Šta je novo?

Oprema za Verat-ov wireless?

Predsednik

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
619
Da li je neko sam ugradjivao opremu a koristi Verat-ov wireless? sta je sve od opreme potrebno i koliko to sve manje kosta nego ona oprema koju nude za 350e? znaci koja kartica kolika antena itd..

Ako te zanima, mogu da ti ponudim wireless mreznu karticu. Oglas sam okacio bas ovde :)

Verovatno ce ti access point bolje posluziti, ali eto... reko' da ponudim ono sto imam :D

Pozdrav!
MrBigJump.gif

wireless network access point wap11 linksys 802.11b 2.4 GHz
i antena :)
imash na veratovom sajtu koliko to kosta ...
radi super ...

e sada mozesh ti i sam da kupis opremu i da setup ako znash :)
i naravno opticka vidljivost :)

pa to ja tih 25 hiljada.... nego mislio sam ako je neko sam kupovao opremu, pa da ima neku preporuku....

ja mogu tacno da ti kazem sta ti treba ako te zanima pa da vidish da se raspitash koliko kosta.
ne verujem da te nece puno vise izaci ali opet ce neko da ti uzme pare da ti setup uredjaj.tako da stavi sve na papir
ovako od verata za 25 hiljada dobijesh sve komplet setup ugradnja po principu kljuc u ruke.
a razlika kod verata u ceni sa outdoor i indoor varijantu je da li ti sam napajash uredjaj ili oni vuku sami napajanje ....

Kako mislis da li ti napajas ili oni vuku napajanje?
U slucaju da je uredjaj udaljen od racunara?

PJ je napisao(la):
Kako mislis da li ti napajas ili oni vuku napajanje?
U slucaju da je uredjaj udaljen od racunara?

Da.
npr sa tvog prozora nemash opticku vidljivost stavis antenu na krov zgrade ...(to znaci da i uredjaj mora da bude pored antene) e ako ti sam vucesh napajanje za uredjaj onda je cena za indoor a ako ti oni vuku napajanje onda je cena outdoor varijante :)

pa to reci mi sta mi treba, oni ce mi dati parametre, a ja cu sam da imstaliram opremu... u koliko se to napravno isplati :)
ako je to 100e razlike naravno da cu njima dati da to sve urade...
samo meni se cini da je malo veca razlika...

Predsednik je napisao(la):
pa to reci mi sta mi treba, oni ce mi dati parametre, a ja cu sam da imstaliram opremu... u koliko se to napravno isplati :)
ako je to 100e razlike naravno da cu njima dati da to sve urade...
samo meni se cini da je malo veca razlika...

to ti je sve najbolje da uradish tj da se raspitash u veratu sta ti tacno treba itd...
e sada prvo zovi da dodju momci iz verata da provere signal ...
da ne bude da si za dz uzimao opremu ... :)

Predsednik je napisao(la):
Da li je neko sam ugradjivao opremu a koristi Verat-ov wireless?

Ako ti je udaljenost od racunara do antene izmedju 3 i 10 metara, dovoljna ti je i najobicnija bezicna mrezna koja kosta 50 evra, dok je AP vise od duplo skuplji... pa ti odluci :rtfm:

Ja sam koristio BAS Veratov wireless zajedno sa ortacima iz kraja. Udaljenost od moje antene do servera koji je bio konektovan direktno na Verat (isao sam preko ortakove "linije", tj. on je bio na Veratu, a ja sam se konektovao preko njega) je bila oko 2km.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Ali ipak prvo pozovi Verat, pa ih pitaj sta ti odgovara od ponudjenog ;)

Nazad
Vrh Dno