Šta je novo?

Orion IPTV preko monitora - POMOC

mat

Cenjen
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poena
159
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Pozdrav,

U maloj sobi u stanu nisam imao potrebu za velikim tv-om (32"+) pa sam resio da kupim monitor za komp sa HDMI. Nasao sam na oglasima Dejana Dapcevica iz NS koji prodaje monitor koji ima d-sub,dvi,hdmi,zvucnike i usb-mislim odlicno i kupim, 22" je btw. Medjutim monitor koji mi stigne ima samo d-sub, dvi,USB B type i audio-in. Naravno lik se pravi lud, nece da prihvati robu nazad, nece da mi umanji cenu..i ja ostanem sa tim monitorom. Nabavim adapter DVI2HDMI i povezem iptv.
Dobijem tv ali bez zvuka.

Posto ima USB type B i audio-in koji je najlaksi i najjeftiniji nacin da mu napravim zvuk? Uopste ne mogu da nadjem na netu a ne bih da eksperimentisem i bacam vise novac.
Molim za pomoc nekog ko zna.

Hvala unapred

imam novi orion stb sa hdmi i cinc konektorom. napred ima usb. a audio in na monitoru je isti kao ulaz na zvucnoj kartici za zvucnike zeleni ulaz kao cinc

stb je povezan preko hdmi na dvi u monitor. ide hdmi kabl a na ulazu je adapter hdmi u dvi. uz stb sam dobio cinc kabl. stb ima cinc pozadi i hdmi. a napred usb. probao sam pored tog hdmi da povezem cinc kabl sto sam dobio u monitor da stavim jedan audio cinc ali samo zakrci u jednom polozaju. pretpostavljam da mi treba neki tipa 2.1 sistem pa iz stb cincom u njega a iz njega u monitor? jel tako?

Ako je kao zeleni izlaz na zvucnoj karti, to nije cinc vec 3.5mm bananica, ako imas neku staru mini liniju mogao bi mozda da iskoristis (audio izlaz iz stba povezes sa mini linijom)

nece dovuko sam stub cisto testa radi. cinc ide iz stb u aux na stub. monitorov audio in ne diram. nema nikakav zvuk probao sam dva kabla. isti stub pusta preko kompa muziku iz kompa u aux i to je to..

a kad bih imao monitor za komp sa zvucnicima ugradjenim onda bi pustio ton preko dvi?

Nazad
Vrh Dno