Šta je novo?

Original i "cudni" Verbatim CD-i

Iscelitelj

Čuven
Učlanjen(a)
16.06.2003
Poena
604
Skoro sam nabasao na Verbatim CD-R na kojima pise Platinum. Inace su na 40x. Narezao sam jedan audio CD, ali nisam mogao da ga procitam u discman-u. Problem je do CD-a, zasigurno. Kostao je 30 dinara!

Je l' istina da postoje "cudni" Verbatimi i, ako jeste, gde se mogu naci oni originalni?

thunderchase je napisao(la):
Skoro sam nabasao na Verbatim CD-R na kojima pise Platinum. Inace su na 40x. Narezao sam jedan audio CD, ali nisam mogao da ga procitam u discman-u. Problem je do CD-a, zasigurno. Kostao je 30 dinara!

Je l' istina da postoje "cudni" Verbatimi i, ako jeste, gde se mogu naci oni originalni?

Verovao ili ne, to jesu originalni Verbatim diskovi iz neke njihove fabrike u Indiji.

Savet: izbegavaj Verbatim, imas odlicne TDK, Princo, MMore ...

A ima puno i "nezvanicnih" fabrika za Verbatim, kod nasih komsija Bugara recimo.

I meni se desavalo da narezem audio disk na 8x (u pitanju je Verbatim Datalife 40x) i da ne mogu da ga procitam na npr. muzickoj liniji, a na DVD plejeru i u kolima mogu?!?

Ako hoces Verbatim, imaju i oni odlicne serije:
"Verbatim DataLife 40/48x, extra protection surface" Made in JAPAN
Obrati paznju na ovo poslednje!

Skoro sam naleteo na ovakav oglas:

Diskovi su "Made in India" i "Made in Mexico"
odlicnog kvaliteta

U pitanju je VERBATIM DataLife 700mb CD-R speed 48x
Extra Protection Surface - Slim Kutija
boja diska ( gornja strana bela - donja svetlo zelena )
(svaki disk je zapakovan u celofanu i nalazi se u kartonskoj kutiji od 200kom)

Nisam naveo telefon [jer nije reklama].
Da li ovi diskovi zaista vrede ,s'ozirom na cenu od 29 din/kom
sa slim kutijom ?

andjelkoyu je napisao(la):

odlicnog kvaliteta

sa slim kutijom ?

Ma ne vrede nemoj da uzimas dzabe za iste pare imas Princo sa mnogo boljim kvalitetom. Kupim ja 10 verbatima i puknu mi 9, a kupim 100 princa ne pukne nijedan pa naravno da sad izbegavam da kupujem verbatim.
Cuo sam pre da se Verbatim negde pravi i kod nas cini mi se da u Ivanjici ili tako nesto slicno, pa vidite da li se isplatiti kupovati ih. Mislim oni "originalni" su mnogo bolji, tj oni koji se prave negde u nekim boljim fabrikama.
Ma PRINCO bre!!!

ja sam sasvim slucajno pazario verbatim pastel i tek kasnije provalio da su taiyo yuden! vidim i po stranim forumima ih hvale, gde uglavnom svi kazu da je (od Mitsubishi Chemicals) jedino Verbatim DataLifePlus Metal/Super Azo dobar, a da su ostali shit. i za princo kazu da su shit, a kol'ko vidim ima i bitnijih podataka od toga dal' ce disk da pukne il' nece. ;)

a sta mislite o mmore diskovima??

imaju neki "aspirin" logo na sebi, par sam ih narezao i svi su ok??

da li neko ima iskustva sa njima??

Te Platinume mislim da pravi firma CMC Magnetics Corporation kao i Philips medije, a inace "pravi" i ne postoje, jer sve ostale tzv. originalne Verbatime pravi Mitsubishi Chemicals.

TEP3A je napisao(la):
a sta mislite o mmore diskovima??
imaju neki "aspirin" logo na sebi, par sam ih narezao i svi su ok??
da li neko ima iskustva sa njima??

Prave ih BAYER i neki Indijci(valjda) u kooperaciji, materijal je OK, kvalitet postojan, a za multimedijalni(kako god to da otrcano zvuci) sadrzaj su bolji od ostalih(bar tako tvrde neki od ovdasnjih massproduction rezaca).

andjelkoyu je napisao(la):

odlicnog kvaliteta

sa slim kutijom ?

Mnogo su bolji oni Verbatim Pastel diskovi Made in Japan, a poticu iz Taiyo Yuden fabrike.

Alexandar je napisao(la):
...
Mnogo su bolji oni Verbatim Pastel diskovi Made in Japan, a poticu iz Taiyo Yuden fabrike.

Verbatimi 48x extra protection,...etc.etc., Made in JAPAN su takodje Tayio Yiden, a cena je PROMOTIVNA, zato su tako jeftini.

BokiPK je napisao(la):
Verbatimi 48x extra protection,...etc.etc., Made in JAPAN su takodje Tayio Yiden, a cena je PROMOTIVNA, zato su tako jeftini.
gde su najpovoljniji verbatim made by ty?

Valjda zavisi i od pisaca koji imate; do sada se pokazivalo da se ovaj ili onaj pisac ne mirisu sa pojedinim medijima po pitanju ovih ili onih gresaka i situacija nije uvek ista na svim pisacima. Tako da neko moze da se kune u Prico, ode kod kolege i moze samo da gleda zabezeknuto.

Ovi TY se odlično slažu sa Liteon-ima, kao i Princo.

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

gde su najpovoljniji verbatim made by ty?

Ja to isto pitanje poslao Bokiju kao PM, al` me ne konstatuje. Mozda covek slabo obraca paznje na pm.

DS9 je napisao(la):
...
Ja to isto pitanje poslao Bokiju kao PM, al` me ne konstatuje. Mozda covek slabo obraca paznje na pm.

Obracam paznju kad me forum obavesti i kad sam na netu, a juce nisam ceo dan bio kuci.

studiovpc je napisao(la):
...

Ma ne vrede nemoj da uzimas dzabe za iste pare imas Princo sa mnogo boljim kvalitetom. Kupim ja 10 verbatima i puknu mi 9, a kupim 100 princa ne pukne nijedan pa naravno da sad izbegavam da kupujem verbatim.
Cuo sam pre da se Verbatim negde pravi i kod nas cini mi se da u Ivanjici ili tako nesto slicno, pa vidite da li se isplatiti kupovati ih. Mislim oni "originalni" su mnogo bolji, tj oni koji se prave negde u nekim boljim fabrikama.
Ma PRINCO bre!!!
Kahm ja sam iz Ivanjice i za to nisam cuo :) mozda se izgradilo nesto preko noci a ?:)

XaN je napisao(la):
...

Kahm ja sam iz Ivanjice i za to nisam cuo :) mozda se izgradilo nesto preko noci a ?:)

Ma ja sam za to cuo jos odavno skoro pre godinu-dve e sad da li je tacno nisam dovoljno informisan da bih dao odgovor, mozda su to ciste glasine ali sigurno se prave negde kod nas, ako ne kod nas onda ga "bugari" sigurno rade

Ovde znam jedino da ima masovna prodaja verbatima ali ga oni uvoze iz Bugarske ili Madjarske :)...

Verbatim Pastel

Verbatim Pastel diskovi
Imam ovde 1 narezan takav disk i moram priznati da u izgledu pisajuće strane nisam primetio razliku između njega i NoName Princo TY0. Ne znam poreklo tog Verbatima, ali nisam primetio razliku.

Re: Verbatim Pastel

momsab je napisao(la):
Verbatim Pastel diskovi
Imam ovde 1 narezan takav disk i moram priznati da u izgledu pisajuće strane nisam primetio razliku između njega i NoName Princo TY0. Ne znam poreklo tog Verbatima, ali nisam primetio razliku.

Ti "Pastel" su fenomenalni

Danas mi drugar pricao da ce da kupi (pa i mene pali) 50 verbatima naslaganih onako kao oni no-name na "stap", na plastici stampa i nalepnice i kao sve regularno, za 1200 din., srebrni... kakvi su sad pa ti??

Posto se niko ne javlja nasao sam za 4.7 evra 10 kom pakovanje bez kutija.

Ima u NS Verbatim pastel diskovi. 50kom za 20€
Ako nekom treba phone, moze na pm.

Verbatim DataLife, sa belom stampom i zutom podlogom za te pare (26din u slim) su odlicni i provereno rade sa LG pisacima (za ostale ne znam).

GDE IMA ZA TE PARE ? [+ SLIM KUTIJA ??? ;?;]

PM ILI EMAIL... :)

Vrh Dno