 10 kockica u plavoj, 10 kockica u crvenoj i još tri kockice gratis.
Ovo je tačno tako... Nepropručujem Orion za poneti nikome!
Naime, uzeo sam: Int2Go do 2 Mbps, godišnji paket 9.990; a dobio sam brzinu Dail Up, čak i goru nego pre 10 godina.... Svakako, ljubazna prodavačica mi je tvrdila da mogu i na Zlatiboru da ga koristim, a u centru Beograda ce protok biti - fantastičan. Ona je pokazala ne znanje ili je lagala, kasnije podrška nema odgovor za tako slab protok... Sve u svemu katastrofa.

Kakva su trenutna iskustva, da li se nešto promenilo? Int2Go pripejd mi je potreban baš za pomenuti Zlatibor, a nisam uspeo da pronađem drugu pripejd varijantu sa flat planom.

Ja ga uzeh prošle godine u avgustu kad sam išao u bolnicu, platio 4500din onaj prepaid paket. Samo ću reći da sam bukvalno bacio pare kroz prozor, jer je prosek brzina bila samo 0,5Mb. Nisam ga ni koristio.

A s' obzirom da je lokacija u centru grada, priča o slabom signalu ne pije vodu.

Uzeo sam Telenor postpaid internet i rešio problem.

Ne uzimati i zaobici u sirokom luku. Bazna stanica mi je na 500 metara od zgrade, 2 sprat, stan gleda na nju, ruter pored prozora i dnevno po 4,5 x resetujem modem jer neta jednostavno nestane. Dial up je bio extraa ovo je mucenje. Kada net kada radi (retki slucajevi ali desava se) otvara sve normalno, brzina down ide od 113 -140 ... I to se desi mozda 2,3x mesecno na par sati. Kada zabode onda nista ne pomaze. Izgubices zivce. Uzmi postpejd kod nekoga od operatera sto daju popust na pretplatu i uzivaces. Ovako ces samo da se nerviras svakodnevno vise puta.

Poslednja izmena:
Evo samo da dokumentujem uz ovu temu skrinšot brzine ovog neverovatne tehnologije na 400 mhz za koju na Orion sajtu kažu da ima bolju pokrivenost od mobilne mreže. I ništa ne pomaže, ni reset modema, ni premeštanje modemu na drugu lokaciju, a tek zvanje onih neupućenih u kol centru... Slika sve govori. Cena? Sitnica 1119,20 RSD mesečno. Da li se žaliti Ratelu? Inače sam se još 28.januara prijavio da me prebace na WiFi i čekam i dalje, Orion telekom - ozbiljna veza.
orionlosinternet.png

Da li se žaliti Ratelu? Inače sam se još 28.januara prijavio da me prebace na WiFi i čekam i dalje, Orion telekom - ozbiljna veza.

Ako nisi uspeo da rešiš sa njima problem, onda Ratel i priloži sve dokaze koje imaš od njih. Kada si zvao CallCentar, kada su pokušali da reše problem, ako imaš email prepisku sve to lepo spakuj i pošalji Ratel-u, mislim ako hoćeš, ako ne onda koristi to što imaš :) Takođe navedi da nisu ispoštovali zahtev koji si podneo za WiFi itd... spakuj sve što imaš i to je to...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno