Šta je novo?

opterećenje test?

prolicJ

Cenjen
Učlanjen(a)
19.05.2015
Poena
155
Pozdrav,
Izvinjavam se ako nije na dobrom mjestu post.
Zanima me ,koji program je Dobar za simulaciju loada i testa koliko je racunar stabilan (napojna itd) a da pri tom ne moze osteti nista?

ako sumnjas na neispravnost,nosi odmah u servis ili menjaj kriticnu komponentu,sa testom rizikujes.inace aida64 stability test se koristi za stresiranje racunara,ili prime+unigine heaven/valley ili linx+unigine,ili asus realbench....

U principu, svi burn-in testovi nose odredjeni rizik ostecenja komponenti. Imas Linx test opterecenja koji ti solidno zagreje procesor. Za ukupnu stabilnost ja volim da koristim Crysis jer mi se desilo par puta da na njemu problem izadje na videlo nakon sto razni CPU i GPU burn-in testovi nisu otkrili nista.

Slažem se sa aida64, jer za razliku od Prime i Linx optereti sve delove CPU, FPU, cache, i instrukcije procesora... Primer je da dok radi test pogasite sve i ostavite samo FPU čekiran, ima da ga zagreje kao i Prime i Linx!

Ali, sam isto tako otkrio nešto još mnogo bolje od igre da pokaže greške, ali je malo složenije. Jer isto tako može sve gore pomenuto da prođe a ovde da pukne samo tako!!
Treba pratiti WHEA greške u Event Viewer-u dok se pusti neki rendering test, preporučujem x264 HD Benchmark 5.0.1, a može i x265 HD Benchmark 0.1.4 ali traje mnogo kraće te je prvi bolji. Čak i bez gledanja WHEA grešaka, ima da pukne prvi tj test samo prestane jer je VEOMA osetljiv na greške!
A za WHEA možete da koristite za Win 8 pa i 10 ovo što sam napravio iz ovog razloga, a radiće i za 7-cu... Samo uvezite u Task scheduler i ima da pljuje WHEA greške kad sve ostalo bude bez greške čak često i pri Prime i Linx-u! ;)

Prilozi

• WHEA.zip
    1.1 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Burn in test koristim jer opterecuje sve komponente u racunaru ili one koje odaberes, dobro sluzi.

Nazad
Vrh Dno