Šta je novo?

Oprez pri kupovin polovnih iPhona

rix

Cenjen
Učlanjen(a)
11.01.2015
Poena
115
Neka bude tema da pisemo o iskustvima sa ovim vidom kupovine.Jutros od jednog servisera saznam da imaju neke uredjaje koji prenose kodove pa tako fals ekrane prikazuju kao original, baterije i kamere takodje.Pokazao mi je jedan ipjhone X kome je sve izmenjano i 3utools pokazuje da je sve original.On kao neko ko se bavi sa tim mi je rekao da nikad, ali nikad ne kupujem polovan iphone od nekoga koji ima servis mobilnih telefona.

Da ali sto se tice baterije ako je resetuje i vrati health na 100% i cycle count na 0 baterija ce veoma brzo da gubi kapacitet, a sto se tice ekrana na tim kopijama ne verujem da moze da dobije TrueTone funkciju.

Da ali sto se tice baterije ako je resetuje i vrati health na 100% i cycle count na 0 baterija ce veoma brzo da gubi kapacitet, a sto se tice ekrana na tim kopijama ne verujem da moze da dobije TrueTone funkciju.
Kaze da moze.

Kad se menja ekran i ako se stavi LCD, to se odmah primecuje, nema sanse da ne primetis da je ekran kopija, em nema te boje, em nekad hoce da se zagreje, em je malo deblji. Tako je bio slucaj kad sam menjao ekran na XS Max.

Ja sam jedva provalio da je onom X koji mi je pokazao kopija a zamisli nekog ko se ne razume, video oglas, slike, sve odlicno, moze, posalji.

Kako da ja skontam je l oridjidji displej postavljen na 13 pm? Posto mi je crknuo displej, a odnio sam ga u ovlasteni servis.,,🤣

Ne pricam o ovlascenim servisima.

Ima i nekih stvarno dobrih kopija, ja sam kupio polovan sa kp kao nov. Okvasio ga i stavio na punjač (zaboravio naravno), samo zasvetleo i nikad se nije upalio. Poslao u Istyle i rekli da je ekran kopija ali imaju neku promociju, da mi zamene ceo uređaj za 44k. Da mi nisu rekli nikad ne bih primetio, 11 pro je bio u pitanju i radio je face id, i sve opcije oko ekrana

Ja prvi ne bi video razliku i da mi uvale kopiju jer ne koristim iPhone, al eto, kad bi hteo da kupim, prevarili bi me na keca.

Neka bude tema da pisemo o iskustvima sa ovim vidom kupovine.Jutros od jednog servisera saznam da imaju neke uredjaje koji prenose kodove pa tako fals ekrane prikazuju kao original, baterije i kamere takodje.Pokazao mi je jedan ipjhone X kome je sve izmenjano i 3utools pokazuje da je sve original.On kao neko ko se bavi sa tim mi je rekao da nikad, ali nikad ne kupujem polovan iphone od nekoga koji ima servis mobilnih telefona.
Otkrio je toplu vodu...ne samo fals nego i original delove

p.s. A sta ces ako je neko zamenio u servisu a prodaje privatno? :p

Tema je oprez pri kupovini polovnih iP... Na koji nacin sam otisao u off, ako sam spomenuo da je bolje kupiti nov jeftiniji telefon (moze i neki drugi proizvodjac, ne mora Xiaomi), nego polovan iP kome se ne zna tacna istorija?

Edit:
U prethodnoj zgradi, imao sam u komsiluku servis telefona, kupovali razbijene iP i Samsung telefone, prodavali popravljene, izdavanje lokala 600e mesecno... Mislite da bi se isplatilo to sa originalnim delovima? Zato sam takvog misljenja... Kupovina polovnog iP kome ne znate istoriju je macka u dzaku.

Luis Rosman vecito kuka na Apple kako ne dozvoljava 3rd party shopovima da kupe vecinu originalnih delova od proizvodjaca (u Amerikama)
Da li mislite da su original delovi dobavljivi u Srbiji?

Ja kupio polovan iphone xr sa garancijom u maju nije nista menjano jos uvek u garancija nema ni jednu ogrebotinu..
Kod kopije ekrana se lako provali sa bojom ekranom i debljina ekrana
A da za face id se tesko popravlja
Kod kopije ekrana se ocista od starog orig ekrana kodove i samo se upise na kopiju ekran kodove i radi ce face id isto kao kod baterije
Neko menja elektroniku na bateriju tj skida se s orig elektronika i samo prebace na novu bateriju kopiju kao da nije menjana bat samo ce pokazati isti health tj resetuju sve

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: rix
^ iskreno prvi put za ovo, hvala za informacije da znam za ubuduce.

Od 13ke valjda je malo teze uvaliti kopije displeja

Ne i ako se skine sa kradenog iCloud zaključanog, nažalost. Zamena stakla je tu najmanji problem u slučaju da se vide tragovi.

Iskreno bih pre kupio polovan sa lošim BH i sam zamenio bateriju u ovlašćenom servisu nego da mi prodaje telefon star godinu-dve i više a da ima 100% health
Ekran ili baterija kada se zamene sa neoriginalnim delovima, to više nikada nije to to

Iskreno bih pre kupio polovan sa lošim BH i sam zamenio bateriju u ovlašćenom servisu nego da mi prodaje telefon star godinu-dve i više a da ima 100% health
Ekran ili baterija kada se zamene sa neoriginalnim delovima, to više nikada nije to to
Pa neko ko nece da plati 10000 din za orig bat nego oni stave kopiju od 30e jedva izgura 3h pun shot
Vidim na kp puni iphone sa 100% s kopijom baterijom

Evo ja imam 12 ,star godinu ipo sa 100% BH. Tel je upaljen bio par puta radi testiranja aplikacija i ostavljen u kutiji, brat rodjeni dobio i nije koristio. Nemojte imati bas toliko predrasuda, ne kupujete auto od 20k.

Gledam ove oglase po KP i na vecini pise odradjen bypass. Jel moze neko da mi objasni sta je to tacno?

Na kojoj vecini, na prste jedne ruke mozes da izbrojis takve iphone.Uglavnom ces se sa tim sretati ako gledas ipad.Odgovor potrazis na googlu, nije tesko.

Gledam ove oglase po KP i na vecini pise odradjen bypass. Jel moze neko da mi objasni sta je to tacno?
Znaci da je telefon zaključan na iCloud i da je odredjen bajpas tj aktivacija sa drugog servera a ne sa Apple oficijelnog. U suštini svaki put kad odradis hard reset ili restore moraš da radiš bypass.

• Like
Reagovanja: a24
Ukratko zaobidji te bajpasovane

Nazad
Vrh Dno