Šta je novo?

Orion ADSL i "cenzura" ?!!?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Danas sam primetio da je news DL usporio, a od skoro uopste ne radi. Ipak, vidim da nije do mog accounta, ali rekoh da proverim - odem na www.newshosting.com i sajt ne radi. Posto sam hteo da skinem nesto, potrazim istu stvar na torrentu i odmah vidim da iptorrents.com isto ne radi. Krenem redom, 80% trackera ne radi. U isto vreme, facebook, youtube, 9gag, benchmark, engadget, sve radi ko zmaj. To potvrđuje i speedtest.net. Napravim onda tethered 3G konekciju preko telefona, Telenor - sve radi. News download preko Alt.Binz-a, newshosting sajt, iptorrents.com, ostali torrent trekeri...

Jel moguce da Orion / Telekom rade ovo namerno? Šta, SOPA / ACTA priča nije stvar prošlosti?? WTF se dešava??!

Bas sam danas primetio da ad networks mi ne rade - lijit.com i intergi.com (serviraju sasvim normalne reklame). Nemam pojma zasto bi njih blokirali takodje. nzbsrus.com radi kao i giganews

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da pristupim yahoo.com, ovi ostali (asia, europe...) uglavnom rade. Naleteo sam na jos par mesta danas da nisam mogao da pristupim, nadam se da je ovo samo trenutno :S

edit: hmm upravo je proradilo sve :D

Poslednja izmena:
Vezbaju firewall-ove, vezbaju. Samo nek probaju - odmah sve pare konkurenciji...

Nadam se da su samo u pitanju neki problemi. Ja kod mojih imam Orion i razmisljam da se prebacim (iako sam sa njima jos od 2004-e). Imam probleme i sa SMTP podesavanjima na mom sajtu (naravno svuda drugde sve lepo radi). Naravno, zvao ja njih i oni me napravise ludim. Nekako sam uspeo to sam da resim...

Isti problem sam i ja imao zadnjih dan-dva sa torrentima (IPTorrents i Yuwa) i Orionom!

Ja skidam sa news servera i nisam primetio nikakve probleme, za sada. Samo neka se igraju, ISP se sada već prilično lako menja.

Noćas su jedan po jedan krenuli da rade, opet. Nije problem ako Orion to uradi, ali ako uradi Telekom, biće za.ebano

Koliko sam cuo Orion ima i nezavisne linkove ka inostranstvu, samo je pitanje da li ih koriste za ADSL korisnike.

Iptorrents nikome nije radio jedno vreme.

Nazad
Vrh Dno