Šta je novo?

orion dvd-4200 crko

darkandroid

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2006
Poena
301
Posedujem Orion dvd-4200 u koji je slucajno dospeo disc sa firmware-om za daewoo dv-700s.Problem je sledeci sada kad upalim player na tv-u se pojavi screen daewoo electronics i nista nece da ucita!Nosio sam u nekoliko servisa u Nisu (inace sam iz Nisa) i rekli su mi da nemogu da ga poprave!Mene zanima dali je moguce nekako,da se skine taj firmware,i stavi njegov pravi uzpomoc kompjutera i nekih externih dzidzamidza posto ovaj nece vise da mirise disc-ove!

za bilo kakve odgovore hvala!

Moze, ali se mora sam cip skinuti i reprogramirati na programatoru i opet imas svoj stari DVD player
,)

Ajde pogledaj koji je procesor u njemu (ESS ili MTK) i javi se.
Mislim da ti mogu pomoci, sa skidanjem flesa i reprogramiranjem.

Arrow

uhhhhhhh!

Chip je (ess vibrato II es6688fa f224 ttwdq49926a)!
Ja sam video ove zezalice data kabli za mob i MTK toolv3152 i dobra je stvar,ali ovaj dvd nema pristupa za kabli verovatno zbog ovog drljavog chipa "ess" ne znam kako njemu moze da se pridje osim da se odlemi!
saljite odgovor sto pre (Cale,Skalper,Moj,Vrat) :)

Poslednja izmena:
trebalo bi da je ESS, ako Kinezi nisu sklopili jos koju verziju

,)

Imas li sanse da nabavis full flash dump ?
Ako ima, ja cu ti uraditi fleshovanje, tj odlemljivanje i programiranje chipa.
Bar reci sta je kompatibilno sa tim plejerom, ili kako izgleda.

Arrow

Mislim da je kompatibilan i sa Strong 1700 modelom koji se još tu i tamo prodaje kod nas..

Mislim da NIJE.
Jer ja imam strong 1700 (aka Orion 2602) i ne bih rekao da ide isti firmware.
Ali nisam 100% siguran jer taj orion 4200 nisam video.

Samo jos da razjasnim, flash dump ima tacno 1 Mb (odnodno onoliko koliki je fles cip unuter plejera).
Sadrzi vise segmenata, uglavnom loader i firmware, tako da samo firmware obicno NIJE dovoljan.

Pozdrav,
Arrow

ArrowSat je napisao(la):
Mislim da NIJE.
Jer ja imam strong 1700 (aka Orion 2602) i ne bih rekao da ide isti firmware.
Ali nisam 100% siguran jer taj orion 4200 nisam video.

Samo jos da razjasnim, flash dump ima tacno 1 Mb (odnodno onoliko koliki je fles cip unuter plejera).
Sadrzi vise segmenata, uglavnom loader i firmware, tako da samo firmware obicno NIJE dovoljan.

Pozdrav,
Arrow

Ja sam probno flešovao Strong 1700 sa nekim Orion FW-om, i radilo je bez problema.. Ako baš mora, proveriću koji i odakle.. :)

Pa kao sto rekoh, orion 2602 i Strong 1700 su isti uredjaji...
Ali za Orion 4200 nisam siguran da je isti kao orion 2602 (a samim tim i strong 1700).

Arrow

ArrowSat je napisao(la):
Pa kao sto rekoh, orion 2602 i Strong 1700 su isti uredjaji...
Ali za Orion 4200 nisam siguran da je isti kao orion 2602 (a samim tim i strong 1700).

Arrow

Ja sam kriv, prebrzo sam preleteo preko poruke.. :) Jedino što mi pada na pamet je da čovek pogleda tačnu oznaku mehanizma, pa da vidimo sa čime se to slaže..
Poz.

Epa pojma nemam osim chipa i seriskog broja nista neznam! gde mogu da vidim broj mexanizma?

Slikaj ako mozes player, pa "okaci" slike da pogledamo sta tacno imas
,)

I to ga slikaj iznutra, spoljni opis nas ne zanima :D.

evo i fotografija!
my.php

my.php

my.php

my.php

my.php

to je taj shit od dvd-a!
pa vidite sta moze da se izmuva!
pozdrav!!!

Poslednja izmena:
Sto shit, pa nije los uopste ni na izgled ni unutra....

Evo potvrdjujem da imam sav potreban alat i znanje da ti ga vratim u zivot, jedino nam "bios" nedostaje.

Posalji ti taj fajl original ako imas firmware od njega da vidimo ima li nekih slicnosti sa drugim proizvodjacima. Nije lepo da si se toliko pomucio i da na kraju nista ne uradimo...

Pozdrav,
Arrow

:

Posalji mail na pm ili me kontaktiraj na icq#223158839

I jos jednom hvala za paznju posvecenu mom problemu!
Pozdrav!

Jeste rešili problem? :smoke:

jos nismo.
cekamo da se nadje neko ko ima originalni software za ovaj plejer.

Vrh Dno