Šta je novo?

Optical toslink

emaremare

Znamenit
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
1,295
Nadam se da nisam promasio podforum :)

Interesuje me konekcijom digital odnosno optical kada se spoje kompjuter odnosno zvucna kartica 5.1 i dvd home system 5.1 takodje da li se prenosi signal za svaki kanal ??????? tj. da je svaki kanal zaseban da li otical prenosi 5.1 ????

Naravno da ta kartica ima optical odnosno digital out!!

Dvd system koji imam ima ulaz digitalni opticki.

Da evo dodao sa i ovo da li postoji ovakav uredjaj kod nas????
Naravno a da prenosi 5.1 posle konverzije ili chega vec ???????????

777097sidedgmbig.jpg

Poslednja izmena:
Na nekoliko mesta imas slicna pitanja. Preko SPIDF (opt ili coax) salje se stereo PCM signal ili encodovani 5.1 DD ili DTS. Jedino preko HDMI moze da se prenese nekompresovani PCM signal u 7.1 obliku. Preko SPDIF mozes iskoristiti DD Live ili DTS-Connect i preneti 5.1 zvuk iz igrica do AVR.

A ako je signal pre toga obradjen u software-u koji moze dekodovati DD i DTS da li tada prenosi 5.1 ???

I gde se moze naci ako postoji ovaj adapter coax u optical naravno digital-digital???

Za prenos 5.1 preko SPDIF koriste se DolbyDigitla Live i DTS-Connect, oba encoder koji 5.1 signal encoduju u DD ili DTS i salju preko SPDIF na ext decoder. A sto se tice uredjaja probaj medju lokalnim prodavnicama tehnicke opreme.

A zasto ne povezes analogne izlaze zvucne sa ulazima na HT sistemu ?

Edit: sta ce ti uopste adapter ako imas opticki ulaz na HT-u ?

Poslednja izmena:
nemam izlaz iz zvucne opticki nego bananica pa to treba prevesti u optiku. usvakom slucaju sam saznao da ht ne desifruje posle dts tako da ne dobijam ono za sta mi je trebala ta konekcija pa cu samo u ht da ubodem digitalnu tv

Nazad
Vrh Dno