Šta je novo?

Optiarc 7200A

Diamond

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2007
Poena
465
Поштовани пријатељи,ствар стоји овако.
Нешто сам мењао DMA mode код резача,односно тренутно сам вратио на стандард (let bios select...).Meђутим,после тога ми уређај прави доста лошије скенове πο nero quality τесту.
Најлепше бих замолио све да дају неку идеју.
ПС Вратио сам бекап win-a,ништа.Имам најновији firmware,није до њега лепо ми је резао уређај са њим.
Програм са којим сам резао је ImgBurn.Πρавио ми је јако добре копије раније.
Хвала пуно свима!

Kakva je brzina rezanja i citanja diskova? Da se rezac nije prebacio u PIO rezim rada?

Не,није.Већ неко време стоји на ULTRA DMA 2.Фора је у томе што увек при паљењу пише да није инсталиран онај кабл са 80 пинова.У реду је брзина резања,као и обично 4X.
Вероватно то није важно,јер ми то јавља од инсталирања резача.

Poslednja izmena:
tj ti imas ovaj desni a od ovog levog koji potencijalno resava tvoj problem te deli 150din
454px-IDE_cable_40_pin_&_80_pin.jpg

Poslednja izmena:
Чуо сам за тај кабл,но он није решење.Волео бих да имам бржу комуникацију са хард диском,само не знам ко продаје тај кабл,тражио сам на преко интернета и нема.
Елем,инсталирао сам од нуле windows и сад ради.Шта је било Бог свети зна,да ли је (s)win(dow$) буђав сам по себи па долази у конфликт са новијим уређајима или је сам Optiarc уређај осетљив на XP,не бих знао.
Битно је да сад добијам стандардних 97% quality scan u Nero cd-dvd speed quality testu.
Хвала свима на помоћи у сваком случају!

kupio sam ga nedavno, narezao možda 15 diskova i pritom uvek birao najmanju moguću brzinu (u zavisnosti od tipa diska)
jutros stavio terminator salvation da se reže na DL, dođe do pola i izbaci mi sledeće stvari

http://img246.imageshack.us/img246/3259/52519140.jpg
http://img530.imageshack.us/img530/7533/69016949.jpg

nije valjda već riknuo?

nakon toga LG GGC-H20L mi narezao bez problema.

Reklamiraj slobodno rezac, Optiarc je poznat po losem kvalitetu u poslednje vreme.

Ne kupovati Optiarc!!!!
Kupio ga pre dva meseca i riknuo posle dve nedelje i desetak diskova. Kad kazem riknuo onda je bas :smash:, znaci otisao je prvo laser, a potom nije mogao ni da se zatvori do kraja. Otisao u servis i zamenio ga za pionirce 216D.

:wave::wave::wave:

Imam pomenuti Optiarc 7200A godinu i po dana,i nisam do sada imao ni najmanjih problema.Naprotiv,rezach je odlichan,sa odlichnim skenovima,nema shta ne moze da prochita.

Ja sam imao pre ovog S-a neki 5xxx isto optiarc i radio je skoro 3 godine bez problema. kad pogledam cenu jedne igre za xbox360, a narezao sam sa ovim jedno desetak, isplatio mi se još kad je u imgburn-u pisalo 45% diska narezano. :)

Треба пазити где купујете. Негде дају годину дана,а негде и две на неке резаче.
Optiarc 7200A је бољи уређај од Nec 3550A,који такође имам.Тј да сам био паметан па да рекламирам тај Nec... Но у то време ми је служио само за резање.
Optiarc чита сјајно,можда за нијансу лошије од Gigabyte,кога иначе и нема у продаји више ;)

Nazad
Vrh Dno