Šta je novo?

Orion telekom Blacklistovan?!

srkiller

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
915
Od petka ne mogu da posaljem mejl iz Outlooka, odmah po kliktanju send, dobijam ovaj error sa servera:

The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was 'moja [email protected]'. Subject 'test', Account: 'ja', Server: 'xxxxxx.com', Protocol: SMTP, Server Response: '550 5.7.1 <[email protected]>... Relaying denied. IP name possibly forged [178.253.195.66]', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 550, Error Number: 0x800CCC79

Preko Oriona imam ADSL, pa jel ovo gore znaci da moj mejl server ima ovu Orionovu IP adresu kao blacklistovanu ili sta?
Jel se dogadja jos nekom ko koristi Outlook ili sl., a ima ADSL kod Oriona?

Hm, probao sam i sa ukljucenom auth. , stalno mi izbacuje prozor za login sta god da ukucam..
LM, ali evo sada je novi error:

An unknown error has occurred. Account: 'ja', Server: 'mojserver.com', Protocol: SMTP, Server Response: '554 smtp-proxy.oriontelekom.rs You have been banned because of sending virus or SPAM', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 554, Error Number: 0x800CCC6F

Hm, sada sam promenio outgoing port na 2025 i radi slanje mejlova. Do petka je radio i sa portom 25, ali ko ce ga znati ..

P.S.
A sada sam probao port 25 i radi najnormalnije sa Telenora i Telekoma. Samo sa Oriona ne.

Ja imam njihov ADSL (bivsi sezampro) i radi bez problema.

a sta je ovo "smtp-proxy.oriontelekom.rs".

ako svaka konekcija na port 25 ide preko nekog njihovog proksija, mozda je ip proksija (koji svi adsl korisnici dele) blokiran na mailserveru.
a kada probas druge portove onda sljaka jer ne ide preko tog proksija vec direktno.

Poslednja izmena:
Orion Telekom Tech support? ringi ringi? report D problem? :) Meni to deluje kao najjednostavnije resenje...

a sta je ovo "smtp-proxy.oriontelekom.rs".

ako svaka konekcija na port 25 ide preko nekog njihovog proksija, mozda je ip proksija (koji svi adsl korisnici dele) blokiran na mailserveru.
a kada probas druge portove onda sljaka jer ne ide preko tog proksija vec direktno.

Upravo tako,
na http://www.mxtoolbox.com/ kaze da je taj IP proxy Oriona blacklistovan kod zen.spamhouse.org *i jos 3 neka) ciji filter moj mailserver inace koristi.

A jedna od mogućnosti je da ti je tvoja mail adresa registrovana kao pošiljalac spamova (desilo mi se nedavno kada sam pomagao prijatelju na Sezampro-u), pa su je blacklistovali.

A jedna od mogućnosti je da ti je tvoja mail adresa registrovana kao pošiljalac spamova (desilo mi se nedavno kada sam pomagao prijatelju na Sezampro-u), pa su je blacklistovali.

Palo mi je i to na pamet, ali ne... mxtoolbox.com kaze da moj server nije ni na jednoj blacklisti... dok Orion jeste.

pop3 server

Ja sam imao problema da primam poštu na moju mail adresu,prvo nije radio pop3 server ,a posle toga imap server.Inače sam bio na bivšem Neobee-ju.Posle sam prebacio da primam poštu preko Gmaila !I zbog toga sam sad prešao na kablovski internet.

U medjuvremenu su resili problem, evo ga i citat iz teh. podrske:
Potpuno razumemo Vasu potrebu i nezadovoljstvo, i mozemo Vam reci da su sada problemi koju su se stvorili kao posledica unapredjivanja anti spam filtera, otklonili i sve bi trebalo da funkcionise kao i ranije.

Lepo.. Ubr da pitam i ja nesto, jel treba da menjam neobee-mail servere?

Poslednja izmena:
ne moras da menjas ali i mozes ako hoces

Nazad
Vrh Dno