Šta je novo?

Original Samsung micro usb kabal?

MPM

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2013
Poena
195
Pre oko godinu dana sam kupio u Samsung prodavnici u Uscu za 1300din, oko 60cm duzine i sada mi treba opet medjutim imaju samo od 1.5m za 2500din. Uzimao sam ranije neke druge, hama i sl kineske varijante i uglavnom ili jedva nabodem u telefon pa rizikujem da mi osteti ulaz ili se micro ulaz klima i gubi kontakt dok original Samsungov usb klikne i ne mrda. Samo mi nekako trulo da dam 2500din za jedan usb, a hteo sam i 2 komada, da zamenim na jednom punjacu, pregrizla mi macka, drugi se ostetio pa ne puni kako treba.

Dal je realno da vise ne prave krace kablove za normalnu kintu...

U ProMobi, ovlašćenom servisu za Samsung, original microUSB kabl 80cm je 262din, a 1.5m je 505din. Baš malopre sam uzeo za sebe po jedan.

Edit: Premerih, kraći je 80cm. Duži je možda i duži od 1.5m, ali ga još uvek nisam otpakovao.

Poslednja izmena:
Hvala idem sutra, zvuci neverovatno, 5x jeftinije. Oni bezvezni kineski kostaju oko 600-700.

Poslednja izmena:
Samo Ugreen sa aliexpress-a. Imaš i od 3 metra za 3-4$ i kvalitetniji ne postoji. Niko ne nudi ni 24AWG a kamoli 22AWG koliko on ima. Pozlaćeni konektori, kad uđe ne mrda. Ceo kabl kvalitetan i debeo.

Bas ti hvala, porucio par komada i za sebe i za brata. Deluju odlicno, skoro sve ocene su im 5, kao da su neki i ojacani malo pa valjda nece macke da grizu, ove tanje precvika iz jednog griza.

Odličan je kabl, ja njime povezujem eksterni HDD na komp. Baš se vidi da je kvalitetno odrađen.

Bas ti hvala, porucio par komada i za sebe i za brata. Deluju odlicno, skoro sve ocene su im 5, kao da su neki i ojacani malo pa valjda nece macke da grizu, ove tanje precvika iz jednog griza.
Nema na čemu. Debeli su i jaki.
Inače, ovi od 3 metra su 20AWG.
Najkvalitetnije koje imaš su 24AWG i to čovek koji prodaje samo u Australiji i ne šalje van nje. Ugreen su mnogo kvalitetniji od tih.

Što se mačke tiče, ona će gristi sve i kad tad će otići. Burazer ima taj problem, pa je kablove obmotao pertlom. Izgledaju kao braided kablovi, samo sa mnogo dubljim ometam :D
Ili to ili da mažeš kablove limunom/limontusom/koncentrovanim limunovim sokom. Brat kaže da to baš ne vole i beže od toga. Ne znam da li je to individualno, ali nije skupo, pa vredi probati.

Ja sam kabal od slusalica za igrice i jedini preostali usb za mob ubacio u plasticno crevo kroz koje se provlace kablovi za struju. Tanko je i vrlo lako, ali opet je kruto i nije bas prakticno, mada mi je bila jedina opcija. A limunom sam mazao plasticni otirac za obucu jer ovaj lize tu plastiku sto me izludjuje.

Kad rece pertla, sada mi pade na pamet da napravim od nekog debljeg platna omot, da usijem oko kabla pa valjda tako nece da grize, a opet je bolje nego ova plastika.

Postavicu slike ovih kablova i utiske kada stignu.

Poslednja izmena:
Stiglo, sve je na broju i mestu.

https://www.aliexpress.com/item/Ugr...-Sync-Data-Cable-for-Samsung/32755920140.html

https://www.aliexpress.com/item/Ugr...ung-Android-5V2A-Data-Mobile/32723650227.html

Od prvog sam narucio od 25cm i 1.5m, taj kraci je odlican, lako se sakriva, a deluje jak. U odnosu na ovaj originalni Samsungov su mozda i duplo deblji. Ovaj prvi ima ulaz kao Samsung dok je drugi slican kao tip C, moze kako god okrenes. Zavisi od uredjaja, negde se klimaju vise, negde manje, ali koliko vidim klima se i Samsungov, samo mozda malo manje. Medjutim ne gube kontakt. Odlicni kablovi.

Vrh Dno