Šta je novo?

Oprema i zaštita automobila

FM Balkan

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2013
Poena
285
Moja oprema  
Laptop
LENOVO ideapad L3 15IML05 - 81Y300H3RM
Tablet
Nexus 7 2013
Mobilni telefon
Samsung S10+
Pametni uređaji
Mi smatband 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Samo izmeštanje OBD-a i nije više neka preterana zaštita pošto lopov može da se nakači na x drugih mesta. Od onoga što ti možeš da uradiš je sledeće: mehanička zaštita, alarm, kasko, navika da uvek koristiš mehaničku zaštitu (čak i kada staneš na 5 minuta ispred prodavnice) i da ne ostavljaš ništa u automobilu što bi potencijalnom obijaču privuklo pažnju (ranac, torbica, novac, telefon...). Nemoj parkirati u nekim zavučenim mestima i to je to. Ako se neko namerio na tvoj auto nijedna zaštita ga neće odbiti ali sa druge strane ako vidi da imaš zaštitu prećiće na auto pored koji je nema. U zavisnosti od tvojih finansija vidi šta ćeš sve od ovoga da ugradiš.

Dejan65

Poznat
Učlanjen(a)
19.07.2019
Poena
42
Samo izmeštanje OBD-a i nije više neka preterana zaštita pošto lopov može da se nakači na x drugih mesta. Od onoga što ti možeš da uradiš je sledeće: mehanička zaštita, alarm, kasko, navika da uvek koristiš mehaničku zaštitu (čak i kada staneš na 5 minuta ispred prodavnice) i da ne ostavljaš ništa u automobilu što bi potencijalnom obijaču privuklo pažnju (ranac, torbica, novac, telefon...). Nemoj parkirati u nekim zavučenim mestima i to je to. Ako se neko namerio na tvoj auto nijedna zaštita ga neće odbiti ali sa druge strane ako vidi da imaš zaštitu prećiće na auto pored koji je nema. U zavisnosti od tvojih finansija vidi šta ćeš sve od ovoga da ugradiš.
ХВАЛА БРАТАЦ...Уградићу још и (највероватније) Зедер и размишљам се да му ипак уградим неки прекидач за пумпу за прекид довода горива! Иначе имам све ове навике које си навео...имао сам раније зедер на једном Мегану и баш сам га користио - никако шурака ( меган је сада код њега ) да убедим да користи браву!

FM Balkan

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2013
Poena
285
Moja oprema  
Laptop
LENOVO ideapad L3 15IML05 - 81Y300H3RM
Tablet
Nexus 7 2013
Mobilni telefon
Samsung S10+
Pametni uređaji
Mi smatband 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Šta će ti prekidač za pumpu ako potencijalni lopov ne može da obije zeder i odveze auto? Bolje u tom slučaju ugraditi kvalitetan alarm sa nezavisnom blokadom.

Sync

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2012
Poena
225
ХВАЛА БРАТАЦ...Уградићу још и (највероватније) Зедер и размишљам се да му ипак уградим неки прекидач за пумпу за прекид довода горива! Иначе имам све ове навике које си навео...имао сам раније зедер на једном Мегану и баш сам га користио - никако шурака ( меган је сада код њега ) да убедим да користи браву!
Imaš onaj popust na zeder od 30-40 eura, kada posaljes na jedan od njihovih brojeva "zeder kod". Javi se u PM ako hoćeš da ti pustim broj. 😊

Dejan65

Poznat
Učlanjen(a)
19.07.2019
Poena
42
Imaš onaj popust na zeder od 30-40 eura, kada posaljes na jedan od njihovih brojeva "zeder kod". Javi se u PM ako hoćeš da ti pustim broj. 😊
ХВАЛА БРАТАЦ...Нешто сам видео на YT али за сваки случај би могао да ми пустиш број! Не знам да ли то важи и за Ниш или само за Бг? УСВАКОМ СЛУЧАЈУ ХВАЛА НА ПОМОЋИ И ПОНУДИ!
Šta će ti prekidač za pumpu ako potencijalni lopov ne može da obije zeder i odveze auto? Bolje u tom slučaju ugraditi kvalitetan alarm sa nezavisnom blokadom.
Од вишка глава не боли :) ,али ћемо да видимо шта ћу и како ћу!

Dejan65

Poznat
Učlanjen(a)
19.07.2019
Poena
42
Ево братац шта сам ја нашао, звао их и ПОПУСТ ЗА БЕОГРАД ЈОШ УВЕК ВАЖИ ...са попустом зедер изађе 25.920,00
У коментарима је опис за остваривање попуста.

Poštovan
Učlanjen(a)
22.12.2016
Poena
95
Da li zna neko ko u BG radi ovakve folije sa natpisom za garaže? Ili kako uopšte tražiti na internetu?

IMG-1087.jpg

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,285
Da li ti je potrebna samo folija ili i neko da je zalepi? Pošto je za tako nešto izlazak na teren skuplji od folije i sečenja.

Ako ćeš sam da lepiš, u dosta kopirnica sam video da imaju cutter.
I praktično svaka štamparija.

Za tih nekoliko slova, možeš da polepiš i iz ruke, ali svakako je lakše ako imaš i transfer foliju.

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
655
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Da li zna neko ko u BG radi ovakve folije sa natpisom za garaže? Ili kako uopšte tražiti na internetu?

Guglaj sečenje samolepljive folije. Radi to gomila njih.

Za lepljenje je najbolje da se sam potrudiš. Nije teško. Bitno je da sve, i podlogu i lepljivu stranu folije pokvasiš vodom sa malo deterdženta za sudove (da, zvuči čudno na prvi mah). Njabolje kuhinjskim sunđerom. Tako se lako nanosi, lako se pomera i koriguje i lepo rasporedi, lako se istiskuju eventualni vazdušni mehuri, a kada konačno postaviš i lepo rasporediš slova, samo sve blago pređi magičnom krpom da istisneš peostalu tečnost ispod folije.

Sve to tako lepo stoji, a vrlo brzo to malo preostale vode izvetri i ostaje odlično zalepljeno.

Pre toga obriši i operi podlogu od nečistoća.

maxy

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2014
Poena
245
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Optički internet
Rade skoro sve štamparije koje rade digitalnu štampu.

Vrh Dno